Momentum Kirjat

Yrittäjät itsenäistyneen Suomen hyvinvoinnin rakentajina

Jaa

Tietoteoksessa Tienraivaajia ja jälleenrakentajia valaistaan Suomen talouden ja yrittäjyyden historiaa itsenäistymisestä jälleenrakentamiseen.

Tuomas Möttösen toimittama tietoteos Tienraivaajia ja jälleenrakentajia – Suomalaista yrityshistoriaa itsenäistymisestä jälleenrakentamiseen on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana.

Itsenäistymisen alkuvuosina luotiin perusta Suomen taloudelliselle kehitykselle ja tulevalle hyvinvointiyhteiskunnalle. Yrittäjyydestä tuli samalla vaikuttava osa maan talouskehitystä. Taloudellisen laman voittaminen 1930-luvulla vahvisti uskoa Suomen kykyyn selviytyä vaikeistakin ajoista.

Toisen maailmansodan jälkeen Suomi alkoi nopeasti siirtyä agraariyhteiskunnasta teolliseksi palveluyhteiskunnaksi. Pienet yritykset ovat olleet keskeisessä asemassa ihmisten työllistämisessä ja kansalaisten hyvinvointia lisäävien palvelujen tuottamisessa. Sodasta toipumisessa ja maan jälleenrakentamisessa yrittäjyydellä oli merkittävä rooli. Tarmokkaat yritysjohtajat edistivät myös talouden kansainvälistymistä. He toivat ulkomailta uutta tekniikkaa ja innovatiivisia toimintatapoja, jotka synnyttivät uusia toimialoja.

FT Tuomas Möttönen on Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori ja kirjoittanut osan teoksen artikkeleista. Muut kirjoittajat ovat Kuluttajatutkimuskeskuksen professori Visa Heinonen (Helsingin yliopisto), filosofian maisteri Annastiina Henttinen, dosentti Kai Hoffman (Helsingin yliopisto), tutkijatohtori Reetta Hänninen (Helsingin yliopisto), yrityshistorian professori Niklas Jensen-Eriksen (Helsingin yliopisto), filosofian maisteri Terhi Kivistö (Turun yliopisto), filosofian maisteri Markus Kivistö (Oy Sigillum Ab), FT Vesa Määttä, filosofian maisteri Petri Lavonen, dosentti Marko Paavilainen (Helsingin yliopisto), FT Maritta Pohls ja Suomen historian professori Charlotta Wolff (Turun yliopisto).

Median edustajilla on mahdollisuus osallistua teoksen julkistustilaisuuteen perjantaina 20.10. Suomen Jäähdytystekniikan Museolla (Härkilevontie 77, 33480 Ylöjärvi). Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostitse osoitteeseen info@momentumkirjat.fi.

MÖTTÖNEN, TUOMAS (toim.) : Tienraivaajia ja jälleenrakentajia – Suomalaista yrityshistoriaa itsenäistymisestä jälleenrakentamiseen
543 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 978-952-755-390-9
Ilmestymisaika: Lokakuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Momentum Kirjat

Suotie 15
05200 Rajamäki

Momentum Kirjat on kotimainen kirjankustantamo. Julkaisemme elämäkertoja, historiikkeja sekä kauno- ja tietokirjallisuutta kustanteina ja palvelukustanteina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Momentum Kirjat

Virkistysiltapäivä on romaani työroolien muutoksesta yhden iltapäivän aikana24.11.2023 16:00:00 EET | Tiedote

Janne Nevalan romaani Virkistysiltapäivä on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Metsäkylän kunnan virkistysiltapäivä saa uuden käänteen, kun osa työntekijöistä saa tarpeekseen Luontopäivän ohjelmasta ja lähtee omille teilleen. Kapinanelikon mukana kulkee Johanna, juuri paikkakunnalle muuttanut laitoshuoltaja. Tragikoomisen vaelluksen aikana uusien tuttavuuksien roolit ja keskinäiset suhteet vaihtelevat. Kuka johtaa ja kenen työ on tärkeää? Virkistysiltapäivä on Janne Nevalan kuudes romaani. Teoksesta Kylän halki virtaa joki sanottua: "Nevalan ilmaisu on aistimuksellista ja samalla lakonista tyyliin, joka tuo mieleen Antti Tuurin kerronnan. " Marja-Riitta Vainikkala, Kaleva NEVALA, JANNE : Virkistysiltapäivä 186 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN 978-952-755-324-4 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi läh

Tietoteos "Kuka kouluttaa ketä?" tuo esiin delfiininkouluttajan ainutkertaisen näkökulman24.11.2023 14:15:00 EET | Tiedote

Kai Mattssonin tietokirja Kuka kouluttaa ketä? on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Teos kertoo kiehtovalla tavalla ja käytännönläheisesti eläinten kouluttamisesta. Kirjan kirjoittaja Kai Mattsson on tehnyt eläinten kouluttajana vuosikymmenten työuran. Suuri yleisö tuntee hänet erityisesti delfiinien kouluttajana, minkä kirja tuo esiin eläinten kouluttamisen koko kirjon sekä kirjoittajansa pitkän kokemuksen että käyttäytymistieteellisten lakien valossa. Kaikkein tärkeintä on kirjoittajan ajattelun mukaan eläimen antamien viestien kuunteleminen. MATTSSON, KAI : Kuka kouluttaa ketä? 242 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN 978-952-755-392-3 Ilmestymisaika: Lokakuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi.

Katri Lehtisen romaani kertoo pienen pojan elämästä sotalapsena Ruotsissa20.11.2023 14:30:00 EET | Tiedote

Katri Lehtisen romaani Olavi – sotalapsi on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Romaani kertoo 8-vuotiaasta suomalaisesta Olavista, joka lähetään sotalapseksi Ruotsiin 1942 vastoin hänen omaa tahtoaan. Mukaan Olavin turvaksi lähtee uudesta kodista innoissaan oleva Hilma-sisko. Matkalla he kohtaavat vaaroja, kuten viholliskoneiden hyökkäyksiä ja laivan juuttumisen jäiden keskelle. Olavin vastoinkäymiset jatkuvat, kun sisarukset erotetaan toisistaan ja Olavin sopeutuminen Ruotsiin ei tahdo onnistua. Romaanin keskeisiä teemoja ovat eri kielien ja kulttuurien välissä selviytyminen sekä sota-ajan aiheuttamien traumojen käsittely. Katri Lehtinen pyrkii romaanillaan muistuttamaan, että elämässä on aina toivoa ja vaikeuksien voittaminen on mahdollista eikä periksi kannata antaa. LEHTINEN, KATRI : Olavi – sotalapsi 326 sivua Sidottu, kovakantinen ISBN 978-952-755-375-6 Ilmestymisaika: Marraskuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappale

Tietoteos "Miltä vanhuus tuntuu?" tuo esiin autenttisia kokemuksia elämänvaiheesta16.11.2023 07:30:00 EET | Tiedote

Anja Kallion tietoteos Miltä vanhuus tuntuu? on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Tietoteos tuo tuo esiin vanhuuttaan elävien kokemuksia kuvitusten elävöittämänä. Kertomusten tavoitteena on vertaistuen ohella viestiä nuoremmille ikäpolville, että vanhuksetkin kuuluvat siihen samaan jatkumoon, jota elämäksi kutsutaan. Heillä on yhtä lailla tunteita, ajatuksia ja jopa unelmia. Ulkoinen minä muuttuu vanhetessa ja henkiset sekä fyysiset voimavarat heikkenevät, mutta ihan jokainen hetki elämässä on arvokasta aikaa.Anja Kallio tuo teoksessaan vanhusten äänen kuuluviin kaunistelematta ja huumoria unohtamatta. - No niin, kunta on päättänyt siirtää sinut virallisesti kotihoidon piiriin. - Mitä se merkitsee minulle tässä tilanteessa? - Oikeastaan aika vähän. Samat henkilöt käyvät katsomassa, mutta laskutus nousee. KALLIO, ANJA : Miltä vanhuus tuntuu? 164 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN 978-952-755-370-1 Ilmestymisaika: Lokakuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme