Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Salaliiton massiivinen tupla-albumi Portaat julki tänään – levyä juhlitaan julkaisukeikalla Turun Dynamossa

Jaa

Salaliiton neljäs levy Portaat julkaistiin tänään perjantaina 3. marraskuuta suoratoistoissa ja tuplavinyylinä. Bändin uusi, kuvia kumartamaton albumi sisältää aiempiin levyihin verrattuna enemmän ääripäitä: hiljainen ja herkkä sointi saa rinnalleen entistäkin määrätietoisemman ja raskaamman äänimaailman, joka on kuitenkin läpeensä täynnä inhimillistä musiikin ja ystävyyden parantavaa voimaa. Levy esittelee myös Salaliiton uudistuneen kokoonpanon, jossa rumpalina toimii muun muassa The Curea The Kurre -nimellä suomeksi versioinut multi-instrumentalisti Tommi Rantamäki.

Salaliitto vuonna 2023: Vasemmalta oikealle: kokoonpanon uusin jäsen rumpali Tommi Rantamäki, kitaristi-laulaja Ossi Alisaari, basisti Raine Hynninen, kitaristi Timo Kuismanen. Kuva: Noora Isoeskeli.
Salaliitto vuonna 2023: Vasemmalta oikealle: kokoonpanon uusin jäsen rumpali Tommi Rantamäki, kitaristi-laulaja Ossi Alisaari, basisti Raine Hynninen, kitaristi Timo Kuismanen. Kuva: Noora Isoeskeli.

15 uutta biisiä sisältävä albumi on henkilökohtainen, erikoinen teos: biisit jakavat sen tunnelmallisesti ”Portaat ylös”- ja ”Portaat alas” -kappaleisiin. Levyllä on tarttuvia, Salaliitolle luontevia pop-kappaleita, kuten ilmestyessään kolmelle Spotify-listalle noussut Tärkeä ihminen -single ja powerpop-pala Suuri sotku, mutta myös melankolisia ja progressiivisia eepoksia, pieteetillä läpisävellettyä ja -sovitettua musiikkia. 

Levyn aloittava, liki kymmenminuuttinen Lasken raskaat luomeni tekee heti selväksi, etteivät Portaiden askelmat ole kepeimmästä materiaalista pystytetyt. Portaat johtavat ihmismielen ja maailman ihmeisiin ja tarttuvat jo ensikuuntelulla fragmentteina matkaan, vaikka heti ei edes muista mistä kappaleesta mikäkin ajatus on lähtöisin – aika palkitsee kuulijan.

Salaliiton laulaja-kitaristi ja yksi biisintekijä Ossi Alisaari iloitsee bändin pitkän työn saattamisesta viimeinkin kuulijoiden korviin:

– Tätä levyä tehtiin niin monta vuotta ja suurella sydämellä, että olisin kovin pettynyt, jos ihmiset eivät ota sitä omakseen. Levyn syntyhistoriaan mahtuu muun muassa Korona-aika, sota Ukrainassa sekä meidän Salaliittolaisten henkilökohtaisissa elämissä tapahtuneet suuret muutokset. Mielestäni Portaat on Salaliiton tähänastisen tuotannon suurin saavutus. Odotan innolla, että päästään esittämään näitä biisejä keikoilla!

Vaikka osa albumin biiseistä käsittelee äärimmäisen raskaita aiheita – läheisen kuolemaa, sotaa ja menehtyneitä nuoruuden sankareita, Alisaaren äänessä on niin paljon tarkkaa ja inhimillistä humaanisuutta, että kokonaisuus on paljon enemmän lohduttava kuin ahdistava. Portaat kantavatkin samaan aikaan mukanaan koko maailman murheita ja pieniä hyviä hetkiä. Esimerkiksi tiistaita, joka on aina toivoa täynnä. Arvatkaapa minä päivänä viikossa Salaliitto treenaa? 

Portaat ulottuvat myös popin ja progressiivisen rockin traditioihin, The Smithsin ja The Curen kautta Pink Floydiin ja sieltä – John Lennoniin. Eräs levyn pysäyttävimmistä hetkistä on kappale John, jossa Lennonin päiväkirjojen kautta päädytään pohtimaan hyvää tekeviä, ihmistä eheyttäviä lauseita, joiden jatkeeksi kuulija saa itse punoa oman tarinansa langat. 

Salaliiton kolmen aiemman, mainion vastaanoton saaneen albumin tiimoilta bändi on tehnyt mittavan määrän keikkoja ja kiertänyt ympäri Suomen aina klubeista isoihin festivaaleihin. Bändin keikat ovatkin yllätyksellisyydessään ja hyväntuulisuudessaan yleisön rakastamia Tapauksia, joissa tunnelmat vaihtuvat herkästä unelmoinnista intensiivisinä nouseviin äänivalleihin.

Levynjulkistuskeikat:

Pe 3.11. Turku, Dynamo, osta liput täältä

Pe 17.11. Tampere, Tullikamarin Klubi, osta liput täältä!

La 20.1. 2024 Helsinki, Korjaamo

Lisää keikkoja julkistetaan pian!

Salaliitto on: Ossi Alisaari – kitara ja laulu, Timo Kuismanen – kitara, Raine Hynninen – basso, Tommi Rantamäki – rummut 

Facebook

Instagram

Portaat-albumin biisilista:

  1. Lasken raskaat luomeni
  2. Juhlaillallisen aikaan
  3. Huolestun
  4. Sivuvaikutuksia
  5. Suuri sotku
  6. Hyvä maa
  7. John
  8. Näkemättä jää
  9. Huminaa
  10. Tärkeä ihminen
  11. Hyväosaisuudesta
  12. Liikkeet
  13. Tiistaina
  14. Portaat
  15. Kotiinpaluu

Äänitys: Matti Vasanen, Pekka Alisaari ja Salaliitto
Miksaus: Matti Vasanen, paitsi Hyvä maa, Näkemättä jää ja Kotiinpaluu miksaus Salaliitto
Masterointi: Jarno Alho / Alho Audio Mastering

Kuvat: Noora Isoeskeli
Kannet: Tommi Rantamäki

Tuplavinyyliä saatavilla hyvinvarustetuista levykaupoista.

Tilaa Portaat Levykauppa Äxästä!

Kuuntele Portaat:

Spotify

Apple Music

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Salaliitto: Portaat -kansikuva
Salaliitto: Portaat -kansikuva
Lataa
Salaliitto. Kuva: Noora Isoeskeli.
Salaliitto. Kuva: Noora Isoeskeli.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Aili Ikosen ja Oulu Sinfonian Valo-levy luo toivoa ja lempeyttä varjoisaan maailmanaikaan10.7.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Aili Ikosen ja Oulu Sinfonian 26.7. julkaistavalla Valo-albumilla Suomen arvostetuimpiin kuuluvan jazzlaulajan lohdulliset laulut kohtaavat suuren orkesterin voiman. Levy on kattava sukellus Ikosen monipuoliseen soolouraan laulajana ja lauluntekijänä. Omien sävellysten rinnalla levyllä on mukana myös laulajalle rakkaaksi muodostuneita lainakappaleita. Levynjulkaisukonsertti kuullaan 1.8. Oulussa Elojazz-festivaalilla, jonka uutena taiteellisena johtajana Ikonen myös toimii.

PopPaavali-festivaalilla jälleen monipuolinen kattaus kotimaisia helmiä – kirkon pihan ilmaiskonsertissa Shadowplay, Salaliitto, Ville Leinonen, Ystävät ja Modem3.7.2024 12:05:29 EEST | Tiedote

Jo viidennen kerran järjestettävä PopPaavali-festivaali juhlitaan tänä vuonna yksipäiväisenä ilmaistapahtumana lauantaina 24. elokuuta Helsingin Vallilassa Paavalinkirkon sisäpihalla. Piknik-henkisellä festivaalilla esiintyvät kesän ainoan pääkaupunkiseudun keikkansa soittava, ajattomalla musiikillaan kerta toisensa jälkeen ihastuttava Shadowplay, uljaan Portaat-tuplalevyn viime syksynä julkaissut Salaliitto, vahvoilla soolokeikoillaan loistava Ville Leinonen, uusi folkpopsuosikki Ystävät, Sideways-festivaalilla jättiyleisön jäähallin Black Boxiin kerännyt dystopiapopduo Modem, sekä myöhemmin julkistettava yllätysartisti.

Tuomo & Markus ja Verneri Pohjola julkaisevat uutta musiikkia ja kiertävät Pohjois-Amerikkaa kesäkuussa19.6.2024 10:33:04 EEST | Tiedote

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin perustama indie folk -yhtye ja jazztrumpetisti Verneri Pohjola julkaisevat juhannusaattona starttaavan Amerikan yhteiskiertueensa kunniaksi Pohjolan säveltämän instrumentaalisinglen Anyhow Lane. Singlen Amerikan ennakkosoitto kuultiin eilen KEXP-radion Kevin Colen ohjelmassa ja Suomen ennakkosoitto on nyt kuunneltavissa Soundin sivuilla.

Konneveden Naisten viikko ehdolla Keski-Suomen parhaaksi kotiseututeoksi – Pipsa Hurmerinta täydentää viikon monipuolista ohjelmaa ruokasuunnittelijana14.6.2024 12:41:01 EEST | Tiedote

Keski-Suomen parhaaksi kotiseututeoksi ehdolla olevan Konneveden Naisten viikon tapahtumissa (18.-23. heinäkuuta) nautitaan monipuolisen ja kansainvälisesti korkeatasoisen ohjelman lisäksi myös Pipsa Hurmerinnan suunnittelemista paikallisista raaka-aineista loihdituista herkuista ja väliaikatarjoiluista. Viimeistään Kuppilat kuntoon -TV-ohjelmasta tutuksi tullut Pipsa Hurmerinta suunnittelee myös yhdessä Meri-Tuuli Väntsin kanssa tarjoilut Naisten viikon Naistentansseihin, joita tällä kertaa tähdittää viime vuonna Etno-Emmalla palkittu Aili Järvelä yhtyeineen. Tarjolle on tulossa esimerkiksi paikallisesta kalasta valmistetuttuja haukislidereita, paikallisia perunoita, unohtamatta Konneveden ylpeyttä, Mannisen ruisleipää. Lopullinen menu julkaistaan heinäkuun alussa.

Aino Areenan uusi keikkakausi jyrähtää elokuussa käyntiin Suomen korkeaoktaanisimmalla metallikattauksella – Lost Society, St. Aurora ja "Special Guest" energisoivat kesäterät taas nuotilleen14.6.2024 10:02:44 EEST | Tiedote

Aino Areenan uuden keikkakauden avauksessa perjantaina 16. elokuuta pääsesiintyjänä nähdään Suomi-metallin sähikäinen Lost Society! Laajasti modernin metallin eri puolia edustava bändi on noussut viime vuosina yhdeksi kovimmista kotimaisista nimistä ja esiintynyt säännöllisesti loppuunmyydyille saleille niin Suomessa kuin Euroopassakin. Lavan Lost Societylle kuumottavat hurjassa nosteessa oleva helsinkiläinen St. Aurora ja myöhemmin julkistettava "Special Guest"!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye