Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlien säkenöivä joulukonsertti saapuu jälleen Turun konserttitalolle

Jaa

Turun musiikkijuhlien jo perinteeksi muodostunut joulukonsertti saapuu Turun konserttitalolle 3.12. sunnuntaina. Lavalla nähdään niin Suomen eturivin taiteilijoita kuin kansainvälistä loistoa.

Juliana Harkki

Turun musiikkijuhlat on kansainvälinen festivaali, joten tänä vuonna myös jo perinteeksi muodostuneeseen joulukonserttiin tuodaan mukaan kansainvälinen tähti suomalaisten huipputaiteilijoiden rinnalle.

Monipuolisena näyttelijänä ja laulajana tunnettu upeaääninen Maria Ylipää saa tulevassa joulukonsertissa rinnalleen erikoisvieraaksi ruotsalaisen Alexander Lycken, joka lukeutuu Euroopan kirkkaimpiin musikaalitähtiin. Suomessa hän on esiintynyt mm. Svenska Teaternin Chess-musikaalissa sekä Åbo Svenska Teaternin Jesus Christ Superstar- ja Les Misérables- musikaaleissa. Sweden Rock Magazine palkitsi hänet Ruotsin parhaana laulajana vuonna 2016. 

Solistien lisäksi lavalla ovat huippumuusikot Marzi Nyman (kitara), Niko Kumpuvaara (harmonikka) ja Ville Herrala (kontrabasso). Maria Ylipää, Alexander Lycke & Ystävät-yhtyeen jouluinen konsertti Star of Wonder sisältää uutta ja vanhaa joulumusiikkia. Luvassa on upeita sovituksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  

Kansainvälisyys tärkeä osa Turun musiikkijuhlien strategiaa

Turun musiikkijuhlat tunnetaan rohkeasta, laadukkaasta ja kansainvälisestä ohjelmistostaan elokuun juhlaviikkojen aikana. TMJ haluaa kuitenkin olla mukana edistämässä Turun kaupungin ympärivuotisuutta ja matkailua, joten kansainvälisyys tuodaan osaksi ohjelmistoa myös elokuun ulkopuolella. Ympärivuotisuus Turun musiikkijuhlilla aloitettiin virallisesti vuoden 2022 alussa ja sitä tullaan jatkamaan myös tulevina vuosina.

"Olen erittäin tyytyväinen tulevasta joulukonsertin kokoonpanosta. Turun musiikkijuhlien kansainvälisyys levittäytyy nyt juhlaviikkojen ulkopuolellekin ja Alexander Lycke on mitä mainioin lisäys tähän tunnelmalliseen kokonaisuuteen. Lycke on näytellyt useita merkittäviä rooleja sekä musikaaleissa että teattereissa kansainvälisesti. Luvassa on siis TMJ:lle tuttuun tapaan laadukasta ja säkenöivää sisältöä, jonka avulla on helppoa virittäytyä joulun tunnelmaan", Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

WAM-sarja saa jatkoa Taiteen talossa: Turun musiikkijuhlat ryhtyy tapahtuman tuottajaksi24.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Turun musiikkijuhlia vietetään tänä vuonna 8.–31.8. Musiikkijuhlilla on elokuun päätapahtuman ohella ympärivuotisesti konsertteja ja muita tapahtumia. Nyt julkaistaan Wäinö Aaltosen museossa yli 30 vuotta toimineen WAM-sarjan jatkuminen Taiteen talossa. Ensimmäinen konsertti järjestetään 10. syyskuuta 2024. WAM-sarjan kuratoijaksi Turun musiikkijuhlat on kutsunut säveltäjä Lauri Mäntysaaren.

WAM series to continue at Art House Turku, as the Turku Music Festival takes over as event producer24.4.2024 09:00:00 EEST | Press release

The main event of the Turku Music Festival this year is held from 8 to 31 August. The Festival also runs a series of concerts and other events throughout the year. We are pleased to announce that the WAM concert series, hosted at the Wäinö Aaltonen Museum for more than 30 years, will continue at Art House Turku. The Turku Music Festival has invited composer Lauri Mäntysaari to curate the WAM series, and the first concert is on 10 September 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye