Akava toivoo maan hallitukselta selkeää vastausta ratkaisuehdotuksiinsa

Jaa

Akava toivoo maan hallituksen vastaavan mahdollisimman pian ratkaisuehdotuksiin, joita Akava liittoineen ehdotti vetoomuksessaan pääministeri Orpolle lokakuussa. Akava korostaa, että neuvottelujen ja yhteistyön avulla tulee hakea ratkaisuja työelämän kehittämiseksi.

– Tarvitsemme neuvotteluja ja yhteistyötä, jotta saamme vastakkainasettelua vähennettyä ja voimme varmistaa hyvän työelämän edellytykset myös uudistusten jälkeen. Keskeinen tavoitteemme on etsiä tasapainottavia tekijöitä työelämäuudistusten kokonaisuuteen yhdessä muiden työmarkkinaosapuolten ja maan hallituksen kanssa sekä sopia yhteisesti työmarkkinoiden kehittämisestä, painottaa Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

– Kävimme hallituksemme kokouksessa laajan keskustelun työmarkkinatilanteesta. Vastustamme hallitusohjelmaan kirjattuja työelämän heikennyksiä, kuten lakisääteistä vientimallia, määräaikaisuuksien perusteista luopumista ja irtisanomissuojan heikentämistä. Vaikka pidämme ensisijaisena neuvottelujen ja sopimisen tietä, varaudumme ylimääräisen liittokokouksen koollekutsumiseen. Kaikki liittomme pääsevät näin päättämään Akavan  mahdollisista vastatoimista, Löfgren toteaa.

Liittokokous on Akavan ylin päättävä toimielin, jossa kaikki Akavan liitot ovat edustettuina.

– On hyvä, että työministeri Arto Satosen seminaarin yhteydessä saimme tiedon lausuntokierroksen alkamisesta. Neuvottelujärjestöillämme ja liitoillamme on tulevan mallin jatkovalmistelussa tärkeä asema.

Akava liittoineen luovutti lokakuussa pääministeri Petteri Orpolle vetoomuksen neuvottelujen aloittamiseksi, jotta tilanne työmarkkinoilla ei kriisiytyisi ja teki samalla konkreettisia ehdotuksia tilanteen ratkaisemiseksi. Akavan hallitus keskusteli ajankohtaisesta työmarkkinoiden tilanteesta kokouksessaan 7. marraskuuta 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava liittoineen esitti pääministerille ratkaisuvaihtoehtoja – työmarkkinakriisi on vältettävissä13.10.2023 11:33:15 EEST | Tiedote

Akavan puheenjohtajisto tapasi tänään 13. lokakuuta pääministeri Petteri Orpon ja luovutti hänelle vetoomuksen, jossa se esittää neuvotteluiden aloittamista pikaisesti, jotta työmarkkinat eivät ajaudu kriisiin. Akava painottaa, että julkisen talouden vakauttaminen ja työllisyyden nosto vaatii monipuolista ja tasapainoista tarkastelua ja vuoropuhelua työelämäuudistuksista.

Kutsu: Tervetuloa Akavan mediatilaisuuteen perjantaina 13.10. kello 11.3011.10.2023 11:24:50 EEST | Kutsu

Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren tapaa Akavan puheenjohtajiston kanssa pääministeri Petteri Orpon 13. lokakuuta. Tapaamisessa pääministerille luovutetaan vetoomus neuvottelujen aloittamiseksi työelämäuudistuksista. Lisäksi tapaamisessa kerrotaan Akavan ratkaisuehdotuksista. Akavan tavoitteena on, että työmarkkinoiden kriisiytyminen voidaan välttää aloittamalla nopealla aikataululla neuvottelut työlainsäädännön uudistamisesta.

Akava: Budjettiriihessä ei rakennettu riittävästi pohjaa osaamis- ja koulutustason nostolle19.9.2023 22:21:25 EEST | Tiedote

Akava pitää hyvänä, että budjettiriihen linjauksilla varmistetaan valtion lupaus tutkimus- ja kehitysinvestointien julkisesta rahoituksesta. TKI-osaajien saatavuuden turvaamiseksi on myönteistä, että rahoitusta kohdennetaan korkeakouluille enemmän kuin ennen riihtä oli esitetty. Akava on pettynyt siihen, että tarvittavat panostukset osaamis- ja koulutustason nostoon jäivät pitkälti tekemättä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme