Diak lanseeraa uuden Master Schoolin, jossa opiskelija on keskiössä
Diak Master School kokoaa sateenvarjonsa alle kaikki Diakonia-ammattikorkeakoulun ylemmät AMK-tutkinnot.

Diakonia-ammattikorkeakoulu on kehittänyt kuluneen vuoden aikana ylempien ammattikorkeakoulututkintojensa (YAMK) konseptia, sisältöjä ja toimintamalleja opiskelijapalautteen sekä työelämän tarpeiden perusteella. Kehittämisen tuloksena Diak lanseeraa uuden konseptin mukaisen Master Schoolin, joka kokoaa yhteen Diakin ylemmät AMK-tutkinnot.
Diak Master Schoolin koulutukset ovat sosiaali- ja terveysalan, kirkon alan sekä tulkkauksen alan kehittämiseen ja johtamiseen valmistavia ylempiä tutkintoja. Ensimmäiset koulutukset tulevat haettavaksi Diak Master School -brändin alla kevään yhteishaussa 13.3.–27.3.2024.
– Olemme ylpeitä siitä, että Diak Master School on kehitetty opiskelijoidemme toiveet ja tarpeet huomioiden. Esimerkiksi opiskelijoiden tuki ja ohjaus on hyvin kattavaa. Opiskelija saa Diak Master Schoolista syvän asiantuntijuuden lisäksi poikkeuksellisen vahvan kohtaamisen taidon ja eettisen osaamisen, kertoo Diak Master Schoolin koulutus- ja tutkimuspäällikkö Merja Männistö.
Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot on tarkoitettu jo työelämässä oleville korkeakoulututkinnon suorittaneille. Tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Tutkintojen laajuus on 60 tai 90 opintopistettä ja opinnot kestävät 1–2 vuotta.
Opiskelijan hyvinvointiin ja ohjaukseen panostetaan
Aikuisen opiskelijan arki voi olla kiireistä ja eri opiskelijoilla on erilaisia tarpeita. Diak Master Schoolissa tuetaan kaikkien opiskelijoiden mahdollisuutta osallistua, oppia ja osoittaa osaamistaan. Tällöin niin opetuksen suunnittelussa kuin toteutuksessakin otetaan huomioon oppijoiden moninaisuus.
Opiskelijaa tuetaan esimerkiksi tiedonhaussa ja -hallinnassa, itsearviointikyvyssä, hyvinvoinnissa ja verkostoitumisessa. Ohjauksessa keskitytään siihen, että opiskelija tunnistaa oman osaamisensa ja pohtii henkilökohtaisia tavoitteitaan koulutukselle.
– Diak Master Schoolissa opiskelijoiden eri taustat, elämäntilanteet ja kehittymistavoitteet otetaan huomioon. Opinto-ohjaajan ja ryhmävastaavan antama tuki ja ohjaus jatkuvat suunnitelmallisesti koko koulutuksen ajan, kerran kuukaudessa ja erillisinä ryhmätapaamisina. Myös urasuunnitteluun kiinnitetään paljon huomiota, Männistö kertoo.
Opiskelija saa tukea myös muilta opiskelijoilta toistuvissa vertaismentorointiryhmissä. Opiskelijan muuttuvissa elämäntilanteissa tukea antavat myös kuraattori ja oppilaitosdiakoni sekä YTHS.
Opintojen lopun tuessa korostuvat muun muassa uraohjaus, verkostoituminen ja tulevaisuuden mahdollisuuksien kartoittaminen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Merja Männistökoulutus- ja tutkimuspäällikkö, Diak Master SchoolDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 337 7458merja.mannisto@diak.fiAnna PihlajamäkimarkkinointikoordinaattoriDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 346 5169anna.pihlajamaki@diak.fiTietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakin uusi toimitusjohtaja-rehtori on TtT, KL Kati Komulainen8.5.2025 08:25:00 EEST | Tiedote
Diakin uudeksi toimitusjohtaja-rehtoriksi on valittu Kati Komulainen. Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2025.
Osallisuutta ja kulttuurihyvinvointia Valkeassa 6.5.3.5.2025 09:08:00 EEST | Tiedote
Lämpimästi tervetuloa AVOT- Arjen verkostoista osallisuutta ja toimijuutta & Kukoista- kulttuurihyvinvointia ja osallisuutta lähiössä ja verkossa -hankkeiden järjestämään lopputapahtumaan Oulun kauppakeskus Valkeaan ti 6.5. klo 13–15.
Kohti uutta ammatillisuutta – Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Hyvän arjen rakentajat -ohjelma käynnistivät ainutlaatuisen yhteistyön2.5.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Hyvän arjen rakentajat -ohjelma ovat käynnistäneet yhteistyön, joka tukee molempien toimintaa ja tavoitteita. Diakin opiskelijoille yhteistyö tarjoaa uudenlaisen oppimisympäristön oman ammattitaidon vahvistamiseksi. Hyvän arjen rakentajat -ohjelma saa puolestaan toimintaansa ja kehittämistyöhönsä mukaan tulevia sosiaali-, terveys- ja tulkkausalan ammattilaisia.
Kokemusosaaminen tuo merkitystä ja vahvistaa palveluiden laatua sote-alalla28.4.2025 12:30:17 EEST | Tiedote
Kokemusosaamisella tarkoitetaan oman kokemuksen tuomaa tietoa ja ymmärrystä, jota voidaan hyödyntää työssä sosiaali- ja terveysalalla. Uusi julkaisu avaa, miten sote-ammattilaiset voivat hyödyntää myös omaa kokemustaan työssään. Kokemukseen perustuva osaaminen tuo merkitystä työhön ja vahvistaa palveluiden laatua, todetaan uudessa julkaisussa.
Eriarvoisuuden torjunta edellyttää tietoa, tahtoa ja tekoja16.4.2025 13:00:35 EEST | Tiedote
Suomessa on historian saatossa onnistuttu kaventamaan eriarvoisuutta rohkeilla uudistuksilla. Viime vuosikymmenen aikana huoli eriarvoisuuden kasvusta on kuitenkin noussut. Yhdenvertaisuus vaatii jatkuvaa työtä, todetaan Dialogin uudessa teemanumerossa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme