TAMKin uudistunut C-siipi on sijoitus osaamiseen ja tulevaisuuteen

Jaa

Tampereen ammattikorkeakoulun uudistuneen C-siiven avajaisjuhlaa vietettiin perjantaina 6. lokakuuta. Tilaisuuden puheissa korostuivat korkeakoulun yhteydet työelämään sekä koulutukseen ja tieteeseen panostamisen tärkeys.

Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen, TAMKin rehtori Tapio Kujala, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Minna Helle ja Tampereen pormestari Kalervo Kummola.
Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen (vas.), Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Kujala, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Minna Helle ja Tampereen pormestari Kalervo Kummola avajaiskahveilla. Heini Pääkkönen, TAMK

TAMKin pääkampuksen C-siipi remontoitiin osana korkeakouluyhteisön kampuskehityshanketta. Uudistuneita tiloja juhlistettiin puheiden, musiikin ja opastettujen kierrosten merkeissä.

Ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Kujala avasi tilaisuuden. Kujala kertoi puheessaan, että uusissa tiloissa on huomioitu tämän päivän korkeakoulun tarpeet kuten digitalisaatio, nykyaikainen pedagogiikka, energiatehokkuus sekä modernit työtavat.

– Tämä C-siipi on kohtaamispaikka työelämälle ja korkeakoululle. Talon kerroksista löytyy tiloja tiimityölle, itsenäiselle työskentelylle ja kohtaamisille. Myös opetustilat ovat monikäyttöisiä ja ne taipuvat kahdenkymmenen hengen tiloista yli sadan hengen tiloihin.

C-siiven uudistus toteutettiin muutama vuosi sitten järjestetyn varainhankintakampanjan avulla. Lahjoituksia kerättiin noin kaksi miljoonaa euroa. Kujala totesi puheessaan, että koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen tehtävät panostukset ovat korkeakoululle tärkeitä.

– 70 prosenttia valmistuvista opiskelijoistamme jää Pirkanmaalle töihin. Se on äärimmäisen korkea luku. Ja se kertonee siitä, että suhtaudumme intohimolla tähän ammattikorkeakoulutyöhön.

Korkeakoulut luovat tulevaisuutta

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala ja Tampereen pormestari Kalervo Kummola leikkasivat yhdessä C-siiven avajaisnauhan.

Multala kertoi juhlapuheessaan nykyisen hallituksen pyrkivän vastaamaan Suomen osaajapulaan ja lisäämään korkeakoulutetun työvoiman määrää. Multala korosti ammattikorkeakoulujen roolia koulutustason nostamisessa.

–  Ammattikorkeakoulut ovat niitä, joilla on mahdollisuus tavoittaa opiskelijoiksi niitä nuoria, joiden siirtymä korkeakoulutukseen ei ole itsestään selvää. Emme voi saavuttaa kunnianhimoista koulutustasotavoitettamme, ellei yhä useampi nuori myös toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta hakeudu korkeakoulutukseen.

Multala nosti esiin myös korkeakoulujen yhteistyön niin yritysten kuin muiden alojenkin kanssa.

– On maailmanlaajuinen trendi, että korkeakouluja rohkaistaan vahvistamaan yhteyksiä elinkeinoelämään ja laajemminkin yhteiskuntaan. Tiedettä ja tutkimusta tehdään entistä monialaisemmassa yhteistyössä ja ilmiöpohjaisesti yhteiskunnallisiin haasteisiin ratkaisuja etsien.

Multala muistutti puheensa lopuksi, että kampus uudistuksineen ei ole merkityksellinen ilman ihmisiä:

– Muodostamanne työ- ja opiskeluyhteisö sekä yhteisen mission kanssanne jakavat yhteistyöyritykset ja työelämätoimijat, te teette täällä tinkimätöntä työtä Suomen kestävän hyvinvoinnin eteen.

Satsauksia osaamiseen tarvitaan

Avajaisjuhlassa kuultiin myös lahjoittajan puhe, jonka piti Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle. Helle totesi tilauudistuksen olevan osoitus siitä, että Suomessa panostetaan osaamiseen.

– Tämä osoittaa sen, että meillä tehdään satsauksia niihin asioihin, jotka ovat mahdollistajia sille, että Suomen hyvinvointiyhteiskunta voi kukoistaa jatkossakin. Täällä teknologiayritykset luovat ratkaisuja, joilla maailman isoja ongelmia, erityisesti ilmastokriisiä, voidaan ratkaista.

– Se, mitä täällä TAMKissa tehdään, on äärettömän tärkeä palikka vientiyritysten menestymisen mahdollistamisessa. Ja kun yritykset menestyvät, niin myös Suomi menestyy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen, TAMKin rehtori Tapio Kujala, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Minna Helle ja Tampereen pormestari Kalervo Kummola.
Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen (vas.), Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Kujala, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Minna Helle ja Tampereen pormestari Kalervo Kummola avajaiskahveilla.
Lataa

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uusi suuhygienistin tutkinto-ohjelma tarjoaa opiskelijalle moniammatillisen koulutuksen20.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Tampereen ammattikorkeakoulu avaa syksystä 2024 lähtien tarjolle uuden suuhygienistin tutkinto-ohjelman. Tutkinto valmistaa suuhygienistin ammattiin ja vahvistaa samalla opiskelijoiden moniammatillista osaamista. Uusi koulutus vastaa alan työvoimapulaan ja antaa valmistuneille mahdollisuuden hakeutua suuhygienistin monipuolisiin työtehtäviin. Haku tutkinto-ohjelmaan käynnistyy 13. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye