Omaishoitajaliitto ry

Omaishoitajien viikon teemana Yhteisö tuo turvaa

Jaa

Valtakunnallista omaishoitajien viikkoa vietetään 27.11.–3.12. Omaishoitajien viikon teemana on tänä vuonna Yhteisö tuo turvaa. Yhteenkuuluvuuden tunne on olennaista ihmisen hyvinvoinnille ja turvallisuuden tunteelle. Yhteisössä jäsenet saavat tietoa arjen turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Viikon käynnistää monilla paikkakunnilla omaishoitajien kirkkopyhä sunnuntaina 26.11. Sosiaalisessa mediassa teemaviikko löytyy aihetunnisteilla #yhteisötuoturvaa ja #omaishoitoyhteisö. 

Pääjuhla Seinäjoella 

Viikon aikana Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset järjestävät lukuisia paikallisia tapahtumia, joista kerätään tietoa liiton verkkosivulle omaishoitajat.fi/omaishoitajien-viikko

Valtakunnallisen omaishoitajien viikon pääjuhlaa vietetään Seinäjoella keskiviikkona 29.11. klo 13–16 Teatteri Hysteriassa. Juhlapuheen pitää kansanedustaja ja Seinäjoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Paula Risikko

Pääjuhlaa voi seurata verkossa ilman ennakkoilmoittautumista sivulle tulevasta linkistä  omaishoitajat.fi/omaishoitajien-viikon-juhla

Tapahtuma järjestetään Lakeuden Omaishoitajat ja Järviseudun Omaishoitajat -yhdistysten kanssa. 

Omaishoitajaliitto selvittää hyvinvointialueiden palvelujen laatua 

Omaishoitajaliitto on tehnyt jäsenyhdistyksilleen kyselyn, jossa selvitetään läheis- ja omaishoitajille ja heidän hoidettaville läheisilleen tarjottavien palveluiden saatavuutta ja laatua hyvinvointialueilla. Kyselyä täydennetään haastattelemalla yhdistysten edustajia. 

Kyselyn tulokset julkaistaan omaishoitajien viikon tiedotteessa viikolla 47

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluekoordinaattori 
Pia Järnstedt 
020 7806 581 
pia.jarnstedt@omaishoitajat.fi

Toiminnanjohtaja
Sari-Minna Tervonen
020 7806 514
sari.tervonen@omaishoitajat.fi

Linkit

Omaishoitajaliitto ry on omaishoitajien edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien henkilöiden yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa olevia henkilöitä.

Omaishoitajien viikko

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä. 

Omaishoitajien viikkoa on vietetty vuodesta 2003. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye