Gummerus

Gummeruksen kevätluettelo 2024 on julkaistu – Tutustu uutuuksiin ja katso kirjailijoiden haastatteluvideot

Jaa

Rakastetuilta kotimaisilta kirjailijoilta Merja Mäeltä, Eppu Nuotiolta, Jenni Linturilta ja Paula Havasteelta ilmestyy uudet, historiasta ja menneistä vuosikymmenistä ammentavat romaanit. Kansainvälinen metallitähti Niilo Sevänen on hyvin kirjoitetun, eeppisen fantasian uusi suuri nimi.

 

Kannessa kirjailija Nathan Hill
Kannessa kirjailija Nathan Hill

Suositusta Insomnium-yhteestä tunnetun Niilo Seväsen Ikitalven polku on keskiajan historiaa ja mytologiaa yhdistelevä suuri tarina täynnä seikkailua, inhimillistä tragediaa ja olentoja, jotka löytävät lopulta toisensa. Linnea Kuuluvaisen Metsän peitto on maaginen esikoisromaani  luontosuhteesta ja mielen järkkymisestä. Kiitetystä ja palkitusta Ennen lintuja -romaanista tunnettu Merja Mäki vie tunteikkaassa romaanissaan Itki toisenkin sota-ajan Karjalaan.
 
Kevään kotimaisen tietokirjallisuuden helmiin kuuluu muun muassa Salla Leponiemen Firenzeläiset elämät – Kuinka löysin kotini suurten persoonallisuuksien kaupungista,joka avaa mahtisukujen salaisuuksia, taideaarteita ja nyky-Italian arkea. Mimmit sijoittaa -median Evita Lestinen ja Pia-Maria Nickström ovat puolestaan kirjoittaneet uuden sukupolven Sijoitusoppaan, joka auttaa ymmärtämään taloutta ja maailmaa.
 
Käännetty kirjallisuus käsittelee hyvinvointihysteriaa ja kroonista kipua
 
Nix-teoksesta tunnetun kirjailijan Nathan Hillin odotettu romaani Wellness on vaikuttava panoraama länsimaisesta elämästä, hämmennykseen ajavasta hyvinvoinnin ja onnellisuuden tavoittelusta sekä vuosikymmenistä, jotka meidät tähän toivat. Hanna Bervoetsin Tervetuloa sairaiden valtakuntaan taas kuvaa pysäyttävästi sairautta ja kroonista kipua.
Nuoren italialaiskirjailija Beatrice Salvionin sensaatiomaisen läpimurron En pelkää mitään julkaisuoikeudet myytiin 30 maahan jo käsikirjoitusvaiheessa. Yhtä laajalle on levinnyt myös kevään kohutrillerin Matthew Blaken Anna O.:n oikeudet ennätyksiä rikkoneessa huutokaupassa.
 
Kevään odotetuimpiin käännöstietokirjoihin kuuluu Knut Kainz Rognerudin Oligarkki – Kuinka Venäjä huijasi länttä, joka on kylmäävä selvitys Putinin luotto-oligarkista. Pohjoismaiden merkittävimpiin nykykirjailijoihin lukeutuvan Karolina Ramqvistin Leipää ja maitoa taas on mestarillinen muistelma ruoasta, syömisestä, äideistä ja tyttäristä.
 
 
Selaa kevään 2024 kirjaluetteloa täältä.
 
Katso kirjailijoiden haastatteluvideot:

Merja Mäki: Itki toisenkin

Linnea Kuuluvainen: Metsän peitto

Niilo Sevänen: Ikitalven polku 

Salla Leponiemi: Firenzeläiset elämät 


Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, p. 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi
Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Gummeruksen kevät 2024 -kirjakatalogi, kannessa kirjailija Nathan Hill
Gummeruksen kevät 2024 -kirjakatalogi, kannessa kirjailija Nathan Hill
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Suomen ylikulutuspäivä lähestyy taas – 25.3. ilmestyvä uutuuskirja Planetaarinen vaatekaappi neuvoo, kuinka pukeutua maapallon kantokyvyn rajoissa29.2.2024 09:57:43 EET | Tiedote

Onko mahdollista hankkia vaatteita siten, että maapallon resurssit riittävät, mutta samalla nauttia pukeutumisesta ja leikitellä tyyleillä? Sissi Penttilän ja Aku Varamäen uutuuskirja Planetaarinen vaatekaappi (Gummerus) tarjoaa konkreettisia ratkaisuja vaatearjen tueksi kaikille, jotka haluavat elää kestävästi ilosta ja tyylistä tinkimättä. Silmiä avaava ja inspiroiva tietokirja ilmestyy 25.3.

Ennakkotiedote: Mahtisukujen salaisuuksia, taideaarteita ja nykyitalialaista arkea – Muutosta Firenzeen, unelmien kaupunkiin kertova kirja on hurmaava nojatuolimatka taiteeseen ja kulttuuriin 1200-luvulta tähän päivään22.2.2024 11:45:00 EET | Tiedote

Kuinka suoraviivainen skandinainen, jonka italiantaito on oopperamusiikista peräisin, neuvottelee kiinteistönvälittäjän kanssa unelmakämpän kosteusvaurioista? Taidehistorioitsija ja Kansallisoopperassa työskennellyt oopperalaulaja Salla Leponiemi toteutti haaveensa ja muutti mäyräkoiransa Figaron kanssa Firenzeen. Maaliskuussa ilmestyvässä kirjassa Firenzeläiset elämät (Gummerus) hän kertoo elämänmuutoksestaan ja esittelee lukijalle hurmaavalla tavalla firenzeläistuttavuuksia piazzalla päivystävästä pappaparlamentista Medicien kaltaisiin historian suurnimiin sekä taiteilijoihin ja arkkitehteihin, jotka ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin.​

Ennakkotiedote: Merja Mäen tunteikas romaani käsittelee historiankirjoituksessamme vähälle huomiolle jäänyttä aihetta: suomalaissotilaiden ja karjalaisnaisten romansseja jatkosodan miehitysvaiheen aikana ja näistä suhteista syntyneitä lapsia15.2.2024 07:50:00 EET | Tiedote

Merja Mäki teki kaunokirjallisen läpimurron 2022 ilmestyneellä evakkoromaanillaan Ennen lintuja (Gummerus), joka palkittiin Tulenkantaja-vientikirjapalkinnolla. 11.3.2024 ilmestyvä jatkosodan miehitysvaihetta kuvaava Itki toisenkin (Gummerus) jatkaa tunteikkaiden sota-ajan Karjalaan sijoittuvien romaanien sarjaa. Mäellä on karjalaisia sukujuuria Käkisalmessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye