KIINKOKIINKO

MEDIAKUTSU Rakennusfysiikka 2023: Lähes 100 puheenvuoroa uusista tutkimustuloksista ja käytännönratkaisuista

Jaa

Rakennusfysiikan ymmärtäminen ja osaaminen korostuvat nykyisessä rakentamisessa. Rakenteiden kosteusvauriot ja homeongelmat, kiristyneet energiansäästötavoitteet sekä ilmastonmuutokseen liittyvät asiat ovat aiheuttaneet sen, että rakennusalalla tarvitaan jatkuvasti uutta tietoa rakennusfysiikkaan liittyvistä tutkimustuloksista ja hyvistä käytännön ratkaisuista.

Tervetuloa kuulemaan, mikä rakennusfysiikassa puhuttaa 2023.

Arvostettu, valtakunnallinen kahdeksannen kerran järjestettävä Rakennusfysiikka-seminaari kokoaa laajasti rakennusalan ammattilaiset Tampere-talolle 24.-26.10.2023. Seminaari tarjoaa kolmen päivän aikana lähes 100 puheenvuoroa rakennusfysiikan eri osa-alueilta.

Lisäksi esillä on Kosteusturvallisen rakentamisen kuusi kilpailuehdotusta ja voittajan julkistaminen keskiviikkona 25.10. alkaen klo 15.45.

Nostoja ohjelmasta: keynote-puheenvuorot

Tiistai 24.10. klo 8.45

Changing urban climate and impact for inhabitants living in the built environment. Do we have to adapt or mitigate for climate change?
Dr. Jan Carmeliet, Professor, ETH Zürich, Switzerland

Professori Jan Carmeliet Sveitsistä on maailman johtavia rakennusfysiikan tutkijoita. Carmelietillä on erittäinen laaja-alainen ja arvostettu kokemus rakennusfysiikan osa-alueilta.

Tiistai 24.10. klo 9.45

Efficient use and adaptive reuse of buildings
Dr. Kristina Mjörnell, Adjunct Professor, Manager, RISE Research Institutes of Sweden

Dosentti Kristina Mjörnell Lundin yliopistosta Ruotsista on erikoistunut korjausrakentamiseen ja hänen puheenvuoronsa keskittyy rakennusten jälleenrakennukseen, peruskorjaukseen ja uudelleenkäyttöön pohjoismaalaisella näkökulmalla.

Keskiviikko 25.20. klo 8:30

The Importance of Building Physics to Life Cycle Assesment
Ph.D. P. Eng Michael A. Lacasse, Senior Research Officer, Construction Research Centre, NRC, Canada

Dr. Michael A. Lacassen puheenvuoron teemoina ovat rakennusfysiikan käyttö lähestymistapana rakennettujen kohteiden käyttöiän arvioimisessa, rakennusosien ja rakennusten oletetun käyttöiän epävarmuustekijät elinkaarianalyysissä, rakennusten käyttöiän vaikutus rakennusten ja kohteiden elinkaaren hiilijalanjälkeen rakennusten ja rakennettujen kohteiden vaihtelevan käyttöiän vaikutukset kestävän kehityksen näkökulmasta.

Torstai 26.10. klo 9.00

The future of low-carbon and nature-based building construction
Dr. Andy Shea, Associate Professor, The University of Bath, UK

Vähähiilisten ja luonnonmukaisten materiaalien ja rakenteiden tutkimus on kasvanut viime vuosina. Dr. Shealla yli 20 vuoden kokemus kestävien rakennusten suunnittelusta ja kehittämisestä, jotka yhdistävät ammatillisen käytännön, tutkimuksen ja opetuksen.

*****

Tutustu tarkemmin kaikkiin puhujiin, esityksiin ja ohjelmaan: https://rakennusfysiikka.net/ohjelma/

Toimittajien ilmoittautuminen seminaarisivuston kautta koodilla PRESS: https://rakennusfysiikka.net/ilmoittautuminen/

Puhujien ja asiantuntijoiden haastattelupyynnöt:
Mari Vuorela, Kiinko: mari.vuorela@kiinko.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tampereen yliopisto
Rakennusfysiikan tutkimusryhmä on Suomen johtava ja kansainvälisesti korkeatasoinen rakennusfysiikan tutkimusyksikkö, joka on samalla yksi Tampereen yliopiston rakennustekniikan kärkitutkimusalueista. Tutkimusryhmä tekee laajaa yhteistyötä rakennusalan, valtion, kuntien sekä muiden yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa tarjoamalla erilaisia tutkimus- ja asiantuntijapalveluja. Keskeisiä teemoja tutkimuksessa ovat rakennusten kosteus- ja homeongelmien sekä ilmastonmuutoksen aiheuttamien ongelmien ratkaiseminen. www.tuni.fi

Kiinko – kiinteistö- ja rakentamisalan osaamisen kehittäjä
Kiinko yhdistää uusimman tutkitun tiedon, tuoreen asiantuntemuksen ja liiketoiminnan tarpeet luoden ajantasaisia, tulevaisuuteen tähtääviä koulutus- ja työelämäpalveluita. Viemme eteenpäin suomalaisen kiinteistö- ja rakentamisalan osaamista. Sadoissa vuosittaisissa seminaareissa ja koulutuksissa yritykset kohtaavat alan johtavat asiantuntijat niin Suomesta kuin ulkomailta. www.kiinko.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIINKO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye