Valtiokonttori

Valtiokonttori ja digipostipalvelu Kivra yhteistyöhön

Jaa

Valtion virastojen laskut voi yhteistyön myötä vastaanottaa sähköisesti myös digipostina Kivraan

Valtiokonttori ja digipostipalvelu Kivra ovat solmineet yhteistyösopimuksen laskujen toimittamisesta sähköisesti digipostina. Kivra tulee uudeksi valtion laskujen sähköiseksi vastaanottamisen kanavaksi e-laskun ja muiden sähköisten kanavien rinnalle. 

Valtion virastojen laskuja toimitettiin vuonna 2022 yli 9,1 miljoonaa kappaletta, joista noin 42% välitettiin sähköisesti. Valtion virastoja ovat esimerkiksi Traficom, Digi - ja väestötietovirasto, Maanmittauslaitos ja kymmenet muut virastot. Paperilaskujen osuus valtion laskutuksessa on edelleen merkittävä ja Valtiokonttori tekee aktiivisesti toimenpiteitä paperitse toimitettavien laskujen vähentämiseksi edistämällä mm. hallitusohjelman mukaista digitaalista ensisijaisuutta viranomaisviestintään sekä mahdollistamalla kansalaisille modernit sähköiset kanavat laskujen vastaanottamiseen. 

“ Valtiokonttori palvelee valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä. Meille on tärkeää tarjota kansalaisten arkeen sopivia sähköisiä kanavia valtion virastojen laskujen välittämiseen. Yhteistyö digipostipalvelu Kivran kanssa mahdollistaa kansalaisille uuden kanavan laskujen vastaanottamiseen ja maksamiseen”, kertoo maksuliikepäällikkö Tarja Tapio Valtiokonttorista.

Digipostina toimitetut laskut ovat nopeasti, todennettavasti ja turvallisesti perillä ilman paperilaskuista syntyviä kustannuksia ja ympäristöhaittoja. Jos kaikki 5,4 miljoonaa vuonna  2022 paperilla toimitettua laskua toimitettaisiin sähköisesti, syntyisi ilmastopäästöjä 40,8 t Co2e verran vähemmän vuodessa, joka vastaa puissa laskettuna yli tuhatta täysikasvuista puuta. 

“ Olemme iloisia, että Valtiokonttorin kanssa tehdyn sopimuksen myötä kansalaiset voivat vastaanottaa jatkossa valtion virastojen laskut sähköisesti digipostina Kivraan. Suomi on monissa asioissa digitalisaation edelläkävijä, mutta digipostin kehityksessä olemme jääneet  yhteiskunnassamme pohjoismaisessa vertailussa jälkeen. Toimiva ja laajasti kansalaisten arkea kokoava digiposti nopeuttaa digitalisaatiota ja tuo laajoja hyötyjä yhteiskuntaan. Valtiokonttorin kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen myötä kansalaisilla on jatkossa mahdollisuus koota jälleen askeleen laajemmin yksityisen ja julkisen sektorin laskut digipostina samaan sähköiseen palveluun, yhden turvallisen kirjautumisen taakse ”, kertoo Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen 

Valtiokonttori tulee ottamaan digipostipalvelu Kivran käyttöön valtion virastoille vaiheittain vuoden 2024 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Launomaa, projektipäällikkö, Valtiokonttori, 029 550 2031, verkkolaskutus@valtiokonttori.fi
Ilari Abdeen, toimitusjohtaja, Kivra oy, 040 519 7678, ilari.abdeen@kivra.fi

Kuvat

Kaksi sukupolvea tietokoneen ääressä.
Kivra on digipostipalvelu, joka kokoaa kuluttajien tärkeät dokumentit turvallisesti ja saavutettavasti samaan paikkaan, vahvan tunnistautumisen taakse.
Lataa
Kivran logo
Lataa

Linkit

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä. Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia.

Kivra on digipostipalvelu, joka kokoaa kuluttajien tärkeät dokumentit turvallisesti  ja saavutettavasti samaan paikkaan, vahvan tunnistautumisen taakse. Palvelua käyttää digipostin toimittamiseen asiakkailleen Suomessa jo yli 40 000 yritystä ja organisaatiota, kuntaa ja hyvinvointialuetta, kaikilta toimialoilta sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Kivra on saapunut Suomeen Ruotsista vuonna 2020, jossa palvelua arjen dokumenttien hallintaan käyttää jo lähes 6 miljoonaa ruotsalaista. Kivra rakentaa Suomeen yhdessä kumppaniverkoston kanssa turvallista, kestävää ja helppokäyttöistä digipostia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye