Aviador Kustannus

Ikuinen poika – isän matka tuskasta hyväksyntään

Jaa

Brasilialaisen Cristovão Tezzan omakohtaisiin kokemuksiin perustuvan läpimurtoteoksen O filho eterno suomennos kertoo miehen kasvusta Down-lapsen isäksi kriisien ja pienten onnistumisten kautta.

Kansi: Satu Enstedt
Kansi: Satu Enstedt

Cristovão Tezzan romaani Ikuinen poika on julkaistu Aviadorin kustantamana. Teoksen on suomentanut Tarja Härkönen.

Romaanin kerrontahetkellä Down-lapsi, ikuinen poika, on kaksikymmentäkuusivuotias. Matka onnitteluja hämillään vastaanottaneesta tuoreesta isästä pojan jokaisesta edistysaskeleesta iloitsevaksi keski-ikäiseksi on ollut raskas mutta palkitseva. Oma tila ja oma aika ei enää ole omaa, vieressä on koko ajan toinen.

Kirjan isä on nuorena hippielämää elänyt kirjailija, jonka ajanlasku pohjautuu aikaan ennen ja jälkeen pojan syntymän. Kirjailijaisällä oli pojan syntyessä haaveena saada nähdä pojan kasvu hänen paremmaksi versiokseen. Isä kokee tuskaa tajutessaan, ettei poika koskaan oppisi lukemaan eikä kirjoittamaan. Hän pitää aluksi pojan syntymää kirouksena ja kuvittelee tämän kuoleman. Lopulta ei ole muuta mahdollisuutta kuin alkaa rakastaa. Samalla kun isä hyväksyy poikansa, hän hyväksyy myös itsensä.

Cristovāo Tezza (s. 1952) on romaanimuodon uudistaja. Ikuinen poika -romaani ilmestyi Brasiliassa vuonna 2007, ja se on valittu toiseksi parhaaksi Brasiliassa 2000-luvulla ilmestyneeksi romaaniksi. Aiemmin Tezzalta on ilmestynyt suomeksi romaani Professori. Lisäksi hän on yksi Brasilialaisia jalkapallotarinoita -novelliantologian kirjailijoista.

TEZZA, CRISTOVÃO : Ikuinen poika
240 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811935
Ilmestymisaika: Syyskuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Satu Enstedt
Kansi: Satu Enstedt
Lataa
Cristovão Tezzan kuva © Artur Makos
Cristovão Tezzan kuva © Artur Makos
Lataa
Suomentaja Tarja Härkösen kuva © Vilma Lindqvist
Suomentaja Tarja Härkösen kuva © Vilma Lindqvist
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille: oiva opas myös itseopiskeluun20.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Arto Moisalan tietokirja Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille on julkaistu Aviadorin kustantamana. Saksofoni on noussut liki 200-vuotisen historiansa aikana yhdeksi keskeisimmistä länsimaisen musiikin instrumenteista. Adolphe Saxin ensimmäisten Pariisissa rakentamien saksofonien jälkeen ”fonien” soitinperhe on monipuolistunut sekä soittimistoltaan että käyttöalueiltaan. Jazzmusiikki ja moni muukin rytmimusiikin tyylisuunta ei enää nykyisin pärjäisi ilman saksofonia. Saksofoni kuuluu nykyisin eri-ikäisten musiikinharrastajien ja ammattilaisten suosikkisoittimiin. Suomenkielisiä, suomalaisille soveltuvia saksofonioppaita on ollut niukalti tarjolla. Ammattisaksofonisti ja saksofoninopettaja Arto Moisala on valmistellut Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille -teosta pitkään. Hän on koonnut opetuskokemuksensa ja niiden yhteydessä kertyneen hiljaisen tiedon loogiseksi pedagogiseksi kokonaisuudeksi. Teos sopii sekä ohjattuun että itsenäiseen opiskeluun. Lisäksi se luo virikkeisen perust

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye