Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Länsisatamankadun ylikulkusilta Jätkäsaaressa aukeaa asukkaiden käyttöön

Jaa

Jalankulun ja pyöräilyn ylikulkusilta yhdistää Hyväntoivonpuiston pohjois- ja eteläosat. Silta parantaa alueen liikenneturvallisuutta.

Länsisatamankadun ylikulkusilta kadulta katsottuna. Silta oranssi.
Länsisatamankadun ylikulkusilta kadulta katsottuna. Kirsten Halpin / Ramboll

Silta aukeaa käyttöön iltapäivällä tiistaina 31. lokakuuta. Rakennusurakan viimeistelytyöt jatkuvat vielä marras-joulukuussa.

Ensi keväänä Länsisatamankadulle istutetaan katupuita.  Puut ovat lajeiltaan metsävaahteroita ja amerikanjalopähkinöitä.

Länsisatamankadun ylikulkusillan on suunnitellut Ponvia ja Hyväntoivonpuiston eteläosan Ramboll. Uusi silta on samankaltainen kuin Välimerenkadun ylikulkusilta (Rokkiporkkana), joka palkittiin vuoden 2023 siltana.

Hyväntoivonpuisto on valmistuessaan yksi kantakaupungin suurimmista puistoista

Valmistuessaan noin 7,4 hehtaarin kokoinen Hyväntoivonpuisto on yksi kantakaupungin suurimmista puistoista. Puiston eteläosan rakentaminen jakautuu usealle vuodelle. Viereisten korttelien rakentaminen vaikuttaa myös puiston rakentamisen aikatauluun.

Eteläosasta tulee samankokoinen kuin jo rakennettu pohjoisosa. Kasvillisuudeltaan eteläosasta tulee vanhaa osaa monipuolisempi. Puistoon istutetaan kymmeniätuhansia kasveja, kuten kukkivia atsaleoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Tomi Laine,
Kaupunkiympäristön toimiala
040 197 7680

Kuvat

Näkymä sillan päältä. Vasemmalla pyörätie, joka päällystetty siniseksi. Oikealla jalankulkuväylä. Sillan teräsrakenteet oranssit.
Näkymä sillan päältä.
Lataa

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye