Kangasalan kaupunki

Kangasalan Kisarannassa tanssitaan myös ensi kesänä

Jaa

Kisarannan alueen kehittämistä jatketaan asemakaavoituksen ja tulevan toimijahaun kautta. 

Kisarannan alue.
Kisarannan alue. Business Kangasalan arkisto

Tanssit jatkuvat 

Suositut tanssit Kisarannan tanssilavalla jatkuvat vuoden 2024 kesäkaudella. KeihäsViihde jatkaa tanssilavatapahtumien järjestämistä edellisten vuosien tapaan. Koronavuosien jälkeen tanssiharrastus on voimissaan Kangasalla. 

Asemakaavoitus vireillä 

Kisarannan asemakaavoitusprosessi suositun Mobilian alueen vieressä jatkuu. Kisarannan alueella on voimassa 1983 valmistunut Vehoniemen harjualueen osayleiskaava, joka sallii Kisarantaan ja sen tuntumaan hotelli-, ravitsemus- ja virkistyspalveluihin liittyviä rakennuksia, rakenteita ja laitteita. Vireillä olevassa Kisarannan asemakaavassa on tarkoitus mahdollistaa alueen uudisrakentaminen, palvelutarjonnan monipuolistuminen sekä matkailutoiminnan kehittyminen. Asemakaavoituksen yhteydessä alueelle tehtiin viitasammakkokartoitus, jossa Kisarannan edustalta Längelmäveden rannasta tehtiin viitasammakkohavaintoja. Laji on Suomessa elinvoimainen, mutta viitasammakko on EU:n luontodirektiivin IV-liitteen laji sekä koko maassa rauhoitettu eläinlaji (LSA 1997/160, liite 2a 2021/521). Kaavoituksen keinoin selvitetään alueen rakentamismahdollisuudet vaarantamatta sammakoiden elinolosuhteita. 

Toimijahaku tulossa 

Kisarannan alueen toimijahakua valmistellaan ja haku on tulossa alkuvuonna 2024. 

Kisarannan ainutlaatuiselle alueelle tullaan etsimään toimijaa ja konseptia ympärivuotiselle toiminnalle. Alueen ja elämyksellisen toiminnan tulisi palvella sekä kaupungin asukkaita että matkailijoita. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirkku Malviala, elinympäristöjohtaja, Kangasalan kaupunki p. 044 4309 421

Kuvat

Kisarannan alue.
Kisarannan alue.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Lumoava Kangasalan Joulu avataan tulevana lauantaina21.11.2023 15:19:30 EET | Tiedote

nullLauantaina 25.11. vietetään Lumoavan Kangasalan Joulun avajaisia. Klo 11 alkavan joulunavaustapahtuman järjestävät yhteistyössä Kangasalan Yrittäjät ry, Kangasalan kaupunki, VisitKangasala sekä Kangasala-talo. Kangasalan Yrittäjät jakavat 800 annosta ilmaista joulupuuroa, ja avajaisissa esiintyvät myös Pirkanpoikien Vokaaliyhtye ja Kormus. Uutta Kangasalan joulussa on Kangasala-talon edustalle rakentuva Joulukylä, jossa myynnissä tulee olemaan muun muassa Jouluglögiä myös aikuisempaan makuun, sekä paikallista erikoisuutta, Joulusimaa munkin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme