Tilastokeskus

Asuntojen hinnat laskivat heinä-syyskuussa ympäri maata, asuntokauppa edelleen hiljaista

Jaa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat kolmannella vuosineljänneksellä 7,3 prosenttia edellisestä vuodesta ja 2,0 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Kiinteistönvälittäjien kautta vanhoja osakeasuntoja myytiin 30 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, ilmenee Tilastokeskuksen osakeasuntojen hinnat -tilastosta.

Suurissa kaupungeissa vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat edelleen muuta maata nopeammin. Eniten hinnat laskivat heinä-syyskuussa Vantaalla, 9,3 prosenttia, ja Espoossa, 9,0 prosenttia vuodentakaisesta. Helsingissä osakeasuntojen hinnat laskivat 8,1 prosenttia.

”Syyskuussa vanhojen asuntojen hinnanlasku hiukan tasoittui sekä vuotta aiempaan että elokuuhun verrattuna. Myös pääkaupunkiseudulla hintojen pudotus hieman loiveni”, sanoo Tilastokeskuksen aktuaari Petri Kettunen.

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat laskivat kolmannella neljänneksellä koko maassa eniten pienissä asunnoissa. Pääkaupunkiseudulla yksiöiden hinnat laskivat noin 11 prosenttia ja kaksioiden hinnat reilut 9 prosenttia.

Uusien osakeasuntojen kauppa yhä heikkoa

Uusien osakeasuntojen kauppa jatkui kolmannella neljänneksellä vaimeana. Kauppoja tehtiin koko maassa 60 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Uusien asuntojen hinnat laskivat 3,5 prosenttia vuodentakaisesta. Pääkaupunkiseudulla hintojen lasku oli 4,4 prosenttia.

”Koko maan osalta uusien rivitaloasuntojen hinnoissa pudotus oli suurinta, 8 prosenttia. Samoin uusien kerrostaloyksiöiden hinnat laskivat selvästi, kun taas kaksioiden ja perheasuntojen kohdalla hinnanlasku oli vähäisempää”, sanoo Petri Kettunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilastokeskus
Työpajankatu 13
00580 HELSINKI

Vaihde 029 551 1000

https://www.tilastokeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tilastokeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye