Business Finland

Pohjoismaiden paviljonki Japanissa kuin veistoksellinen lato

Jaa

Osakassa 2025 järjestettävän maailmannäyttelyn pohjoismaisen paviljongin päätoteuttajaksi on valittu italialainen suunnittelu- ja rakennustoimisto Rimond, jolla on kokemusta useista maailmannäyttelyistä. Puurakenteinen paviljonki on hakenut inspiraatiota Pohjoismaiden vahvasta luontoyhteydestä ja ulkonäöllisesti se muistuttaa modernia latoa. 

Pohjoismaiden paviljonki Osakan maailmannäyttelyssä
Pohjoismaiden paviljonki Osakan maailmannäyttelyssä Suunnittelutoimisto AMDLC yhteistyössä Rimond

Suomi osallistuu vuonna 2025 Japanin Osakassa järjestettävään maailmannäyttelyyn yhteisellä paviljongilla muiden Pohjoismaiden kanssa. Paviljongin toteuttaja valittiin hankintakilpailutuksella, jonka voittajaksi pohjoismainen hanke valitsi 17 metrin korkeuteen kohoavan 1 200 m² kokoisen puupaviljongin. Shanghain ja Dubain maailmannäyttelyissä Suomen paviljongin arkkitehtina toiminut Teemu Kurkela pitää maailmannäyttelyitä tärkeinä kohtaamispaikkoina. 

– Voittanut ehdotus rakentaa onnistuneesti modernin ja veistoksellisen paviljongin Osakan Expoon Japaniin vuonna 2025. Paviljongille on annettu ikoninen perinteisen ladon hahmo. Lato rakennustyyppinä johdattaa ajatukset yhteisiin pohjoismaisiin juuriimme. Ladot ovat aina olleet tärkeitä yhteisön elämän arjen ja juhlan tiloja. Paviljongin arkkitehtuurilla on tärkeä tehtävä: se luo paikan, jossa kerrotaan tarinoita Pohjoismaista. Se kokoaa myös ihmiset yhteen ajattelemaan parempaa tulevaisuutta, Teemu Kurkela JKMM Arkkitehdeista kommentoi. 

Paviljongissa on näyttelyalueen lisäksi runsaasti erilaisia kokoustiloja, kattoterassilla sijaitseva ravintola sekä pieni pohjoinen puutarha. Rakennus on suunniteltu uudelleen käytettäväksi. Se esittelee Pohjoismaiden yhteyttä luontoon estetiikan lisäksi myös kestävän kehityksen arvojen kautta.   

Maailmannäyttely järjestetään joka viides vuosi 

Maailmannäyttelyjen perinteiden mukaisesti Osakan Expo 2025 on paikka, jossa esitellään tulevaisuuden ratkaisuja. Maailmannäyttely järjestetään joka viides vuosi, jotta maat ja alueet voivat esitellä innovaatioita ja uusia teknologioita.  

– Japani on maailman kolmanneksi suurin talous, ja suomalaisten yritysten toiseksi tärkein kauppakumppani Aasiassa. Expo on loistava paikka esitellä suomalaista osaamista kansainvälisille markkinoille ja toivommekin, että maailmannäyttelyn kumppaneiksi löytyy useita suomalaisia yrityksiä, Business Finlandin projektijohtaja Nita Pilkama kommentoi.

Pohjoismaat nostavat maailmannäyttelyssä esiin erityisesti kolmea teollista teemaa: kiertotaloutta, langatonta viestintää sekä terveyttä ja hyvinvointia. Suomen osalta hankkeen toteutuksesta vastaa Business Finland. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Paviljonki mereltä
Paviljonki mereltä
Suunnittelutoimisto AMDLC yhteistyössä Rimond
Lataa
Paviljongin näyttelyhalli
Paviljongin näyttelyhalli
Suunnittelutoimisto AMDLC yhteistyössä Rimond
Lataa
Paviljongin portaikko
Paviljongin portaikko
Suunnittelutoimisto AMDLC yhteistyössä Rimond
Lataa

Linkit

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Matkailun kokonaiskysyntä 16,6 miljardia euroa21.5.2025 07:45:00 EEST | Tiedote

Tilastokeskuksen arvion mukaan matkailukysyntä eli kotimaisten ja ulkomaisten matkailijoiden rahankäyttö Suomessa on palautunut vuoden 2019 tasolle 16,6 miljardiin euroon vuonna 2024. Matkailutoimialojen työllisyys on elpynyt notkahduksen jälkeen 146 600 henkilöön vuonna 2023. Luvut perustuvat Tilastokeskuksen laatimaan matkailutilinpitoon, joka on tehty Visit Finlandin toimeksiannosta, sekä Tilastokeskuksen arvioon matkailukysynnän kehityksestä vuonna 2024. Matkailutilinpito kokoaa yhteen matkailun talous- ja työllisyysvaikutukset kansainvälisesti vertailukelpoisessa viitekehyksessä.

Puualan delegaatio Yhdysvalloista Suomeen – kiinnostus jatkuu mahdollisista tuontitulleista huolimatta13.5.2025 08:15:00 EEST | Tiedote

Business Finland järjestää jo kolmatta vuotta peräkkäin metsä-, puutuoteteollisuuden ja puurakentamisen yritysryhmävierailun Yhdysvalloista Suomeen 11.-16.5.2025. ”Yhdysvaltain tempoilevasta tariffipolitiikasta huolimatta metsäsektorin liiketoiminta ja kysyntä ovat jatkuneet. Mahdollisia tuontitulleja on lykätty kolmella kuukaudella”, kommentoi Business Finlandin Ulla Lainio.

Business Finlandilta veturirahoitus AMD Silo AI:lle Suomen aseman vahvistamiseen globaalilla tekoälymarkkinalla12.5.2025 09:00:00 EEST | Tiedote

Business Finland on myöntänyt 15 miljoona euroa AMD Silo AI:n veturihankkeelle. Lisäksi Business Finland sitoutuu rahoittamaan yhteistyöverkoston muiden yritysten ja tutkimusorganisaatioiden t&k-projekteja. Rahoitus on merkittävä kansallinen investointi Suomen aseman lujittamiseksi globaalilla tekoälykentällä. Viisivuotisen Compute to Impact -hankkeen tavoitteena on edistää tekoälyinnovaatioita ja osaamisen kehittämistä sekä parantaa yritysten kilpailukykyä koordinoimalla tutkimusta, infrastruktuurin kehittämistä ja teollisuuden yhteistyötä Suomen ekosysteemissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye