Purso Oy

Katuvalaisimiin integroidaan sähköautojen latauspisteitä – Purso Groupille osuus CityChargesta

Jaa

Nokialainen alumiiniteollisuustoimija Purso Group on ostanut osuuden hollantilaisesta CityCharge BV:stä. Yhteistyö mahdollistaa CityChargen EV-latausratkaisujen integroimisen osaksi alumiinisia valaisinpylväitä. Valaisinpylväitä valmistaa hollantilainen Nedal Aluminium B.V., joka on ollut osa Purso Groupia vuodesta 2019.

Purso Group on ostanut vähemmistöosuuden hollantilaisesta CityCharge BV:stä. CityCharge on kehittänyt yhteistyössä Purso Groupiin kuuluvan Nedal Aluminium BV:n kanssa alumiinisiin valaisinpylväisiin integroidut latauspisteet, joissa hyödynnetään olemassa olevaa julkista valaistusinfrastruktuuria. CityChargen älykkäiden ja turvallisten latauspisteiden avulla tiheään rakennettujen kaupunkialueiden teiden varsille ei tarvitse rakentaa erillisiä sähköautojen lataustolppia ja niihin liittyvää infrastruktuuria. Lisäksi CityChargen latauspisteet ovat kauniita ja sopivat mainiosti kaupunkikuvaan.

Yhteistyö edistää älykkäiden kaupunkien kehittämistä ja ilmastotavoitteita

CityChargen ja Nedal Aluminiumin yhteistyö edustaa strategista ja loogista askelta kohti kestävää tulevaisuutta. Kaupan myötä pystytään integroimaan CityChargen EV-latausratkaisut osaksi Nedalin alumiinisia valaisinpylväitä. Tämä yhteistyö tukee myös YK:n ilmastosopimuksen asettamia ilmastotavoitteita.

Nedalin materiaaliteknologinen osaaminen ja CityChargen ymmärrys sähköajoneuvojen käyttäjien tarpeista tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sähköajoneuvojen latausratkaisujen innovointiin. Nedalin ja CityChargen yhteistyön myötä syntyy paitsi turvallinen valaisinpylväs, jossa on kaksi latauspistettä, myös innovatiivinen latausratkaisu, jossa on mahdollista hyödyntää myös muita älykkään kaupungin tekniikoita, kuten sähkön siirtämistä ajoneuvosta sähköverkkoon tai kuorman tasapainottamista. Lisäksi näihin valaisinpylväisiin on mahdollista sijoittaa mm. matkapuhelinverkkojen 5G-tukiasemia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Aro
CEO Purso Oy
p. +358 40 411 4554
jussi.aro@purso.fi

Fred Jonkman
Sales Director Nedal Aluminium B.V.
p. +31 (0)30 292 5782

Heimen Visser
CEO CityCharge BV
p. +31 651 25 95 28

Kuvat

Linkit

Purso Group ja Nedal Aluminium BV

Purso Group on merkittävä suomalainen alumiiniteollisuuden toimija, joka keskittyy korkealaatuisten alumiiniprofiilien ja -komponenttien kehittämiseen ja valmistukseen eri teollisuudenaloille Suomessa ja Alankomaissa. Purso Groupin kuuluvalla hollantilaisella Nedal Aluminium BV:llä on vahva markkina-asema valaisinpylväiden ja alumiiniprofiilien valmistajana Keski-Euroopassa. 

CityCharge BV

CityCharge BV on keskittynyt älykkäiden, kestävien ja käyttäjäystävällisten latausratkaisujen kehittämiseen sähköajoneuvoille hyödyntäen olemassa olevaa julkista valaistusinfrastruktuuria ja muita julkisia kohteita. CityCharge on tuonut markkinoille alumiiniseen valaisinpylvääseen integroidun kahden pistorasian latauspisteen, joka voidaan turvallisesti ja helposti asentaa katuvalaisimeen.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye