Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Kirjamessujen päävierat Paolo Giordano (Italia), Annie Lyons (UK) ja Martin Österdahl (Ruotsi) – Aula & Co Helsingin kirjamessuilla

Jaa

Aula & Co:n ulkomaiset kirjailijavieraat Helsingin kirjamessuilla ovat italialainen Paolo Giordano (Tasmania, la 28.10. klo 11), brittikirjailija Annie Lyons (Pommisuojan lukupiiri, la klo ) ja Martin Österdahl (Uudenvuodenjuhlat). Muita teemoja ja aiheita ovat isän sairastuminen sydämen tuhoavaan sairauteen, suomalaisnero Eric Tigerstedt, rescuekissat, elintarvikkeiden historia, ihmisen elimistön toiminta, mainosmaailma, valta fantasiakirjallisuudessa ja Turun linnan Katariina -nimiset valtiattaret.

Helsingin kirjamessut pidetään Messukeskuksessa 26.-29.10.2023. Osastomme 6f48 on etualalla pääkäytävän varrella.

Vieraamme torstaina 26.10. 
Heli Mäenpää kertoo rescuekissojen pelastustarinoita ja muotokuvia sisältävästä Arvon kissasta,Kustantaja Niko Aula ja kirjakauppias Pasi Vainio keskustelevat kirjakaupan perustamisesta ja kirjojen parantavasta voimasta Annie Lyonsin Pommisuojan lukupiirin ja Vinhan kirjakaupan kokemusten pohjalta.

Vieraamme perjantaina 27.10. 
Jenna Kostet kertoo kiehtovasta tietokirjastaan Kuuden Katariinan jäljillä, jonka aiheena ovat Turun linnan valtiattaret. Iain M. Banks, maailman paras scifikirjailija -keskustelussa (Pelaaja, Muista Flebasta), mukana suomentaja Ville Keynäs ja toimittaja Iida Simes. Terhi Kuusisto kertoo romaanistaan Mehiläisten kaupungit, jonka lähtökohtana oli kirjailijan isän sairastuminen sydämen tuhoavaan sairauteen.

Vieraamme lauantaina 28.10.
Maailmantähti Paolo Giordano on Mia Halosen haastateltavana kello 11. Markus Hotakainen kertoo kirjoittamastaan suomalaiskeksijän elämäkerrasta Eric Tigerstedt – Suomen Tesla. Vehka Kurjenmiekka (Kellopelisydän) ja Niklas Ahnberg (Poika joka paransi haavat) keskustelevat vallasta ja lempeydestä fantasiakirjallisuudessa. Dekkaristit Tuire Malmstedt
(Lyijysydän) ja Kari Haakana (Tapa hänet ensin) keskustelevat uutuusdekkareistaan. Illan päättää Englannista saapuva Annie Lyons, jonka romaani Pommisuojan lukupiiri kertoo kirjojen parantavasta voimasta.

Sunnuntaina 29.10. vuorossa ovat ruotsalainen Martin Österdahl, jonka trilleri Uudenvuodenjuhlat vie lukijan menestyksen pimeälle puolelle, Leena Valmun ja Lasse Rantasen Serius ja ihmisen ilmastonmuutos ja entisen mainosmiehen Risto Miettinen trilleri mainosmaailmasta (Nopeat tappavat hitaat).

Päälavojen ohjelma:  

To 26.10.

14.30 - 15.00 Töölönlahti, Niko Aula ja Pasi Vainio Oletko aina halunnut kirjakauppiaaksi? (keskustelu Vinhan kirjakaupan sekä Annie Lyonsin Pommisuojan lukupiirin pohjalta) 

15.30 - 16.00 Töölönlahti, Terhi Kuusisto (Mehiläisten kaupungit) Meri Eskola, Annamari Marttinen 

17.30 - 18.00 Kumpula, Heli Mäenpää, Elisa Aaltola: Arvon kissa – suomalaisten rescuekissojen tarinoita  

19.00 - 19.30 Lonna, Rauno Sainio: Sanmao Tarinoita Saharasta          

Pe 27.10.

15.30-16.00 Esplanadi, Jenna Kostet: Kuuden Katariinan jäljillä  

18.30-19.00 Esplanadi, Niko Aula, Ville Keynäs, Iida Simes: Banks: Pelaaja                    

La 28.10.

11.00-11.30 Hakaniemi, Paolo Giordano: Tasmania    

11.30-12.00 Suomenlinna, Markus Hotakainen: Eric Tigerstedt – Suomen Tesla  

13.00-13.30 Lonna, Niklas Ahnberg & Vehka Kurjenmiekka: Valta fantasiakirjallisuudessa: Keskustelu Ahnbergin teoksen Poika joka paransi haavat ja Kurjenmiekan teoksen Kellopelisydän pohjalta

16.30-17.00 Kallio, Dekkaristit Tuire Malmstedt ja Kari Haakana: Lyijysydän sekä Tapa hänet ensin  

17.30 - 18.00 Töölönlahti, Annie Lyons: Pommisuojan lukupiiri          

Su 29.10.

13.30-14.00 Kumpula, Leena Valmu ja Lasse Rantanen: Serius ja ihmisen ilmastonmuutos

15.30-16.00 Lonna, Risto Miettinen ja Jussi Siirilä: Nopeat tappavat hitaat & Reklaamiprinssi      

15.30-16 Esplanadi, Martin Österdahl Uudenvuodenjuhlat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt messuilla: Nora Varjama, puh. 050 547 6868

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin romaani Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books, mutta yhtiö on itsenäinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Jenna Kostet kirjoitti kirjan noidaksi tuomitusta Valpuri Kinnistä16.2.2024 09:29:29 EET | Tiedote

Punainen noita on historiallisiin lähteisiin pohjautuva romaani parantajanaisesta, jota syytettiin noidaksi. Jenna Kostet on ennenkin kirjoittanut omapäisistä naisista. "Oikeudenkäyntipöytäkirjan lause 'Miksi minä sellaista kertoisin, jonka arvon herrat niin paremmin tietävät?' sai minut tarttumaan tarinaan. Siitä tuli vahva tuttuuden tunne", hän sanoo. Kirjan julkaisutilaisuus on lauantaina 2.3. Turussa.

Omakohtaisen perhetragediaromaanin kirjoittanut Kevin Chen Helsinki Litiin12.2.2024 08:45:00 EET | Tiedote

Kevin Chen on taiwanilainen kirjailija. Hänen maaliskuussa ilmestyvä romaaninsa Aavekaupunki kertoo vanhoillisen taiwanilaisperheen ainoasta pojasta, jolta odotetaan paljon, mutta jonka orastava homous saa vanhemmat pettymään. Kevin Chen esiintyy Helsinki Lit -tapahtumassa lauantaina 25.5. Keskustelemassa on mukana Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield. Helsinki Litin ohjelmisto julkistettiin viime viikolla, ja kaksipäiväiset liput ovat jo loppumassa.

Koira opettaa syvää yhteyttä – Sigrid Nunezin palkittu romaani Paras ystävä on ilmestynyt1.2.2024 12:54:58 EET | Tiedote

Sigrid Nunezin Paras ystävä on liikuttava tarina ihmisen ja koiran maagisesta yhteydestä. Se kertoo myös rakkaudesta, ystävyydestä ja parantumisesta. Nunez on muun muassa National Book Awardilla palkittu yhdysvaltalainen kirjailija. Hän ehti julkaista 20 teosta, ennen kuin Paras ystävä räjäytti kirjailijan suosion. Kirjan pohjalta on tekeillä ison budjetin elokuva.

Satavuotiaan syyttäjän huikea testamentti jälkipolville19.1.2024 10:32:54 EET | Tiedote

Maailmassa ei ole toista ihmistä, jolla olisi Benjamin Ferenczin veroinen perspektiivi kuluneeseen vuosisataan. Viime keväänä 103-vuotiaana kuollut Nürnbergin sotarikosoikeudenkäyntien syyttäjä eli poikkeuksellisen elämän. Ferencziltä on hyvä ottaa oppia siinä, mitä sinnikkyys tarkoittaa – varsinkin silloin, kun kohtaa ylitsepääsemättömältä tuntuvia vastoinkäymisiä. Nyt suomennetussa kirjassaan Viimeiset sanat hän kertaa elämänsä vaiheita ja tiivistää kokemuksensa yksinkertaisiin ohjeisiin. Tärkein niistä on: ”Päätä olla hyvä”. Vainojen uhrien muistopäivää vietetään jälleen 27.1.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye