Espoon kaupunki - Esbo stad

Ai se on pöllö! – taidenäyttelyssä uhanalaiset ja sukupuuttoon kuolleet eläimet kohtaavat metsän eläimiä ja lemmikkejä

Jaa

Villa Elfvikin luontotalossa 11.10.- 22.11.2023 esillä olevassa ryhmänäyttelyssä on teoksia dinosauruksista, pöllöparvista, lemmikkikissasta ja muista eliöistä. Joissain teoksissa eläinkunta on kadonnut ja näkyviin tulee luonnon värisävyjä.

Eläin- ja luontoaiheisia teoksia on syntynyt erilaisin tekniikoin, kuten piirtäen, maalaten ja hamahelmillä. Teoskokonaisuudessa eri aikakausien ja elinympäristöjen eläimet esiintyvät rinnakkain ja lomittain herätellen kysymyksiä suhteestamme eläimiin ja luontokatoon.

Ryhmänäyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Yuxuan Guo, Antti Lappalainen, Kitri Lindroos, Collins Ngiesi, Teemu Rouvinen ja Maria Saarnio. Näyttelyn kuraattorina on toiminut Kaarina Koistinen.

Taiteilijat ovat työstäneet teoksiaan Autismisäätiön Espoon päivätoiminnassa, jonka tarkoitus on tukea erityisesti sosiaaliseen ja yhteiskunnalliseen toimintaan osallistumista. Osallistujille tarjoutuu monia mahdollisuuksia hyödyntää omia taitojaan ja oppia uutta.

Autismisäätiö on 25-vuotias yhteiskunnallinen yritys, joka tarjoaa palveluja autismikirjon henkilöille ympäri Suomen. Autismisäätiön palveluissa asiakkaita rohkaistaan kokemaan onnistumisia ja elämyksiä taiteen äärellä. Taiteesta jokainen voi löytää oman paikkansa ja tuoda esille ajatuksia ja maailmoja, jotka eivät muuten tulisi nähdyksi.

Villa Elfvikin luontotalossa (Elfvikintie 4, Espoo) on avoinna ma-pe klo 9–15, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 10–16. Luontotaloon ja sen näyttelyihin on vapaa pääsy. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Autismisäätiö
- Kaarina Koistinen, kaarina.koistinen.1@autismisaatio.fi
- Synnove Lindberg, puh. 044 728 9220, synnove.lindberg@autismisaatio.fi

Villa Elfvikin luontotalo
- Katri Luukkonen, puh. 043 826 5253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

T-rex, Teemu Rouvinen.
T-rex, Teemu Rouvinen.
Lataa

Linkit

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme