Työeläkemaksut vuonna 2024

Jaa

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat käsitelleet ehdotuksen vuoden 2024 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.

Varsinainen TyEL-maksu on 24,4 prosenttia, ja se säilyy samalla tasolla kuin vuonna 2023. Tämän lisäksi peritään yksityisen sektorin työnantajilta vuonna 2020 käytössä olleen tilapäisen työnantajamaksun alennuksen kolmas takaisinmaksuerä. Takaisinmaksuerän suuruus vuonna 2024 on 0,41 prosenttia, joten yksityisaloilla perittävä TyEL-työeläkemaksu vuonna 2024 on kokonaisuudessaan keskimäärin 24,81 prosenttia maksun perusteena olevasta palkasta.

Työnantajan maksu on keskimäärin 17,34 prosenttia maksun perusteena olevista palkoista. Lukuun sisältyy työnantajamaksun alennuksen takaisinmaksuerä.

Työntekijän maksu vuonna 2024 säilyy tämän vuoden tasolla ja on 7,15 prosenttia alle 53-vuotiailla ja yli 62-vuotiailla sekä 8,65 prosenttia 53–62-vuotiailla.

Myös yrittäjien eläkemaksu säilyy samalla tasolla kuin vuonna 2023. Alle 53-vuotiailla ja yli 62-vuotiailla se on 24,10 prosenttia ja 53–62-vuotiailla 25,60 prosenttia vahvistetusta työtulosta. Vuoden 2020 tilapäinen alennus ei koskenut YEL-maksua.

Lisätietoja:
Mikko Kautto, Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen eläkeneuvotteluryhmän puheenjohtaja, mikko.kautto(at)etk.fi, puh. 029 411 2185

Avainsanat

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläkeneuvotteluryhmä

Arbetsmarknadsorganisationernas pensionsförhandlingsgrupp föreslår inledande av arbetsgruppsarbete om finansieringen av ArPL21.6.2021 10:55:28 EEST | Tiedote

Arbetsmarknadsorganisationernas förhandlingsgrupp föreslår för social- och hälsovårdsministeriet att det ska inleda ett arbetsgruppsarbete för en bedömning av bestämmelserna om finansiering i lagen om pension för arbetstagare inom den privata sektorn, ArPL. Utvärderingen föreslås gälla finansieringstekniken enligt ArPL samt sättet att bestämma omkostnader och återbäringar.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye