Lahden Yliopistokampus

Kutsu medialle: Kehittyvä ja vastuullinen Päijät-Hämeen viljasektori -seminaari 1.11.

Jaa

Viljatutkimuksen uusia tuloksia yliopistotoimijoilta ja tuotekehityksen innovaatioita päijäthämäläisiltä elintarvikealan yrityksiltä.

Aika: 1.11.2023 klo 12.30–16.00

Paikka: Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti, Aalto-auditorio

Tervetuloa kuulemaan ajankohtaista tutkimustietoa Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan viljatutkimuksesta ja LUT-yliopiston tekemästä luontojalanjäljen laskennasta. Lisäksi luvassa paikallisten yrittäjien puheenvuorot tuotekehityksestä ja hyperlokalisaatiosta. 

Helsingin yliopiston ja Lahden Yliopistokampuksen järjestämä seminaari kutsuu yhteen vilja-alan (esim. mylly-, leipomo- ja panimotoimijat) yritysten edustajia sekä muita alasta kiinnostuneita ja siihen linkittyneitä tahoja: viljelijöitä, ravintolatoimijoita, opiskelijoita sekä tutkijoita. Tavoitteena on lisätä yhteistyötä ja edesauttaa kestävää tuotekehitystä.

Ohjelma

12.30–13.00 Viikin kuulumiset ja viljan fermentaation uudet tuulet

viljateknologian professori Kati Katina, Helsingin yliopisto

13.00–13.15 Kanavan Panimon tuotekehitys ja tuotteistaminen

yrittäjä Jan Karlstedt, Kanavan Panimo

13.15–13.45 Biodiversiteettijalanjäljen laskenta

apulaisprofessori Ville Uusitalo, LUT-yliopisto

13.45–14.00 Hyperlokalisaatio kestävän kehityksen keihäänkärkenä

yrittäjä Teppo Ylä-Hemmilä, Viipurilainen Kotileipomo

14.00–14.30 Kahvitauko ja verkostoituminen

14.30–15.45 Työpajatyöskentely

15.45–16.00 Loppuyhteenveto

Seminaari on osa Innovaatiolaboratorio kestävälle ja terveelliselle ruoalle -hanketta, jota rahoittaa Päijät-Hämeen liitto AKKE-rahoituksen kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Lahden Yliopistokampus

Lahden Yliopistokampus on yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Yliopistokampuksella toimivat Helsingin yliopisto ja LUT-yliopisto muodostavat yli 250 asiantuntijan lahtelaisen tiedeyhteisön, joka tekee monialaista, kansainvälisen tason tutkimusta ja antaa kattavasti opetusta tutkintokoulutuksesta tiedekasvatukseen. Yliopistokampus toimii vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa ja edistää toiminnallaan alueen kehittymistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lahden Yliopistokampus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye