Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Mikä vaikuttaa tänä päivänä tapahtumapaikan valintaan – Haaga-Helia selvitti

Jaa

Millaisia mielikuvia tai odotuksia kuluttajilla ja yrityksillä on Helsingin tapahtumataloista? Näihin kysymyksiin vastasi yli 700 kuluttajaa, yritystä, yhteisöä, järjestöä tai tapahtuman järjestäjää pääkaupunkiseudulta. 

Finlandia-talo

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Finlandia-talo  ovat selvittäneet yhdessä Helsingin tapahtumatalojen tunnettuutta, mielikuvia ja vahvuustekijöitä. 

Tapahtumataloihin liittyy paljon erilaisia mielikuvia, toiveita ja odotuksia, jotka vaikuttavat palveluiden käyttöön ja ostopäätöksiin niin yritysten kuin kuluttajien keskuudessa. Näitä ovat esimerkiksi turvallisuus, hyvä saavutettavuus, ammattitaitoinen henkilökunta ja vastuullisuus.

Finlandia-talo arvioitiin Helsingin parhaaksi tapahtumataloksi

Tutkimuksen mukaan Helsingin tunnetuimmat tapahtumatalot ovat Finlandia-talo, Kaapelitehdas, Helsingin messukeskus ja Marina Congress Center.  

– Finlandia-talo sai kokonaisuutena mitattuna parhaimmat arviot Helsingin tapahtumataloista. Finlandia-talon mielikuva on vahva ja positiivinen huolimatta käynnissä olevasta perusparannuksen remontista. Kuluttajilla talosta tulevat mieleen etenkin seuraavat asiat: Alvar Aalto, arkkitehtuuri, arvokkuus, keskeinen sijainti, klassisuus, konsertit, marmori ja musiikki, kertoo Finlandia-talon markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Sauramaa

Finlandia-talon koetaan nostavan tapahtumien arvoa ja houkuttelevuutta sekä kuluttajien että yritysten keskuudessa. Yrityksiä kiinnostavat etenkin tapahtumatalojen erilaiset kokous- ja juhlapalvelut. Tärkeimpiä ostokriteerejä ovat hinta–laatu-suhde, saavutettavuus sekä moderni kokous- ja tapahtumatekniikka. 

Hyvä tapahtumatalo on monen asian summa

Yritysasiakkaat kehuvat erityisesti Finlandia-talon saavutettavuutta erinomaiseksi. Hyvää palautetta annettiin myös Finlandia-talon henkilökunnan ammattitaidosta, ravintolapalveluista ja vastuullisuudesta. 

– Rautainen ammattitaito, laadukas asiakaspalvelu sekä arkkitehtuurista ja designista kumpuava elämyksellisyys ovat Finlandia-talon kivijalkoja. On ilahduttavaa, että yritysvastaajat kokevat talomme tapahtumien arvoa ja kiinnostavuutta lisäävänä, toteaa Sauramaa. 

Tutkimus osoitti, että toivomuksiakin on. Yritykset toivovat uudistuneeseen Finlandia-taloon esteettömyyden parantamista, uutta tekniikkaa sekä lisää muunneltavia ja monipuolisia tiloja.

Haaga-Helia kehittää Finlandia-taloon elämyksellisiä palveluita

Finlandia-talon ja Haaga-Helian yhteistyö jatkuu uuden hankkeen myötä. Finlandia-talon asiakaskokemusta ja ostopolkua kehitetään XR-elämyspolun ja siihen upotettujen monikanavaisen kaupan ratkaisujen avulla aivan uudelle tasolle.

Vuoden 2025 alussa avattavaan Finlandia-taloon tuodaan nykyisen konferenssi-, kokous-, konsertti- ja tapahtumaliiketoiminnan rinnalle myös suoraan kuluttaja-asiakkaille suunnattua uutta liiketoimintaa, jonka keskiössä on kokemuksellinen näyttelytoiminta.

Haaga-Helian XREXP-hankkeen avulla pystytään kehittämään ja pilotoimaan vierailukohteen elämyksellisten palveluiden tuottamista uusimpien teknologioiden avulla. 

Lisätietoja

Minna Sauramaa, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Finlandia-talo
puh. 040 533 99 93, minna.sauramaa@finlandiatalo.fi

Yhteyshenkilöt

Linkit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye