Tulli

Tulli takavarikoi yksityisasunnosta 26 kg ekstaasia – katukauppa-arvo yli miljoona euroa

Jaa

Tulli takavarikoi heinäkuussa 2023 yksityisasuntoon suoritetun kotietsinnän yhteydessä noin 52 000 MDMA-tablettia ja kolme kiloa hasista. Esitutkinnan aikana paljastui myös rikosepäily kymmenien tuhansien Ksalol-tablettien ja kokaiinin levittämisestä ja myynnistä.

Tullin takavarikoimia huumausaineita.
Tullin takavarikoimia huumausaineita. Tulli

Heinäkuussa 2023 Tulli takavarikoi lähes 52 000 kappaletta ekstaasina tunnettua huumausaine MDMA:ta sekä noin kolme kiloa hasista kotietsinnässä yksityisasuntoon Vantaalla. Takavarikoidun huumausaine-erän arvo katukaupassa olisi ollut yli miljoona euroa.

Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että huumausaine-erä on sisältänyt alkujaan lähes 200 000 ekstaasitablettia sekä noin seitsemän kiloa hasista. Lisäksi rikosepäily on koskenut kymmenien tuhansien Ksalol-tablettien hallussapitoa ja levittämistä. Esitutkinnan aikana paljastettiin myös 70 gramman kokaiinierän myyntiä koskeva törkeä huumausainerikos.

Rikoskokonaisuus nostaa ekstaasin takavarikkomäärän suurimmaksi vuosiin

– Takavarikkoon jääneen ja esitutkinnan aikana paljastetun huumausaine-erän suuruus kertoo Suomessa tällä hetkellä toimivien laittomien huumausainemarkkinoiden volyymista. Rikosepäily on koskenut katukauppa-arvoltaan kokonaisuudessaan yli neljän miljoonan euron arvoisen huumausaine-erän maahantuontia, kuljettamista, hallussapitoa, levittämistä ja myyntiä. Esitutkinnan perusteella toiminta on keskittynyt pääasiassa pääkaupunkiseudulle, kertoo tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Tuomas Korhonen.

Vielä vahvistamattomien tilastotietojen mukaan Tulli on vuoden 2023 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana takavarikoinut noin 76 700 ekstaasitablettia. Se on kuuteen vuoteen suurin määrä ekstaasia, joka on takavarikoitu vastaavalla ajanjaksolla. Määrään sisältyvät tämän rikostutkinnan yhteydessä takavarikoidut noin 52 000 tablettia

Esitutkinta on koskenut kahta törkeää huumausainerikosta ja rikoksista on epäilty kolmea henkilöä. Rikoskokonaisuuden tutkinnasta on vastannut Tullin rikostutkinnan Tampereen yksikkö ja syyteharkinta on suoritettu Etelä-Suomen syyttäjäalueella. Asiaa on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa, joka antaa asiassa myöhemmin kansliatuomion.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Tuomas Korhonen
Yhteydenotot Tullin mediapalvelun kautta p. 0295 527 150, viestinta@tulli.fi

Kuvat

Tullin takavarikoimia huumausaineita.
Tullin takavarikoimia huumausaineita.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Tulli kantaa tehokkaasti tullit ja muut maahantuonnin verot ja maksut sekä torjuu ja tutkii rajat ylittävää rikollisuutta. Lisäksi Tulli laatii viralliset tilastot Suomen ulkomaankaupasta sekä tutkii elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden turvallisuutta. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 000 henkilöä. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tulliliittoa, jossa noudatetaan yhteistä kauppapolitiikkaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tulli

Tehovalvonta pysäytti yli 410 000 litraa netistä tilattuja alkoholijuomia, joista valmisteverot olivat maksamatta29.2.2024 07:10:00 EET | Tiedote

Reilun vuoden kestäneessä alkoholin nettikaupan tehovalvonnassa Tulli pysäytti yhteensä 5 200 ulkomaisesta verkkokaupasta tehtyä alkoholitilausta, joiden valmisteveroja ei ollut maksettu Suomeen. Verohallinto määräsi näiden perusteella yli miljoona euroa veroja joko juomien myyjien tai niiden ostajien maksettavaksi. Tehovalvonta päättyi vuoden 2023 lopussa.

Kaksi vuotta Ukrainan sotaa – Tulli on aloittanut yli 740 esitutkintaa pakotteiden rikkomiseen liittyen21.2.2024 10:19:24 EET | Tiedote

Suomen tiukka pakotevalvonta on kahden vuoden aikana tuottanut tulosta: 29 000 havaittua poikkeamaa tavaraliikenteessä, 2800 kohdennettua tarkastusta ja 740 aloitettua esitutkintaa. Jatkossa pakotteiden kattavuus, kiertämisen estäminen ja pakotteiden kehittäminen korostuvat entisestään. Tulli painottaa, että yritysten vastuu pakotteiden kiertämisen estämisessä on keskeistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye