Gigantti

Gigantti aloittaa kunnostettujen puhelimien myynnin

Jaa

Gigantti aloittaa lokakuussa kunnostettujen puhelimien myynnin myymälöissään ja nettikaupassaan. Käytetyt iPhone-puhelimet ovat perusteellisesti laatutarkastettu, tietopuhdistettu ja kunnostettu merkin alkuperäisillä osilla, ja niillä on sama takuu kuin uusilla puhelimilla. Avaus on osa Gigantin tavoitetta laajentaa kiertotaloustuotteiden ja -palvelujen osuutta myynnistään 10 prosenttiin vuoteen 2028 mennessä.

Gigantin puhelinosasto
Gigantin puhelinosastot saavat syksyn myötä täydennystä kierrätyslaitteista (Gigantti Oy Ab / Petri Saarelainen). Vapaat kuvaoikeudet.

Käytetty elektroniikka kiinnostaa kuluttajia yhä enemmän: Etu ry:n ja Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n Taloustutkimuksella 2022 teettämän kyselyn mukaan* vajaa 40 % vastaajista ostaisi käytettynä elektroniikkaa. Suomalaiset ovat edelläkävijöitä erityisesti käytettyjen puhelinten suhteen, joiden globaaleilla markkinoilla tapahtuu lähivuosina paljon: Statistan mukaan käytettyjen puhelinten markkinan odotetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2028 mennessä.

Gigantin tavoitteena on laajentaa myynnin painopistettään kiertotaloustuotteiden ja -palvelujen suuntaan. Toistaiseksi käytettyjen laitteiden valikoima on painottunut Outlet-myyntiin palautettujen laitteiden muodossa. Lähteminen käytettyjen tuotteiden markkinoille kunnostettujen puhelinten myötä on toimitusjohtaja Niko Sandströmin mukaan pitkäjänteisen työn tärkeä avaus.

- Haluamme tuoda elektroniikan entistä useamman ihmisten ulottuville. Monen kotitalouden kukkaronnyörit ovat kiristyneet, ja ihmiset etsivät edullisempien hankintojen ohella yhä kestävämpiä vaihtoehtoja. Emme ole avauksessamme ensimmäisiä, mutta meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat olla varmoja laadusta ja turvallisuudesta, jota kauttamme hankkivat. Kierrätetty puhelin täydellä takuulla pidentää laitteen elinkaarta, ja lähes uudenveroiseksi kunnostettu laite antaa paljon vastinetta rahalle, Sandström kertoo.

Gigantti käynnistää kunnostettujen puhelinten myynnin 6.10. eteenpäin sekä nettikaupassaan että asteittain 42 myymälässään. NewStart-tuotenimellä kulkevat tuotteet ovat iPhone-puhelimia, joita on mahdollista saada 14 eri mallissa. Euroopasta kerätyt, käytetyt laitteet tarkistetaan perusteellisesti, tyhjennetään kaikista tiedoista, päivitetään, puhdistetaan ja korjataan tarvittaessa pikkuvioista. Uuden alun saaneille puhelimille tarjotaan kahden vuoden takuu, sama kuin uusilla. Laitteiden laatutarkistuksesta ja kunnostuksesta vastaa pohjoismainen kiertotaloustoimija Foxway.

iPhone-puhelimien lisäksi Gigantti suunnittelee laajentavansa kunnostettujen tuotteiden valikoimaansa Android-puhelinten, sekä PC- että tablettitietokoneiden suuntaan. Kodinelektroniikkaketjun tavoitteena on, että vuoteen 2028 mennessä 10 prosenttia sen myynnistä kertyisi käytetyistä tuotteista, sekä vaihto- ja korjauspalveluista.

* Tutkimuslähde: Kiertotalous kuluttajakaupassa -pelikirja (2023; Kaupan liitto ry, TEM, YM).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Gigantin puhelinosasto
Gigantin puhelinosastot saavat syksyn myötä täydennystä kierrätyslaitteista (Gigantti Oy Ab / Petri Saarelainen). Vapaat kuvaoikeudet.
Lataa

Gigantti on maan suurin elektroniikan ja kodinkoneiden jälleenmyyjä.

Meillä on Suomessa 42 myymälää ja yrityksemme palveluksessa työskentelee yli 1 500 giganttilaista - myymälöiden ohella netti- ja yritysmyynnissä, sekä asiakaspalvelu- että jakelukeskuksissa. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingin Sanomatalossa.

Liikevaihtomme tilikaudella 2022/2023 oli 525 miljoonaa euroa. Olemme osa Norjassa toimivaa Elkjøp-konsernia, joka kuuluu englantilaisen kodinelektroniikkaketjun, Currys plc:n, omistukseen.

Lisätietoa meistä löydät kotisivuilta osoitteesta: gigantti.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gigantti

Gigantin liveshopping-myynti yli nelinkertaistunut – Samanlaista palvelua ei tarjoa Suomessa kukaan muu4.6.2024 11:07:15 EEST | Tiedote

Gigantin liveshopping-palvelun kautta tehty myynti yli nelinkertaistui päättyneellä tilikaudella. Tyytyväisiä palautteita keräävällä palvelulla halutaan parantaa entisestään Gigantin saavutettavuutta kaikenlaisille asiakkaille. Yritys on tällä hetkellä Suomen ainoa vähittäiskauppa-alan toimija, joka tarjoaa päivittäin avoinna olevan liveshopping-mahdollisuuden.

Gigantin Vuoden Myymälöiksi Lahti ja Iisalmi, konsernin Vuoden Kauppiaaksi Mikko Nguyen: ”Voittajia yhdistävät tinkimätön tiimihenkisyys, jatkuva kehityksenhalu ja esimerkilliset suoritukset vaikeassa markkinassa”30.5.2024 14:30:09 EEST | Tiedote

Gigantti on palkinnut tilikautensa 2023–2024 Vuoden Myymälänä Lahden ja Vuoden Franchise-Myymälänä Iisalmen. Elkjøp-konsernin Vuoden Kauppias -palkinto meni kuutta Gigantti-myymälää hallinnoivan, G-Emo Oy:n Mikko Nguyenille. Voittajien valintakriteereissä painottuivat erityisesti myymälöiden suoriutuminen taloudellisesti haastavassa markkinatilanteessa sekä työtyytyväisyyskyselyjen positiiviset tulokset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye