
Kultainen Juustohöylä Kuusamon Juustolle
Juustopöytä ry on jakanut vuodesta 2010 lähtien vuosittain Kultaisen Juustohöylä-tunnustuksen juustoalan toimijalle. Palkinto on huomionosoitus eli tapa kannustaa, kiittää, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita.

Tänä vuonna kyseisen tunnustuksen saa Kuusamon Juusto Oy. Kuusamon Juusto Oy on Suomen pohjoisin juustola ja maan toiseksi suurin juustonvalmistaja. Kuusamon Osuusmeijeri on perustettu vuonna 1951 ja sen ensimmäinen juusto valmistus 10.8.1961. Monien vaiheiden jälkeen yrityksen nimi muuttui Kuusamon Juustoksi vuonna 2012.
Kuusamossa juustot, niin emmentalit, kermajuustot kuin edamit, valmistetaan suomalaisesta vastalypsetystä maidosta. Nykyinen juustovalikoima onkin laaja ja monipuolinen. Juustolan parhaimmistoon kuuluu Paimenpoika kermajuusto, aiemmalta nimeltään Pohjanpoika, mikä on mm. palkittu vuonna 2008 juustonäyttelyn 1. sijalla murukolojuustojen sarjassa. Juustola on kehittänyt toimintaansa vuosien kuluessa. Uusimpana tuoteperheenä on markkinoille tänä vuonna tuotu ilmastolle ystävällisempi Parempi -juustoviipaleet sarja, joka on valmistettu ilmastolle -15% CH4 kevyemmästä maidosta. Kuusamossa eletäänkin vahvasti tässä päivässä ja tulevaisuudessa unohtamatta perinteitä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sami Syrjälä
Kuusamon Juusto Oy, toimitusjohtaja
050 3271637
sami.syrjala@kuusamonjuusto.fi
Maininki Mettälä
Juustopöytä ry, puheenjohtaja
045 6179092
maininki.mettala@gmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kuusamon Juusto on maailman pohjoisin juustola, joka voittaa muut maulla ja rohkeudella. Kuusamossa on tehty juustoa jo yli 60 vuoden ajan. Valmistamme ammattitaidolla juustomestariemme kehittämiä juustoja, joiden luonteikkuus kypsyy pohjoisen luonnon ympäröimänä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kuusamon Juusto Oy
Sami Syrjälä Kuusamon Juuston uudeksi toimitusjohtajaksi31.5.2023 14:18:00 EEST | Tiedote
Kuusamon Juusto Oy on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Sami Syrjälän, ETM. Syrjälä on toiminut Kuusamon Juustolla 2,5 vuoden ajan myyntipäällikkönä, sekä viimeisimmässä tehtävässään Kuusamon Juuston kaupallisena johtajana.
Maamme pohjoisin juustola täyttää 60 vuotta16.4.2021 13:18:52 EEST | Tiedote
Suomen pohjoisin juustola Kuusamon Juusto täyttää 60 vuotta – juhlavuoden kunniaksi Kuusamossa kypsyy erikoiserä emmentalia ja esille tuodaan henkilöitä pitkän matkan varrelta. Kukaan, joka arvostaa helppoa elämää ei perustaisi juustolaa Kuusamoon. Mutta jos elämässä kaikki olisi helppoa, siitä häviäisi suola. Tällä asenteella perustettiin vuonna 1951 Kuusamon Osuusmeijeri, josta alkoi maamme pohjoisimman juustolan, Kuusamon Juuston, tarina. Ensimmäinen juustokattilallinen keitettiin Kuusamossa 10.08.1961.