Työn ja talouden tutkimus LABORETyön ja talouden tutkimus LABORE

Kutsu | Palkkakehitys työntekijätasolla – julkisen ja yksityisen sektorin vertailua

Jaa

Julkaistavassa tutkimusraportissa verrataan kunta-, valtiosektorin ja yksityisen sektorin palkkakehitystä, sopimuskorotuksia ja liukumia yksilötasolla. Samalla siinä tarkastellaan sitä, miten työtehtävän tai työnantajan vaihtaminen heijastuu ansioiden kehitykseen. Myös koulutustason merkitykseen kiinnitetään huomiota.

Kuva: Filippo Andolfatto, Unsplash.com.

Aika: torstai 2.11. klo 10–11
Paikka: Tilaisuus on hybridi eli osallistua voi joko paikan päällä Laboren seminaarisalissa (os. Economicum, 4.krs, Arkadiankatu 7, 00100 Helsinki) tai etänä Teamsin välityksellä.

Ohjelma

  • klo 10.00–10.10 Samuli Sinisalo, erityisasiantuntija, JHL: Odotuksia ja tarpeita
  • klo 10.10–10.30 Mika Maliranta, johtaja, Labore: Palkkakehitys työntekijätasolla – julkisen ja yksityisen sektorin vertailua 
  • klo 10.30–10.40 Kristian Karrasch, julkisten sopimusalojen neuvottelujohtaja, JHL: kommenttipuheenvuoro 
  • klo 10.40–11.00 keskustelua

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä keskiviikkoon 1.11. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Työn ja talouden tutkimus LABORE (ent. Palkansaajien tutkimuslaitos) on vuonna 1971 perustettu itsenäinen talouden tutkimuslaitos, jossa tehdään tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävää soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen painopistealueet ovat työn ja koulutuksen taloustiede, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede. Lisäksi Labore tekee talousennusteita ja julkaisee Talous&Yhteiskunta-lehteä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työn ja talouden tutkimus LABORE

M&A-podcast: Mutta sehän on Margaret Thatcher!1.3.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Heikolle taloudelle kova johtaja olisi monien kaipaama helppo ratkaisu vaikeaan pulmaan. Tarvitseeko Suomi Thatcherinsa, raudanlujan poliitikon, joka lopettaisi sössötykset alkuunsa. Vai kävikö niin, että hän jo ilmestyi keskuuteemme? Suomen talouspoliittisin podcast M&A kaivelee uudessa jaksossaan perussuomalaisten fiskaalista työkalupakkia. Sakset sieltä löytyvät ja professori Matti Virén, mutta onko Riikka Purran salkussa teoreettista monitoimityökalua?

Yritysten t&k-toiminnan uudistumisesta tuottavuuden nousuun?15.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Suomen yritysten panostukset tutkimukseen ja kehitystyöhön (t&k) vajosivat voimakkaasti 2010-luvun alkupuoliskolla, mutta sittemmin ovat kasvaneet näihin päiviin saakka. Samalla yritysten t&k-toiminnan rakenne on merkittävästi muuttunut. T&k on ollut vahvassa kasvussa pk-yrityksissä, nuorissa yrityksissä ja yksityisissä palveluissa. Soveltavan tutkimuksen sekä perustutkimuksen osuus on kasvanut kehittämisen kustannuksella. T&k-panostusten kehitys tarjoaa lupaavia tuottavuusnäkymiä.

Populismi voi nostaa rakennemuutoksessa päätään myös ilman taloudellisia häviäjiä14.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Tuore Labore-tutkimus osoittaa, että vaikka rakennemuutosten häviäjille kompensoitaisiin täysin taloudelliset menetykset tulonsiirtojen avulla, voi poliittinen populismi silti nostaa päätään. Tutkimuksessa osoitetaan, että vaikka 1970-luvun Suomessa pellonvarauspolitiikan ns. peltopaketit hyödyttivät tilallisten lapsia taloudellisesti pitkällä aikavälillä, niin se johti myös SMP:n vaalivoittoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye