Kempower toimittaa latausratkaisuja Euroopan ensimmäiseen laajamittaiseen raskaiden hyötyajoneuvojen latausverkkoon

Jaa

Kempower on allekirjoittanut sopimuksen DC-latausratkaisujen toimittamisesta raskaiden hyötyajoneuvojen lataukseen Milence-yhtiölle, joka on Traton Groupin, Volvo Groupin ja Daimler Truck AG:n muodostama yhteisyritys. Milencen tavoitteena on rakentaa Euroopan suurin raskaiden hyötyajoneuvojen latausverkosto, johon kuuluu vähintään 1 700 julkista suuriteholatauspistettä eri puolilla Eurooppaa.

Sopimuksen myötä Kempowerista tulee yksi niistä latausteknologian toimittajista, jotka auttavat Milencea kehittämään sähkörekkojen pikalatausasemia eri puolille Euroopaa.
Sopimuksen myötä Kempowerista tulee yksi niistä latausteknologian toimittajista, jotka auttavat Milencea kehittämään sähkörekkojen pikalatausasemia eri puolille Euroopaa.
  • Kempower on allekirjoittanut sopimuksen Milencen (Commercial Vehicle Charging Europe B.V.) kanssa latausratkaisujen toimittamisesta uuteen laajamittaiseen sähkörekkojen latausverkkoon Euroopassa. 
  • Kempower aloittaa toimitukset Kempower Satellite CCS -latausjärjestelmillä, joissa on 400 kW:n teho. 
  • Ensimmäisten toimitusten on määrä tapahtua vuoden 2023 lopussa ja vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. 

EUROOPPA - Kempower on allekirjoittanut sopimuksen DC-latausratkaisujen toimittamisesta raskaiden hyötyajoneuvojen lataukseen Milence-yhtiölle, joka on Traton Groupin, Volvo Groupin ja Daimler Truck AG:n muodostama yhteisyritys. Milencen tavoitteena on rakentaa Euroopan suurin raskaiden hyötyajoneuvojen latausverkosto, johon kuuluu vähintään 1 700 julkista suuriteholatauspistettä eri puolilla Eurooppaa.  

Tämän sopimuksen myötä Kempowerista tulee yksi niistä latausteknologian toimittajista, jotka auttavat Milencea kehittämään sähkörekkojen pikalatausasemia eri puolille Euroopaa. Kempower aloittaa toimitukset Kempower Satellite CCS -latausjärjestelmillään, jossa on 400 kW:n teho. 

"Raskaiden hyötyajoneuvojen sähköistäminen on tärkeässä roolissa, kun kehitämme päästötöntä liikennettä Euroopassa. Koko mantereen kattavan latausverkoston luominen on ratkaisevan tärkeää, sillä vain esimerkiksi varikoilla sijaitsevat laturit eivät riitä rekoille, joita on ladattava myös tien päällä. Milence on avainasemassa edistämässä raskaiden hyötyajoneuvojen sähköistämistä koko Euroopassa", sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki

 

Lisätietoa:

Kempower, media: 

Paula Savonen, viestintäjohtaja, Kempower

paula.savonen@kempower.com

Puh. 0400 343 851   

 

Milence, media:  

Lavinia Baitoiu, Head of Communications & Brand, Milence 

Lavinia.baitoiu@milence.com

Puh. +316 2541 8364 

 

Kempower lyhyesti: 

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoiden toimesta sähköautoilijoita varten. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. www.kempower.com 

Milence lyhyesti: 

Heinäkuussa 2022 Daimler Truckin, TRATON GROUPin ja Volvo Groupin yhteisyrityksenä perustettu Milence on omistautunut tekemään tieliikenteen tulevaisuudesta fossiilivapaata. Tavoitteenamme on tukea ja nopeuttaa siirtymistä päästöttömiin raskaisiin hyötyajoneuvoihin Euroopassa rakentamalla vähintään 1700 julkista suurteholatauspistettä Eurooppaan vuoteen 2027 mennessä. 500 miljoonan euron alkurahoituksella ja itsenäisenä, riippumattomana yrityksenä toimiva Milence tarjoaa kestävää energiaa sähkörekoille ja sähkölinja-autoille merkistä riippumatta. www.milence.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Decatrip-hanke on saatu päätökseen – Kempower, RMC, Viking Line ja Åbo Akademi loivat yhdessä vihreän meriliikennekäytävän Turun ja Tukholman välille6.6.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2022 alkanut innovaatiohanke Decatrip on valmistunut. Hanke mahdollistaa yhden maailman ensimmäisistä vihreistä meriliikennekäytävistä. RMC tutki hankkeessa, miten jo liikenteessä olevia laivoja voitaisiin muuttaa ympäristöystävällisemmäksi. Yhtiöllä on nyt valmius modernisoida laivoja niin, että niiden ympäristöystävällisyys paranee.

Kempower, RMC, Viking Line, and Åbo Akademi created the world’s first green maritime corridor between Turku and Stockholm6.6.2024 09:30:00 EEST | Press release

The innovation project Decatrip, which began in 2022, has been completed. The project enables one of the world's first green maritime corridors. Rauma Marine Constructions (RMC) explored how existing ships could be modified to become more environmentally friendly. Viking Line is now equipped to modernized ships, enhancing their environmental friendliness.

Kempower ja Virta toimittavat megawattilatausjärjestelmän Hedin Superchargen uudelle sähköautojen ja -rekkojen julkiselle latausasemalle Linköpingiin27.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Johtava sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen tarjoaja Kempower toimittaa megawattilatausratkaisun Hedin Superchargen uusimmalle, Virran latausalustalla operoitavalle pikalatausasemalle. Hedin Supercharge on rakentanut julkisia sähköajoneuvojen pikalatausasemia eri puolille Ruotsia vuodesta 2023 lähtien. Hedin Superchargen visio on tulla yhdeksi Ruotsin johtavista sähköajoneuvojen latausoperaattoreista – sekä henkilöautoille että raskaalle liikenteelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye