Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR

Jaa

Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

Kuvassa Kuokkalan kartanon ravintolapäällikkö Miia Sironen, keittiömestari Sami Sorvoja, Châine des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala ja Jyväksylän vouti Seppo Valkeinen.
Kuvassa Kuokkalan kartanon ravintolapäällikkö Miia Sironen, keittiömestari Sami Sorvoja, Châine des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala ja Jyväksylän vouti Seppo Valkeinen.

”Chaîne des Rôtisseurs-kilpi myönnetään ravintoloille, joissa on aito intohimo makujen kehittämiseen ja viinien yhdistäminen niihin. Rôtisseurs-kilven saaminen on osoitus kyvystä kehittää makuja tähän päivään ja taidosta luoda asiakkaille sellaisia makuelämyksiä, että ne jäävät mieleen. Kilpi on ikään kuin lupaus, että ravintolassa annos voi viedä arjen yläpuolelle.” toteaa Chaîne des Rôtisseurs-kilven luovuttanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.

Kuokkalan Kartano sai kilven 5.10 ja sen vastaanottivat Kartanon ravintoloitsija ja keittiömestari Sami Sorvoja sekä ravintolapäällikkö Miia Sironen. Arkkitehti Wii Lönnin suunnittelema Kuokkalan Kartano valmistui vuonna 1904 ja Sorvojan ja Sirosen luotsaama ravintola avattiin siellä vuonna 2021.  

”Tämä on meille iso ja tärkeä asia. Mehän ollaan itse tiedetty, että miten hyviä me ollaan, mutta nyt siitä on sitten konkreettinenkin asia mittarina. Muutkin sen näkevät, kun astuu ovesta sisään, niin tietää saavansa hyvää ruokaa”, totesi Sorvoja kilven saatuaan.

Helsingin ydinkeskustassa legendaarisessn ja hiljattain täysin uudistetussa Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR tarjoilee selkeitä annoksia, huolella työstettyjä makukokonaisuudet ja loistavasti hyödynnettyjä kotimaisia laadukkaita raaka-aineita.

Hotelli Tornin hotellijohtaja Satu Näsärö totesi kilvenluovutustilaisuudessa ”Tulette huomaamaan, että ravintolamme ammattilaisista ja upeasta tiimistä välittyy jokaiselle se aito intohimo, jota Rôtisseurs-kilveltä edellytetään”.

Suomessa on tällä hetkellä noin 80 kilven saanutta ravintolaa. Kilpiravintoloiden auditointimalli on juuri uusittu ja ravintolat auditoidaan vuosittain.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuokkalan Kartano, keittiömestari Sami Sorvoja tai ravintolapäällikkö Miia Sironen, sami@cartano.fi, puh.044-3453822 tai miia@cartano.fi

Ravintola OR / Solo Sokos Hotel Torni, hotellinjohtaja Satu Näsärö, satu.nasaro@sok.fi ja tel. 040 5379 201

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Bailli Délégué Finlande, Suomen valtavouti Johanna Hornborg-Ojala, 044-5451262, johanna.hornborg@gmail.com

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargée de Presse, Niki Malmros niki.malmros@allergia.fi ja 040-5255982

Kuvat

Kuvassa keittiömestari Janne Kantola, Solo Sokos Hotelli Tornin hotellinjohtaja Satu Näsärö, ravintolapäällikkö Heli Lahtinen sekä Châine des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Kuvassa keittiömestari Janne Kantola, Solo Sokos Hotelli Tornin hotellinjohtaja Satu Näsärö, ravintolapäällikkö Heli Lahtinen sekä Châine des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Lataa

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 100, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote

Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye