Alkon lokakuun myyntitiedote – litramyynti laski viitisen prosenttia

Jaa

Alkon lokakuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 5,2 prosenttia.

Alkon lokakuun litramyynti laski 5,2 prosenttia verrattuna vuoden 2022 lokakuuhun. Viinien myynti laski 5,1 prosenttia, väkevien 4,6 prosenttia, panimotuotteiden 7,8 prosenttia ja alkoholittomien 11 prosenttia.

Punaviinien myynti laski 5,4 prosenttia, valkoviinien 4,2 prosenttia, roseeviinien 2,9 prosenttia ja kuohuviinien 10,7 prosenttia verrattuna viime vuoden lokakuuhun.

Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

Punaviinien uusi heleys: persoonallisuus ja keveys nousussa

Punaviinitrendit ovat vieneet suomalaisten punaviinimakua keveämpään suuntaan.

”Siinä missä punaviineihin haluttiin ennen paljon alkoholia, täyteläisyyttä ja muhkean tammista makua, saavat viinit nyt olla kevyempiä ja maistua rypäleiden omilta aromeilta”, kertoo tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Punaviineistä etsitään yhä useammin myös persoonallisuutta. Vilkunan mukaan viiniä voi kuvailla persoonalliseksi monestakin eri syystä.

”Persoonallisuus voi tarkoittaa esimerkiksi alkuviiniä eli mahdollisimman luonnonmukaisin menetelmin tehtyä viiniä, tavanomaisesta poikkeavaa rypälelajiketta tai uusilta alueilta tulevaa viiniä. Viinien halutaan tämä päivänä ilmentävän alkuperäänsä ja käytettyä rypälelajiketta.”

Alkon valikoimassa on yli 3700 punaviiniä 38 maasta. Vuonna 2022 myytiin eniten chileläisiä, italialaisia, espanjalaisia, portugalilaisia sekä australialaisia punaviinejä.

Alkon myyntitilastoista
Alko julkaisee kausittain lukuisia eri myyntitilastoja kuten Alkon myynti tuoteryhmittäin, maakunnittain, hintaryhmittäin, alkuperämaittain ja makutyypeittäin. Tilastot julkaistaan alko.fi-myyntitilastot sivulla. Tilastot eivät ole täysin verrannollisia keskenään edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan, koska myyntipäivät (kuten myyntipäivien lukumäärät, pyhäpäivien ajankohta, viikonpäivät) vaihtelevat kuukausittain. Julkaistuissa tilastoissa ei tätä myyntipäivien vaihtelua ole otettu huomioon.

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Linkit

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 373 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2022 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 52 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme