SDP Helsinki

SDP Helsingin ryhmäaloite: Toimivaa työvoimapolitiikkaa

Jaa
Eveliina Heinäluoma
Eveliina Heinäluoma. Kuvaaja: Jukka-Pekka Flander/SDP

Vuoden 2025 alusta TE-palvelut siirtyvät valtiolta kuntien järjestettäväksi. Helsinki on ollut mukana työllisyyspalveluiden kuntakokeilussa. Kuntakokeilun piirissä ovat ainoastaan olleet työttömät alle 30-vuotiaat nuoret, työmarkkinatuella olevat sekä asiakkaat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi. Vuoden 2025 alusta tuleva uudistus tuo työvoimapalvelut koko laajuudessaan Helsingin järjestettäväksi. Palvelukokonaisuus on huomattavasti laajempi kuin kuntakokeilussa. Siirtyvät työvoimapalvelut koostuvat henkilöasiakkaan palveluista, alkavan yrityksen palveluista sekä työnantaja- ja yrityspalveluista.

”Helsingin TE-Palvelut tulee rakentaa yhteistyössä sekä henkilö- että yritysasiakkaiden tarpeista lähtien. Keskeistä on henkilöstön osaamisen hyödyntäminen ja sitouttaminen. Asiakkaiden ja henkilöstön näkökulmat ansaitsevat tulla kuulluksi. Laaja-alainen yhteistyö takaa onnistuneen lopputuloksen”, kertoo varavaltuutettu Marika Koski.

Tämä uudistus on Helsingille suuri mahdollisuus luoda uudenlainen toimiva kokonaisuus. Helsinki vastaa jatkossa työvoimapalveluiden lisäksi mm. sosiaali- ja terveyspalveluista, elinkeinopalveluista, koulutuksesta, kotoutumisesta ja nuorisotoimesta. Näiden hallinnonalojen saumattomalla yhteistyöllä voidaan saada aikaan entistä toimivammat työ- elinkeinopalvelut.

Helsingin elinvoiman ja hyvinvoinnin kannalta on keskeistä, että työ- ja elinkeinopalveluita kehitetään avoimesti ja hyvässä vuorovaikutuksessa kuntalaisten, yritysten ja henkilöstön kanssa. 

"Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä esittää, että työ- ja elinkeinopalveluiden tuottamisen malli rakennetaan siten, että se tapahtuu demokraattisesti valittujen päätöksentekijöiden toimesta. Tällöin voimme varmistaa, että asiakkaiden ja henkilöstön näkökulma tulee kuulluksi. Esitämme, että Helsingin kaupungin päätöksentekojärjestelmään luodaan oma toimiala työ- ja elinkeinopalveluille ja sille vastaava lautakunta. Hallintosäännön muuttaminen on käynnistettävä pikaisesti, jotta päätöksentekoelimet voivat aloittaa työnsä viimeistää keväällä 2024. Siten palvelukokonaisuudesta voidaan päättää avoimesti normaalissa päätöksentekojärjestelmässä," summaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Eveliina Heinäluoma
Eveliina Heinäluoma.
Lataa

SDP Helsinki

Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

https://helsinki.sdp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Helsinki

SDP:n valtuustoryhmän tavoite läpi: Hekaa ja Hasoa tuetaan vuokrankorotuspaineiden keskellä2.11.2023 14:37:22 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin talousarvioneuvotteluissa on löydetty sopu kaupungin vuoden 2024 budjetista valtuuston enemmistön kesken. SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen saavutettuun sopuun. Valtuustoryhmän ajamat tavoitteet, kuten kaupungin palkkaohjelman jatkaminen, Hekan vuokrankorotusten hillitseminen, koulutuksen perusrahoituksen tuki sekä alueiden eritymiskehityksen ehkäisyn tukeminen toteutuivat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye