Business Tampere

Fanny Heinonen on Film Tampereen uusi ohjelmajohtaja

Jaa

Tamperelainen Fanny Heinonen on aloittanut Film Tampereen ohjelmajohtajana osana Business Tampereen organisaatiota. Heinonen on toiminut Film Tampereen asiakasvastaavana kaksi vuotta ja ottaa nyt uuden haasteen innolla vastaan uskoen Tampereen elinvoimaisuuteen audiovisuaalisella alalla (av-ala) myös jatkossa.

Fanny Heinonen johtaa Film Tamperetta
Fanny Heinonen aloitti 5. lokakuuta 2023 Film Tampereen ohjelmajohtajana. Kuva: Olli Ikäheimo, Business Tampere

”Olemme tehneet täällä Tampereella ihan valtavan hyvän pohjatyön yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. Tuotantokannustin on tukenut hienosti av-alan paikallista palveluliiketoimintaa. Alan immateriaalioikeuksiin (IPR) keskittyvän liiketoiminnan kehittäminen on nyt tärkeä painopiste",  Fanny Heinonen miettii ajankohtaisia haasteita tuoreeltaan nimityksen jälkeen.

”Kuinka voisimme kannustaa alan yrityksiä investoimaan ja olemaan kasvuhakuisia? Se houkuttelee kansainvälisiä kumppaneita ja pääomasijoittajia”, Heinonen pohtii.

Suomessa av-alan myyntiä on voitu kasvattaa, kun kotimaiset draamasarjat ovat menestyneet maailmalla ja tuotanto on saanut kansainvälistä rahoitusta. Merkittävässä roolissa ovat olleet myös kansainvälisten yhteistuotantojen mahdollistuminen ja jakelijoiden määrän kasvu. Tuotantokannustimilla on merkittävä rooli kasvussa. Niillä houkutellaan kansainvälisiä tuotantoja Suomeen, mikä kasvattaa osaamista ja työllisyyttä.

Tampereen seutu on kansainvälisesti kiinnostava tuotantoalue ja Film Tampere tukee vuosittain noin 20 alan tuotantoa. Ajankohtaisia ovat muun muassa Komisario Koskisen ja Elämäni biisi -tv-tuotantojen neljännet tuotantokaudet. Kansainvälisistä tuotannoista tuli ensi-iltaan tänä syksynä ruotsalaisnäyttelijä Tuva Novotnyn ja Peter Franzénin tähdittämä katastrofielokuva Avgrunden (SF Studios), jota kuvattiin Tampereen ohella mm. Las Palmasissa ja Ruotsissa Kiirunassa.

Tampereen seudulle AV-alan tuotantokannustimia on maksettu vuodesta 2018 alkaen noin 3,5 miljoonaa euroa ja suoraksi aluetaloudelliseksi hyödyksi on laskettu yli 30 miljoonaa euroa.

Film Tampereen myöntämä tuotantokannustin voi olla 10-15 prosenttia tuotannon Tampereen kaupunkiseudulla käytettävistä kuluista.

Tuotantokannustimien jatkuvuuden ja sisältöliiketoiminnan vahvistamisen ohessa Fanny Heinosta työllistää alan koulutuksen kehittäminen. Ensi vuodelle on suunnitteilla lisää uusia elokuva- ja tv-alan koulutuskokonaisuuksia, joita toteuttavat mm. Tampereen ammattioppilaitos Tredu ja Tampereen ammattikorkeakorkeakoulu (TAMK).

Fanny Heinonen uskoo pohjoismaiseen yhteystyöhön. (video)

Lisätiedot:

Harri Airaksinen, toimitusjohtaja, Business Tampere
harri.airaksinen@businesstampere.com

Fanny Heinonen, ohjelmajohtaja, Film Tampere
fanny.heinonen@businesstampere.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye