Mailand Communications Oy

Euroopan investointipankki tarjoaa ELENA-avustuksia rakentamisen ja kaupunkiliikenteen kestäviin energiaratkaisuihin

Jaa

Suomessa ELENA-avustukset sopivat mainiosti allianssihankkeille, neuvoo asiantuntija.

Infopäivän aikana esiteltiin ELENA-avustusta ja sen avulla Suomessa toteutettettuja hankkeita. Kuvassa Kirsi-Maaria Forssell, kiinteistöjen energiatehokkuuden ja rahoituksen asiantuntija Motivasta.
Infopäivän aikana esiteltiin ELENA-avustusta ja sen avulla Suomessa toteutettettuja hankkeita. Kuvassa Kirsi-Maaria Forssell, kiinteistöjen energiatehokkuuden ja rahoituksen asiantuntija Motivasta.

Euroopan Investointipankki (EIP) kertoi tiistaina 7.11. Helsingissä ELENA-avustuksista (European Local Energy Assistance). Tapahtuma kuuluu EIP:n Euroopan-laajuiseen kiertueeseen.

ELENA-avustukset on tarkoitettu kestävien energiahankkeiden – energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan liittyvien investointien – valmisteluun ja toteuttamiseen rakentamisen ja innovatiivisen kaupunkiliikenteen sektoreilla. Niillä voi kattaa markkinatutkimuksien, liiketoimintasuunnitelmien, energiakatselmuksien sekä energiaprojektien loppuun saattamiseksi tarvittavien sopimuksien kustannuksia. ELENA-avustukset on tarkoitettu yli 30 miljoonan euron hankkeille.

– Suomen kokoisessa maassa voi olla haastavaa saada niin suurta hanketta liikkeelle yksin. Siksi allianssihankkeet, joita osataan tehdä Suomessa hyvin, sopivat Elena-hakemuksiin. Eikä idean tarvitse olla aivan valmis, kun Euroopan investointipankin toimisto voi antaa siihen hyviä neuvoja. Kannustan olemaan yhteydessä sinne, kiinteistöjen energiatehokkuuden ja rahoituksen asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell Motivasta toteaa.

Infopäivän aikana kuultiin paikallisia esityksiä sekä käytiin käytännönläheisiä keskusteluja ja kahdenvälisiä tapaamisia EIP:n edustajien kanssa. Tilaisuudessa puhuivat muun muassa Euroopan investointipankin varapääjohtaja Thomas Östros sekä EIP:n Helsingin-toimiston päällikkö Jaani Pietikäinen.

– Näissä tapahtumissa saa tärkeää tietoa ELENA-avustuksista sekä keskustellaan käynnissä olevista hankkeista. Osallistujat verkostoituvat sellaisten julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa, jotka aikovat toteuttaa hankkeita energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden alalla, Jaani Pietikäinen kertoo.

ELENA-ohjelma on käynnistetty vuonna 2009 auttamaan jäsenvaltioita saavuttamaan vuoden 2030 ilmastotavoitteensa, joissa energiatehokkuus on etusijalla. Se auttaa julkisia ja yksityisiä tahoja toteuttamaan energiatehokkuus-, uusiutuvan energian ja kestävän liikenteen hankkeita, mikä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Avustuksia ja rahoitusta voi hakea kestäviin hankkeisiin seuraavilla avainalueilla: rakennukset (julkinen ja asuinrakentaminen), kaupunkien infrastruktuuri (katuvalaistus, kaukolämpö) sekä joukkoliikenne. Vuosina 2014–2020 tämä tuki on myönnetty Horisontti 2020 -ohjelmasta, ja se jatkuu nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen (2021–2027) aikana InvestEU-ohjelman puitteissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jaani Pietikäinen, Euroopan investointipankin Helsingin toimiston päällikkö.
Jaani Pietikäinen, Euroopan investointipankin Helsingin toimiston päällikkö.
Lataa
Infopäivän tavoitteena oli lisätä tietoisuutta ELENA-avustuksesta.
Infopäivän tavoitteena oli lisätä tietoisuutta ELENA-avustuksesta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan investointipankki (EIP) on Euroopan unionin rahoituslaitos. EIP tarjoaa pitkäaikaista rahoitusta ja neuvontapalveluita investointihankkeisiin, jotka kohdistuvat sekä Eurooppaan että sen ulkopuolelle. Hankkeiden pitää täyttää terveen liiketoiminnan edellytykset, ja ne täytyy toteuttaa kestävällä tavalla.

Pankin jäseniä ja osakkeenomistajia ovat EU:n 27 jäsenvaltiota, ja pankin rahoittamat hankkeet edistävät EU:n politiikkatavoitteiden toteutumista. EIP on maailman suurin ylikansallinen luotonantaja. Liki 90 prosenttia pankin rahoituksesta suuntautuu EU:n jäsenmaihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Joukkorahoituspalvelujen tarjoajat Invesdor Group ja alankomaalainen Oneplanetcrowd yhdistyvät24.11.2022 07:58:00 EET | Tiedote

Suomessa, Saksassa ja Itävallassa joukkorahoituspalveluja tarjoava Invesdor Group ja sen Alankomaissa toimiva kilpailija Oneplanetcrowd julkistavat aikeensa yhdistyä. Näin syntyy yksi Euroopan suurimpiin lukeutuva joukkorahoitusalusta, jonka kautta on välitetty yli 438 miljoonaa euroa kasvuyrityksille ja hankkeille. Alustalla on yli 170 000 rekisteröitynyttä sijoittajaa. Yhdistymisen toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye