Atena

Atenan kevään 2024 kirjoissa yhteiskunnallista tietoa, historiaa, hyvinvointia ja mukaansatempaavaa kaunoa

Jaa

Atenan kevään 2024 kirjat julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa yksissä kansissa Otava-konsernin kaikkien kirjojen kanssa. Luvassa on jälleen tietokirjojen teräviä näkökulmia historiaan ja nykypäivään, elämäntaidon ja hyvinvoinnin tärkeää asiaa sekä kaunokirjallisia elämyksiä.

Katso kaikki kevään kirjat tästä >>

Tutustu koko kevään valikoimaan tästä >>

Kaunokirjoissa elämää 1600-luvun Turussa ja lääkärin arkipäivää

Roope Lipastin historiallinen romaani Luutnantti Ströbelin istumajärjestys sijoittuu 1600-luvun Suomeen ja asettaa seurakuntalaiset arvoiseensa asemaan. Kolmekymmenvuotisen sodan jälkijäristykset luovat varjon turkulaisten ylle. He saavat huomata, kuinka osat voivat vaihtua ja talot sortua yhdessä yössä. Käypä hoito -romaanissa lääkäri joutuu kohtaamaan toisten kärsimyksen, ja voimattomuutta kivun edessä on vaikea kestää. Elina Viinamäki kirjoittaa elämän ja kuoleman kysymyksistä synkän vangitsevasti.

Yhteiskunnallisissa teoksissa punaista historiaa ja hätkähdyttäviä nykypäivän tarinoita

Teoksessaan Punavankila Sture Lindholm ja Cecilia Toivanen tutustuttavat lukijan vuoden 1918 sisällissodan jälkimainingeissa Dragsvikiin perustettuun vankilaan, johon teljettiin laittomasta kommunistisesta toiminnasta tuomittuja. Vankilasta kehkeytyi maanalainen vallankumouksen yliopisto, jossa velloivat niin Neuvostoliiton vaikutus kuin kotimaisetkin vahvat voimat.

Pulitzer-palkitut toimittajat Frederik Obermaier ja Bastian Obermeyer ryhtyvät jäljittämään maailman vaarallisimpana pidettyä asekauppiasta Karl Leetä ja sukeltavat kansainvälisen vakoilun syövereihin Kiinalainen aave -kirjassaan. Henkien tulkki on henkeäsalpaava selviytymistarina, jossa Israel van Dorsten pakenee vuosikymmenen kestänyttä vankeutta, manipulointia ja kulttia, jonka hänen messiaana itseään pitävä isänsä oli luonut. Kaisa Beltranin ja Johanna Erjonsalon Katkerat puutarhat näyttää järkyttävät olosuhteet, joissa nykypäivän tuontikasvikset kasvatetaan.

Aikamatka hyvään elämään tarjoaa kurkistuksen sadan vuoden takaisiin hyvinvointivinkkeihin.

Hyvinvointikirjoissa pohditaan rooleja ja vapaudutaan turhista odotuksista

Ammattijärjestäjä Ilana Aalto osoittaa armollisessa kirjassaan, että arjessa pienet järjestämishetket toimivat tavallisen kiireistä elämää elävän ihmisen arjessa. Vartin voima saa unohtamaan uuvuttavat suursiivoushaasteet.  Erikoispsykologit Nina Lyytinen ja Satu Pihlaja pureutuvat kirjassaan Tunnista manipulointi ja löydä omat rajasi haitalliseen vaikuttamiseen ja painostavaan käytökseen. Psykologi Maarit Lassander puolestaan kannustaa kirjassaan Roolivapaus kyseenalaistamaan roolit, joihin olemme kasvaneet, ja tiedostamaan tarinoita, joita kerromme itsestämme. Isoäidin ja eri-ikäisten naisten rooleja pohditaan Kati Reijosen viisaassa ja humoristisesti kuplivassa teoksessa Iso äitiys. Vanhemmuuden kiperiin tilanteisiin hyviä vinkkejä löytyy Becky Kennedyn tietokirjasta Vahva vanhemmuus. Leeni Viion Hyvää tekevät herkut antaa vinkkejä vaikkapa lasten kutsujen järjestämiseen ilman sokerittomia herkkuja. 

Tutustu koko kevään valikoimaan tästä >>

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Ainutlaatuinen tietoteos jatkosodassa kaatuneiden sotilaiden etsinnästä29.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Slava Skokov & Mikko Porvali: Kentälle jääneet – Kannaksella 1944 kadonneet sotilaat ja heidän etsintänsä Ilmestyy 23.10. Kun Kannaksen suurhyökkäys alkoi kesäkuussa 1944, suomalainen pääpuolustusasema murtui nopeasti. Alkoi perääntymisvaihe, jonka rajuissa taisteluissa katosi tuhansia suomalaissotilaita. Suuri osa heistä jäi kaatuneina kentälle. Etenevä puna-armeija hautasi vainajista osan, yleensä lähimpiin pommikuoppiin tai taisteluasemiin. Monia jäi myös kaatumispaikalleen niille sijoilleen. Slava Skokovin vapaaehtoinen arkeologiaryhmä Karjalan Valli on etsinyt Kannaksen sotavainajia 1990-luvulta alkaen. Ryhmä on palauttanut kotimaan sankarihautoihin 135 suomalaista kaatunutta. Yli puolet heistä on tunnistettu DNA-tutkimuksin, osa odottaa yhä tunnistamista. Kentälle jääneet liikkuu kahdella aikatasolla. Sotahistorioitsija ja menestyskirjailija Mikko Porvali kertoo taisteluista, joissa Karjalan Vallin löytämät sankarivainajat kaatuivat. Kuvaus sodan ratkaisuhetkistä saa historian he

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme