S-Pankki Oyj

Mikrosäästäminen vakiintui osaksi suomalaisten talousosaamista – muutama kunta erottuu joukosta

Jaa

Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu, Säästäjä, esiteltiin viisi vuotta sitten. Vuosien varrella lähes 90 000 suomalaista on ottanut palvelun käyttöön. Suuri osa heistä sijoittaa rahastoihin ensimmäistä kertaa elämässään.

Säästäjä on tutustuttanut kymmenet tuhannet suomalaiset sijoittamiseen.
Säästäjä on tutustuttanut kymmenet tuhannet suomalaiset sijoittamiseen. S-Pankki S-Pankki

Viisi vuotta sitten Suomessa tutustuttiin uudenlaiseen tapaan sijoittaa, mikrosäästämiseen. Mikrosäästämisessä sijoitetaan pieniä rahamääriä toistuvasti pitkällä aikavälillä. Juju on siinä, että vaikka ei välttämättä pystyisi sijoittamaan kerralla suuria summia rahaa, pienet sijoitukset voivat kasvaa merkittäviksi summiksi ajan myötä, kun ne sijoitetaan tuottavasti.

Ensimmäisenä mikrosäästämisen palveluna markkinoille ehti syyskuussa 2018 S-Pankin Säästäjä, joka löytyy S-mobiili-sovelluksesta. Digitaalista sijoitusneuvontaa tarjoavassa palvelussa voi ottaa sijoitustaipaleensa ensimmäiset askeleet mikrosäästämisen avulla esimerkiksi siten, että siirtää jokaisesta korttiostoksesta 0,5–5 euroa rahastoon. Tilastojen valossa Säästäjä onkin tutustuttanut kymmenet tuhannet suomalaiset sijoittamiseen, sillä puolet rahastosijoittamisen palvelussa aloittaneista kertoo sijoittavansa ensimmäistä kertaa elämässään.

”Säästäjä on siitä mainio vaihtoehto, että sijoittamisessa pääsee alkuun jo alle eurolla. Haluamme tehdä sijoittamisesta mahdollisimman helppoa ja hyödyllistä ja tuoda asiakkaidemme käyttöön aina fiksuja uusia palveluita, jotka helpottavat kiireistä arkea”, S-Pankin toimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen sanoo.

Mikrosäästäminen suosittua monessa kunnassa

S-Pankin tilastojen perusteella Säästäjä-palvelu on erityisen suosittu suurimmissa kaupungeissa. Suomen eniten mikrosäästäjiä löytyy Helsingistä, jota seuraavat Tampere, Espoo, Vantaa ja Turku. Näissä kaupungeissa mikrosäästäminen on omaksuttu osaksi arkipäivää.

Vaikka suuret kaupungit ovat vahvasti edustettuina, kun mittatikuksi otetaan mikrosäästäjien lukumäärä, on mielenkiintoista huomata, että mikrosäästämisen suhteellisessa suosiossa on alueellisia eroja. Esimerkiksi Nokialla, Lohjalla ja Rovaniemellä vähintään 60 prosenttia palvelun käyttäjistä mikrosäästää ahkerasti. Osuus on merkittävä verrattuna moniin suurempiin kaupunkeihin.

Elokuun lopussa Säästäjä-palvelulla oli yli 88 000 käyttäjää. Siinä missä sijoittamista pidettiin takavuosien luutuneissa käsityksissä miesten maailmana, Säästäjä-palvelussa todellisuus näyttää toisenlaiselta: naisten osuus Säästäjän käyttäjistä oli 56 prosenttia. Palvelu puhuttelee myös nuorempia ikäryhmiä, sillä 40 prosenttia käyttäjistä on iältään 18–36-vuotiaita.

”Henkilökohtaisesti etenkin naisten rohkaiseminen sijoittamisen pariin on minulle tärkeää. Tilastokeskuksen uusimpien tietojen mukaan yhtä suuri osuus naisista ja miehistä omisti sijoitusrahastoja vuonna 2022. Naisten keskimääräinen sijoitussumma rahastoissa on kuitenkin yhä noin neljänneksen miehiä pienempi.”

”Olen iloinen siitä, että Säästäjä on auttanut suomalaisia aloittamaan säästämisen ja sijoittamisen helposti ja kustannustehokkaasti. Haluamme tuoda sijoittamisen jokaisen ulottuville ja jatkamme työtämme tämän eteen myös tulevina vuosina”, Riikka Laine-Tolonen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

S-Pankki

S-Pankki on kotimainen pankki ja osa S-ryhmää. Olemme olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Meillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja tunnemme asiakkaidemme arjen. Tuomme siihen helppoutta ja hyötyä muun muassa helppokäyttöisten digitaalisten palveluidemme avulla. Täyden palvelun pankkina olemme tukena elämän pienissä ja suurissa käännekohdissa. s-pankki.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki Oyj

S-Pankin uusi rahasto sijoittaa vähähiilisempään tulevaisuuteen8.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

S-Pankki Ilmastotavoite Maailma Osake -rahasto sijoittaa maailmanlaajuisesti painottaen yhtiöitä, jotka tuottavat ratkaisuja yhteiskuntien siirtymässä kohti vähähiilisempää tulevaisuutta. Rahasto sijoittaa myös yhtiöihin, joilla nähdään olevan keskimääräistä paremmat valmiudet vastata yhteiskuntien vähähiilisyystavoitteiden asettamiin haasteisiin sekä hyödyntää niiden mukanaan tuomat mahdollisuudet. Rahastoa hallinnoi S-Pankki-konserniin kuuluva S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua maaliskuun loppuun asti19.10.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua 19. lokakuuta alkaen maaliskuun 2024 loppuun asti. Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat. Vapaa-ajan asuntojen, korjaus- ja sijoitusasuntolainojen osalta kaikki jatkuu tutulla tavalla. Toimitusmaksujen poisto toteutetaan S-Pankissa asuntomarkkinoiden vauhdittamiseksi ja asiakkaiden rahakkaamman huomisen mahdollistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye