Suomen Punainen Risti SPR

Kehitysjournalismin palkinto 2023: Teemana positiivinen kehitys

Jaa

Journalismi auttaa parhaimmillaan ymmärtämään maailmaa ja sen monimutkaisia ilmiöitä. Vuonna 2023 kilpailun teemana on positiivinen kehitys, ja kilpailulla halutaan etsiä tarinoita, jotka muistuttavat, että asiat menevät myös eteenpäin.

Etsimme nyt ehdokkaita kehitysjournalismin palkinnon 2023 saajaksi.

Vuonna 2023 teemana on positiivinen kehitys. Palkittava journalismi voi käsitellä edistymistä laajasti tulkiten eri osa-alueilla innovaatioista ihmisoikeuksiin tai kansakuntien taloudellisesta kehityksestä pienten yhteisöjen sinnikkääseen selviytymistaisteluun.

Ehdota valaisevaa henkilökuvaa, tutkivaa journalismia, televisio-ohjelmaa tai vaikkapa podcastia palkinnon saajaksi.

Ehdokkaiksi haetaan 1.12.2022–30.11.2023 välisenä aikana journalistin ohjeisiin sitoutuneessa  JSN:n jäsenmediassa julkaistua journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Sisällön tulee olla julkaistu suomeksi, ruotsiksi, saameksi tai englanniksi.

Kuka tahansa voi esittää kilpailuun ehdokkaita 17.10.–11.12.2023 välisenä aikana osoitteessa vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Voittajan valitsee itsenäinen raati, ja voittaja julkaistaan tammikuussa 2024. Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto, ja lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinto on saajalleen verollista tuloa.

Raatiin kuuluvat:
Hannu Kivimäki, Tampereen yliopisto
Jenny Matikainen, Yle
Päivi Nikkilä, Learning together -verkosto
Katriina Pajari, Helsingin Sanomat
Matti Ylönen, Helsingin yliopisto

Kehitysjournalismiksi katsotaan sisällöt, jotka käsittelevät laadukkaasti globaalin kestävän kehityksen teemoja, uudistavat yleisön mielipiteitä ja asenteita ja tarjoavat uudenlaisia näkökulmia kehittyvien maiden todellisuuteen. Mukaan kannustetaan erityisesti innovatiivisia journalismin muotoja kaikilta journalismin aloilta. Tietokirjat on kuitenkin rajattu kilpailun ulkopuolelle.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto ovat perustaneet palkinnon nostaakseen esiin laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta. Vuonna 2022 palkinnon voitti Learning Together -verkosto blogista Afgaaninaisen katse.

Ehdota voittajaa nyt: vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Lisätietoja:

Kansainvälisen viestinnän tuottaja Sini Anttila, Suomen Punainen Risti,
sini.anttila@punainenristi.fi, p. 040 194 2974

Viestinnän asiantuntija Esa Salminen, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes,
esa.salminen@vikes.fi, p. 050 464 9532

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye