Kempower Oyj

Uusi Kempower Electric Mobility Research Center aloittaa toimintansa

Jaa
 • Sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen toiminnan käynnistymistä juhlistetaan 28.11.2023 Lahden Malskilla järjestettävässä New trends of electrification -tilaisuudessa. 

 • Ville Naumanen on valittu Kempower Electric Mobility Research Centerin (EMRC) tutkimusjohtajaksi. 

 • Uusi tutkimuskeskus on keskeinen osa Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteria (Lahti GEM) 

Uusi EMRC-tutkimuskeskus tukee Kempowerin jatkuvaa tuotekehitystä ja tutkimusta sekä kasvustrategiaa, jotta yhtiö voi vastata luotettavien latausratkaisujen kasvavaan kysyntään.
Uusi EMRC-tutkimuskeskus tukee Kempowerin jatkuvaa tuotekehitystä ja tutkimusta sekä kasvustrategiaa, jotta yhtiö voi vastata luotettavien latausratkaisujen kasvavaan kysyntään.

LAHTI - LUT-yliopisto ja Kempower aloittivat viime kesäkuussa yhteistyön, jonka seurauksena Lahden kampukselle on nyt avattu sähköisen liikenteen tutkimuskeskus. Tutkimuskeskuksen toiminnan käynnistymistä juhlistetaan 28.11.2023 Lahden Malskilla järjestettävässä New trends of electrification -tapahtumassa. 

Uusi EMRC-tutkimuskeskus tukee Kempowerin jatkuvaa tuotekehitystä ja tutkimusta sekä kasvustrategiaa, jotta yhtiö voi vastata luotettavien latausratkaisujen kasvavaan kysyntään. 

"Tutkimus ja tuotekehitys ovat olleet Kempowerin ytimessä yhtiön perustamisesta asti, ja uusi tutkimuskeskus on merkittävä lisäys RDI-toimintaamme. Tutkimuskeskus tarjoaa meille tarvittavat resurssit pysyäksemme tuotekehityksen kärjessä. Kempowerin ainutlaatuisen kenttädatan ja LUT-yliopiston resurssien avulla voimme ennustaa tulevaisuuden sähköautoilijoiden tarpeita ja jatkaa luotettavien ja käyttäjäystävällisten sähköajoneuvojen latausratkaisujen tarjoamista ja kehittämistä edelleen”, sanoo Kempowerin teknologiajohtaja Mikko Veikkolainen

EMRC läpileikkaa lähes koko LUT-yliopiston tarjonnan tekniikasta ja taloudesta yhteiskunta- ja viestintätieteisiin. Myös LAB-ammattikorkeakoulu on yhteistyössä vahvasti mukana.  

“Tutkimuskeskus edustaa uudenlaista, entistä monipuolisempaa yhteistyötä yliopiston ja elinkeinoelämän välillä. Ketterän ja nopeasti kasvavan Kempowerin lisäksi LUT ja LAB ovat mielellään mukana rakentamassa alueen muidenkin yritysten menestystä tulevaisuudessa”, sanoo LUT-yliopiston kasvujohtaja Petri Ajo

Uusi tutkimuskeskus on keskeinen osa Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteria (Lahti GEM), joka on yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalusta. EMRC on tärkeässä roolissa, kun Lahdessa kehitetään sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta. 

”Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri Lahti GEM on muutamassa vuodessa kasvanut yli 40 toimijan aktiiviseksi yhteistyöalustaksi. Haluamme panostaa klusteriyritysten liiketoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen erityisesti kehityshankkeiden ja pilotointien avulla. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen ja oppilaitosten kanssa, ja meille on erittäin tärkeää edistää sähköisen liikenteen tutkimuksen, koulutuksen ja TKI-infrastruktuurin uusia avauksia”, kertoo klusteria vetävä liiketoimintakehittäjä Pekka Komu Lahden Seudun Kehitys LADECista.  

”Lahteen avattava sähköisen liikenteen tutkimuskeskus EMRC on hyvä esimerkki yhteistyöstä, jossa klusterin toimijat, Kempower ja LUT-yliopisto, ovat löytäneet toisensa ja lähteneet rohkeasti rakentamaan uutta. Tällaiset uudet avaukset tukevat Lahden kehittymistä sähköisen liikenteen mallikaupunkina”, Komu jatkaa.   

Ville Naumanen nimitetty tutkimuskeskuksen johtajaksi 

EMRC:n toiminta käynnistyy virallisesti, kun Ville Naumanen aloittaa maanantaina 13.11. keskuksen tutkimusjohtajana.   

”On mahtavaa päästä vahvistamaan Kempowerin ja LUTin yhteistyötä sekä hyvään vauhtiin päässyttä sähköisen liikenteen osaamiskeskittymää. EMRC rakentuu aivan sen ytimeen ja tarjoaa minulle innostavan näköalapaikan tieteeseen, koulutukseen, teollisuuden tarpeisiin ja markkinaan alan huipulla. Odotan pääseväni painamaan kädenjälkeni parempaan ja puhtaampaan tulevaisuuteen Suomen parhaiden asiantuntijoiden ja ammattilaisten kanssa. Tulemme luomaan uutta”, Naumanen kertoo. 

Valinnassa painotettiin teollisuuden ja tiedeyhteisön johtamiskokemusta sekä visiointikykyä. Erityisen tärkeänä pidettiin kykyä tunnistaa poikkitieteellisiä mahdollisuuksia teollisen kysynnän ja akateemisen tarjonnan välillä, koska uuden tutkimuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa monialaisesti sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta ja kehittää koulutusta vastaamaan toimialan tulevaisuuden tarpeita.  

“EMRC:n johtajaksi haluttiin innokas visionääri, joka ymmärtää tutkimuskeskuksen potentiaalin ja syttyy siitä välittömästi. Uuden toimintamallin rakentamiseen on aluksi tarjolla vain suuntaviivoja, joten tehtävässä tarvitaan kykyä luoda ideoista konkretiaa”, kertoo Petri Ajo. 

New trends of electrification -tapahtuma  

Järjestetään 28.11.2023 klo 13–19 Lahden Malskin Sammiosalissa (Päijänteenkatu 9).  

 • Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja englanninkielinen.   

 • Pääset kuulemaan uusimmista sähköistymisen trendeistä sekä juhlistamaan uuden tutkimuskeskuksen toiminnan käynnistymistä.   

 • Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen pitää tilaisuudessa key note -puheenvuoron.   

 • Muita puhujia ovat muun muassa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki, LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa, LUTin sähköisen liikenteen professori Lassi Aarniovuori sekä LUTin hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama.  

 • Ohjelma lähetetään kaikille osallistujille ennen tapahtumaa.   

 • Tapahtuman järjestävät LUT-korkeakoulut (LUT ja LAB), LADEC ja Kempower.   

 • Varmista paikkasi ja ilmoittaudu mukaan: https://sway.office.com/XUAR7VD3xMxi9Um9?ref=Link   

 
Sähköistymisen trendejä juuri nyt  

New trends of electrification -tapahtumassa puhutaan muun muassa seuraavista aiheista:   

 • Raskaan liikenteen ja logistiikan sähköistyminen   

 • Latausinfrastruktuuri: latauskentät ja -hubit  

 • Internet of Things (IoT) eli esineiden internet ja 5G  

 • Älykäs energianhallinta ja datan hyödyntäminen  

 • GEM-klusterin mahdollisuudet kansallisesti ja kansainvälisesti 

Lisätietoa:  

Petra Toivanen, viestintäpäällikkö, Kempower 

petra.toivanen@kempower.com 

+358 29 0021900 

Petri Ajo, kasvujohtaja, LUT-yliopisto 

petri.ajo@lut.fi 

+358 50 473 6668 

Pekka Komu, liiketoimintakehittäjä, LADEC Ltd 

pekka.komu@ladec.fi  

+358 40 741 3299 

Kempower lyhyesti:  

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoiden toimesta sähköautoilijoita varten. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. www.kempower.com      

LUT-yliopisto 

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me LUT-yliopistossa etsimme ratkaisuja tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden osaamisella. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Kansainvälisessä tiedeyhteisössämme on lähes 8 000 jäsentä. Kampuksemme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. Olemme ilmastoteoissa yksi maailman parhaista yliopistoista. www.lut.fi  

Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri (Lahti GEM) 

Lahti GEM (Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri) on yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalusta liikenteen vihreän sähköistymisen teknologioiden ja ratkaisujen kehittämisessä sekä kaupallistamisessa. Lahti GEM yhteistyöalustaa koordinoi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy. www.lahtigem.fi 

Yhteyshenkilöt

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Kempowerista Extreme E -kilpailusarjan virallinen latauskumppani23.2.2024 09:30:00 EET | Tiedote

Kempowerista tulee maastoautokilpailusarja Extreme E:n virallinen latauskumppani. Extreme E -kilpailusarja vie sähköiset katumaasturit ja uusimman teknologian maailman syrjäisimpiin ja haastavimpiin ympäristöihin. Sarjan taustalla on sama tiimi, joka perusti myös Formula E -kilpailusarjan. Extreme E tarjoaa Kempowerille loistavan testialustan kehittää ja parantaa yhtiön pikalatausratkaisuja äärimmäisissä olosuhteissa.

Kempower becomes Extreme E racing series’ official charging partner23.2.2024 09:30:00 EET | Press release

Kempower becomes the official charging partner for the radical off-road racing series Extreme E. Extreme E racing series, founded by the same team behind Formula E, showcases electric SUVs and futuristic technologies in some of the world’s most remote and challenging environments. Kempower’s goal to produce durable DC fast-charging solutions that can withstand extreme conditions makes Extreme E the ideal testbed to develop and enhance such innovations.

Kempower ja Polarium vauhdittavat sähköajoneuvojen pikalatausinfraa energian varastointiteknologian avulla22.2.2024 09:30:00 EET | Tiedote

Johtava energian varastointiteknologian kehittäjä Polarium ja sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja tarjoava Kempower ovat solmineet kumppanuuden kehittääkseen sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja energian varastointiteknologian avulla. Yhteistyö tähtää parantamaan sähköajoneuvojen, erityisesti raskaan liikenteen latauskapasiteettia, jonka latausinfran kasvua rajoittaa tällä hetkellä Euroopassa sähköverkkojen kapasiteetti.

Kempower and Polarium to boost DC fast charging solutions with cutting-edge energy storage support22.2.2024 09:30:00 EET | Press release

Polarium, a leading energy storage developer, and Kempower, a pioneering company specializing in rapid DC charging solutions, are proud to announce a partnership to boost EV fast charging solutions with cutting-edge energy storage support. This collaboration aims to address the pressing need for enhanced EV charging capabilities, particularly for larger vehicles, constrained by current grid limitations across Europe.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye