Kasvu Open

Vuoden sparraaja on Reino Meriläinen

Jaa

Reino Meriläinen on valittu Vuoden sparraajaksi 2023. Hän on toiminut vapaaehtoisena Kasvu Open -sparraajana vuodesta 2016 asti. Hänestä välittyy vahva halu auttaa yrityksiä eteenpäin. Vuoden sparraaja valittiin kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalissa 2.11.2023.

Reino Meriläinen on Vuoden sparraaja 2023.
Reino Meriläinen on Vuoden sparraaja 2023. Kuva: Helsingin seudun kauppakamari

Reino Meriläinen on Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluetoimiston johtaja. Hän toimii myös Suomen Uusyrityskeskusten puheenjohtajana sekä Vantaan Uusyrityskeskuksen (Yritys Vantaa) sekä Helsingin Uusyrityskeskuksen (Business Helsinki) hallitusten puheenjohtajana.

Meriläisellä on pitkä tausta yrittäjyydestä ohjelmistoalalla. Hän toimii myös mentorina, advisory board-jäsenenä ja sijoittajana useissa yrityksissä.

- Aloittaessani sparraajana kauan sitten koin jopa epävarmuutta kuulunko näin vakuuttavaan porukkaan. Vuosien varrella olen sparrausten positiivisista palautteista rohkaistuneena kehittänyt sparrauksiin omaa tyyliä ja se on vaikuttanut hyödyttävän sparraamiani yrityksiä, Meriläinen sanoo, jatkaa:

- Kasvu Openiin osallistuvat yritykset selvästi tykkäävät kovistakin otteista ja asioiden edistämisestä tiukan haastamisen kautta. Arvostan kunnianosoitusta suuresti ja jatkan sparrauksia tulevina vuosina samalla innolla ja asenteella.

Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä sanoo, että Meriläinen on kasvuyritysten väsymätön sparraaja, joka jaksaa vuodesta toiseen innostaa ja haastaa yrittäjiä Kasvu Openin järjestämissä sparrausohjelmissa.

- Meriläisellä on vahva halu auttaa yrityksiä ja virittää yrittäjien ajatuksia myös mukavuusalueen ulkopuolelle. Hänellä on oivallinen tapa esittää kysymyksiä, joihin ei välttämättä edes löydy vastauksia. Tärkeä valintakriteeri oli yrityksiltä saatu sanallinen ja numeerinen palaute Meriläisen tapaamisista: Hän on parasta A-ryhmää, Seppälä perustelee valintaa. 

Vuoden sparraaja

Kasvu Open jakaa Vuoden sparraaja -tunnustuksen nyt toista kertaa. Tunnustuksen saajan valitsee Kasvu Open, jonka valintaprosessia johti Kasvu Openin sparraajayhteisön yhteisömanageri Inka-Sofia Hokkanen.

Valinta perustui Kasvu Openin sparrausohjelmiin osallistuneiden yritysten sanalliseen ja numeeriseen arvioon sparraajista, kokemusvuosiin sekä toimintaan sitoutumiseen. Vuoden sparraaja valittiin noin 1500 vapaaehtoistyötä tekevän Kasvu Open -sparraajan joukosta.

Mediayhteydenotot

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Reino Meriläinen
johtaja, Vantaa, Helsingin seudun kauppakamari
045 7820 6702
reino.merilainen@kauppakamari.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Reino Meriläinen on sparrannut Kasvu Open -yrityksiä vuodesta 2026 asti. Sparraus on asiantuntijoiden tekemää vapaahetoistyötyötä.
Reino Meriläinen on sparrannut Kasvu Open -yrityksiä vuodesta 2026 asti. Sparraus on asiantuntijoiden tekemää vapaahetoistyötyötä.
Lataa
Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluetoimiston johtaja Reino Meriläinen on Vuoden sparraaja 2023.
Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluetoimiston johtaja Reino Meriläinen on Vuoden sparraaja 2023.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye