Readme.fi

KUTSU TILAISUUTEEN: Operaatio Turkoosin taistelija – suomalainen keskellä Ruandan kansanmurhaa

Jaa

Rauno Juhola kertoo, mitä poikkeuksellisessa operaatiossa todellisuudessa tapahtui.

Vuonna 1994 Ruandassa surmattiin sadan päivän aikana yli 800 000 ihmistä. YK:n hyväksymän Operaatio Turkoosin tehtävänä oli pysäyttää kansanmurha ja Ranska lähetti pieneen keskiafrikkalaiseen maahan 2500 sotilasta. Operaation tarkoitusperistä on kiistelty vuosia.

Kirjan kansi ja Rauno Juhola
Kirjan kansi ja Rauno Juhola

Kainuulainen maalaispoika, Ranskan muukalaislegioonan 13. puoliprikaatin nuori sotilas Rauno Juhola määrättiin loppuelämäänsä vaikuttavalle komennukselle. Sotahistorioitsija Kari Kallosen kirjoittama ”Operaatio Turkoosin taistelija” kertoo Rauno Juholan elämäntarinan sekä mitä nuori suomalainen joutui komennuksellaan Ruandassa kokemaan. Näin ote kirjasta:

”Nainen istui betoniaidan kulmalla ja rukoili koko ajan. Hänen vaatteensa olivat riekaleina ja Juhola uskoi naisen tulleen myös raiskatuksi, vaikka ei halunnut kysyä asiasta. Kohdattuaan juuri raskaana olleen silvotun henkilön, Juhola halusi auttaa edes tätä naista. Suomalainen antoi paketin sokeroitua marmeladia naisen käteen.

– Don’t worry. God bless you.”

Tänä päivänä Rauno Juhola on menestyvä yritysjohtaja, joka matkasi lähes 30 vuoden jälkeen Kari Kallosen kanssa Kainuun vaaroilta takaisin Ruandan tuhansille kukkuloille nähdäkseen, kuinka kovia kokenut kansakunta oli toipunut. Ja oliko hänen tehtävällään todellista merkitystä.

– Ihmisen elämän riistäminen on helppoa, mutta sen pelastaminen vaikeaa, Rauno Juhola sanoo.

Operaatio Turkoosi julkaistaan virallisesti lauantaina 21.10. klo 14, kun Kari Kallonen ja Rauno Juhola keskustelevat kirjasta Akateemisen Kirjakaupan Kohtaamispaikalla Helsingissä, Keskuskatu 1. Molemmat ovat tavattavissa klo 15 Cafe Aallossa, 2 krs.

https://www.akateeminen.com/tapahtumat/kohtaamispaikalla-operaatio-turkoosin-taistelija-helsinki/

HUOM! Ilmoita ystävällisesti, jos pääset klo 15 noutamaan oman vapaakappaleesi tekijöiltä. Varaamme kirjoja vain etukäteen ilmoittautuneille toimittajille. Ilmoittautumiset 19.10.2023 mennessä minna.auvinen@readme.fi

Kirja on ilmestynyt lokakuussa 2023.

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: minna.auvinen@readme.fi

Tekijöiden yhteystiedot:

Kari Kallonen 040 517 0659 kari.kallonen@netti.fi

Rauno Juhola 0400 617 315 ranejuhola@gmail.com

Kuvat

Kirjan kansi ja Rauno Juhola
Kirjan kansi ja Rauno Juhola
Lataa
Kansi_High res.
Kansi_High res.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400

http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

Vuoden retkikirja - Opas ympärivuotiseen retkeilyyn16.1.2024 10:03:15 EET | Tiedote

Lähde luontoon vuoden jokaisena viikkona! Maamme monipuolinen luonto on avoinna ympäri vuoden. Eräopas Olli Järvenkylä vie sinut tarinoillaan retkelle Suomen upeaan luontoon vuoden jokaisena viikkona. Retkelle lähiluontoon, kansallispuistoon tai vaellukselle erämaahan kannattaa lähteä muulloinkin kuin aurinkoisena kesäpäivänä. Luonto näyttää ja tuntuu erilaiselta syksyn harmaudessa, talven pakkasessa ja kevään puhjetessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye