Yleisö äänesti Villa Havetin Asuntomessujen parhaaksi taloksi

Jaa

Meren rantaan rakennettu ylellinen Villa Havet hurmasi Asuntomessuvieraat Loviisassa. Nina Björnström-Lehtosen ja Tomi Lehtosen vaalea Jämerä Kivitalo voitti yleisöäänestyksen kaikki kategoriat.

Asuntomessuilla Loviisassa kaikista kodeista oli merinäköala. Yleisön suosikiksi nousi Villa Havet. Kuva: Sirpa Mikkolainen
Asuntomessuilla Loviisassa kaikista kodeista oli merinäköala. Yleisön suosikiksi nousi Villa Havet. Kuva: Sirpa Mikkolainen

Asuntomessujen kävijät valitsevat vuosittain suosikkinsa messukohteiden joukosta. Paras messukohde, Paras sisustus ja Paras piha -äänestyksiin pääsevät osallistumaan kaikki verkosta lippunsa ostaneet asiakkaat.

Tänä kesänä Asuntomessuilla Loviisassa yksi koti oli yleisön mielestä ylitse muiden: arkkitehti Eero Korhosen suunnittelema Jämerä Kivitalo Villa Havet nousi kaikkien yleisöäänestysten voittajaksi.

Kävijäkyselyyn ja äänestyksiin vastasi yli yhdeksäntuhatta Asuntomessujen asiakasta.  

Paras messukohde on kokonaisuudessaan hurmaava

Paras messukohde -äänestyksessä yleisö valitsee talon, joka kokonaisuutena on miellyttänyt heitä eniten. Valinta oli yleisön mielestä selvä: Villa Havet kahmi lähes neljänneksen kaikista äänistä.

Yleisön perusteluissa kohdetta kuvailtiin ylelliseksi ja avaraksi. Upea rantatontti ja merimaisemat saivat vuolaasti kehuja messukävijöiltä.

"Villa Havetin sijainti on poikkeuksellisen upea ja sen tonttiin kohdistui eniten hakemuksia koko Loviisan Asuntomessualueella. Valmis kokonaisuus on hieno esimerkki siitä, kuinka laadukkaassa arkkitehtuurissa huomioidaan tontin ominaisuudet ja tinkimättömällä toteutuksella viimeistellään laadukas kokonaisuus.  On hienoa huomata, että tämä välittyi myös messuyleisölle”, iloitsee Asuntomessujen operatiivinen johtaja Timo Koskinen

Toiseksi eniten ääniä Paras messukohde -kategoriassa sai Kuusamo Hirsitalojen kaksikerroksinen Villa Aurora. Vaaleaan, perinteiseen hirsitaloon antoi oman mausteensa sopiva annos ranskalaista romantiikkaa.

Siinä missä Villa Havetin äänestäjiä kiehtoi luksus ja yksinkertaisuus, Villa Auroraan ihastuneet kehuivat talon kodikasta ja rentoa, huvilamaista tunnelmaa.

null
Villa Auroraa luonnehdittiin yleisöpalautteissa ajattomaksi ja lämminhenkiseksi kodiksi. Kuva: Asuntomessut

Paras talo -äänestyksen kärkisijoille ylsi myös kaksi lapsiperheiden arkeen räätälöityä unelmakotia. Yleisöäänet jakautuivat tasaisesti rantatontille rakennetun Villa Kruunun sekä värikkääseen arkeen panostaneen Lilla Hyggen kesken.

Sisustussuosikit eivät ole yhdestä puusta

Sisustuksessa erilaiset tyylit vetosivat messukävijöihin.

Yleisöäänestyksen voittaja Villa Havet edustaa tyyliltään pelkistettyä ja värimaailmaltaan hillittyä hotellimaista eleganssia. Maisema tulvii sisään suurista ikkunoista ja kodissa on panostettu laadukkaaseen viimeistelyyn. Minttu Airaksinen-Mäkysen suunnittelemassa vähäeleisessä, mutta ylellisessä sisustuksessa on käytetty muun muassa suurlaattoja, jotka vähentävät saumapintoja ja helpottavat siivoamista. 

Toiseksi eniten ääniä saanut Lilla Hygge on tyyliltään lähes voittajan vastakohta. Kodin runsas ja leikittelevä tyyli on rakennettu reippaalla värien ja kuosien käytöllä, monipuolisilla materiaaleilla ja ennakkoluulottomilla ratkaisuilla. Tavoitteena on ollut kotoisa tunnelma, eli hygge, jossa sisustus tukee koko perheen yhdessäoloa.

null
Lilla Hyggen tunnelmallinen kirjastohuone toimii myös kirjailijan työhuoneena. Kuva: Asuntomessut

 Paras sisustus -äänestyksen kolmanneksi sijoittunutta Villa Auroraa kuvaa parhaiten ranskalainen ilmaisu chic-décontracté, joka tarkoittaa herkullisen tasapainon löytämistä tarkoin suunnitellun, mutta huolettoman näköisen tyylin välillä. Vaalean ja ajattoman sisustuksen mausteena on yllättäviä yksityiskohtia, jotka kertovat perheen tarinaa.

Parhaat pihat huomioivat meriluonnon

Asuntomessuilla Loviisassa merellisyys oli yksi näkyvimpiä teemoja. Kuningattarenrannan kaikista kodeista on merinäkymät ja monet taloista on rakennettu omarantaisille tonteille.

Piharakentamisessa meren läheisyys vaikutti kasvivalintoihin ja herkän meriluonnon vaaliminen oli tärkeä pihasuunnittelun lähtökohta.

Yleisö äänesti Asuntomessujen parhaaksi pihaksi Villa Havetin merellisen puutarhan. Voittajakohteen pihasuunnitelma on maisema-arkkitehti Kairi Meoksen käsialaa.

Tontin pitkä rantaviiva oli ilmiselvä vetovoimatekijä, mutta Paras piha -äänestyksen perusteluissa mainittiin usein myös Villa Havetin monitasoiset terassit, jotka muodostavat pihaan erilaisia oleskelualueita. Viimeistelyn laatu ja tarkkaan mietitty kokonaisuus saivat kehuja messuyleisöltä.

null
Vanha mänty suojattiin tarkasti rakennustöiden aikana. Luonteikas puu on kaunis katseen kiinnittäjä Villa Havetin monitasoisella terassipihalla. Kuva: Sirpa Mikkolainen

Toiselle sijalle sijoittuneen Villa Auroran piha on yksi Loviisan Asuntomessualueen suurimpia. Pääosin luonnonmukainen piha-alue rakentuu yhteensä kolmeen tasoon. Oma uimaranta ja näyttävä kasvihuone toistuivat viesteissä, joissa hehkutettiin Villa Auroran upeaa pihaa.

Asuntomessujen yleisö ihastui myös Cabin Havsstrandin pihaan, jota kuvailtiin usein sanalla rauhoittava. Metsäinen tunnelma on saavutettu säilyttämällä ranta-alue mahdollisimman luonnonmukaisena, kallioineen ja puineen. Suojaisa terassi toimii lasiseinäisen olohuoneen jatkona.

Loviisan messukoteihin voi edelleen tutustua virtuaalisesti osoitteessa asuntomessut.fi/virtuaalimessut.

 

Äänestystulokset:

Paras Talo

1. Villa Havet (Arkkitehtitoimisto Korhonen/Eero Korhonen, Jämerä Kivitalot)

2. Villa Aurora (IDEAA Design/Riikka Souru, Kuusamo Hirsitalot)

3. (jaettu) Villa Kruunu (studio Rosberg/Virve Rosberg, Lakka Kivitalot)

                   Lilla Hygge (Julia Heinonen/Dekotalo)

Paras sisustus

1. Villa Havet (Minttu Airaksinen-Mäkynen)

2. Lilla Hygge (Koto sisustussuunnittelu)

3. Villa Aurora (Onni Interiors/Henna Räisänen, Maria Pennanen)

Paras piha

1. Villa Havet (Azalea/Kairi Meos)

2. Villa Aurora (Viherkuutio Oy/Minna Harju)

3. Cabin Havsstrand (Vihersuunnittelu Cielo




Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Minna Matintupa

viestintäpäällikkö

Suomen Asuntomessut

p. 040 779 2101

viestinta@asuntomessut.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: viestinta@asuntomessut.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Utredning: Finskt kunnande inom byggandet av flytande hus väcker intresse utomlands – i Finland har byggandet bromsats upp av bristfälliga instruktioner31.7.2023 10:40:10 EEST | Tiedote

Byggandet av flytande bostäder har i Finland begränsat sig till några enstaka experiment. Detta trots att finskt kunnande inom flytande byggande redan utnyttjas inom exporten. En utredning som Finlands Bostadsmässa har beställt beskriver möjligheterna och utmaningarna för flytande bostadsbyggande i Finland. För att flytande byggande ska bli vanligt i Finland krävs det enligt utredningen tydliga riktlinjer och mer omfattande experiment än tidigare.

Selvitys: Suomalaisosaaminen kelluvien talojen rakentamisessa kiinnostaa maailmalla – kotimaassa alaa jarruttaa ohjeistuksen puute31.7.2023 10:40:10 EEST | Tiedote

Kelluva asuntorakentaminen on Suomessa jäänyt yksittäisten kokeilujen asteelle, vaikka maailmalla suomalaista kelluvan rakentamisen osaamista hyödynnetään jo vientituotteena. Suomen Asuntomessujen teettämä asiantuntijaselvitys kuvaa, millaisia mahdollisuuksia ja haasteita kelluvalle asuinrakentamiselle on Suomessa. Selvityksen mukaan kelluva rakentaminen kaipaisi yleistyäkseen Suomessa yhtenäistä ohjeistusta ja aiempaa laajempia kokeiluja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye