Toimihenkilöliitto ERTO

Erton jäsenistä 90 % kannattaa osallistumista STTK:n mielenosoitukseen 18.11.2023

Jaa

“Suomesta ollaan luomassa Pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa”

Jalat portaissa.
Jalat portaissa. Kuvaaja: Pia Ingberg.

Toimihenkilöliitto Erton 4.–6.10.2023 toteutetussa jäsenkyselyssä 90 % kannatti Erton osallistumista mahdolliseen liittojen yhteiseen työajan ulkopuoliseen mielenilmaukseen Helsingissä. Kuusi prosenttia vastanneista jäsenistä ei kannattanut mielenilmaukseen osallistumista. Neljä prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään.  

“Erto on sitoutunut toimimaan jäsenten tahdon mukaisesti ja tämän takia on selvää, että Erto on aktiivisesti mukana 18.11. järjestettävässä, keskusjärjestömme STTK:n organisoimassa Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa. Kannustamme kaikkia jäseniämme osallistumaan ja ottamaan kaverinsakin mukaan”, sanoo Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen

Erto jäsenyhdistyksineen osallistuu STTK:n työelämäheikennyksiä vastustavaan ja aitoa työmarkkinayhteistyötä vaativaan Kohtuus kaikessa -mielenilmaukseen Helsingissä 18.11. 

“Maan hallitus perustelee uudistuksiaan väittämällä niitä Pohjoismaisen mallin mukaisiksi. Tämä väite on yksinkertaisesti virheellinen. Hallituksen linjaukset ovat ihan sen omia, joilla ollaan luomassa Suomesta Pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa”, sanoo Aaltonen. 

Hallituksen uudistukset osin ideologisia 

Toimihenkilöliitto Erto vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä ja vaatii aitoa yhteistyötä ja vuoropuhelua työmarkkinoilla. Hallituksen sanelulinjaukset ovat kohtuuttomia ja epäoikeudenmukaisia. Työllisyyttä voidaan parantaa ja julkista taloutta kohentaa ilman turvattomuuden ja köyhyyden lisäämistä.   

Hallituksen työelämän lakiheikennykset ovat epäreiluja ja köyhyyttä lisääviä. Osa muutoksista on puhtaan ideologisia ilman aitoa positiivista vaikutusta työllisyyteen. Näin on siitä huolimatta, että kaikkia muutoksia yritetään perustella työllisyysvaikutuksilla. Esimerkiksi ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus ei luo yhtään uutta työpaikkaa.  

“Isoimmat työllistymisen esteet liittyvät osaamisen puutteisiin, terveyteen ja alueelliseen kohtaantoon. Näitä ongelmia hallitus ratkaisee leikkaamalla työttömyysturvaa ja terveyspalvelujen rahoitusta sekä lopettamalla aikuiskoulutustuen. Kaikki nämä vahvistavat isoimpia ongelmia ja ovat vaarallisia linjauksia Suomen tulevaisuudelle”, toteaa Aaltonen.  

Erto vetoaa maan hallitukseen, että se luopuu perusteettomista ja kohtuuttomista sosiaaliturvan ja työelämälakien heikennyksistä. Leikkaukset kohdistuvat eniten pienituloisiin, mukaan lukien lapsiperheisiin ja opiskelijoihin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jalat portaissa.
Jalat portaissa.
Lataa

Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye