Foodora

Suomen tilatuin intialainen on Butter Chicken – kasvisannoksia mukana noin puolessa tilauksista

Jaa

Foodorasta tilatuimmat intialaisen keittiön herkut ovat kanaisat Butter Chicken ja Chicken Tikka. Kasvisvaihtoehtoja on kuitenkin jo noin puolessa tilauksia ja eniten intialaista syövät naiset. Marraskuussa vietettävän hindulaisten joulun aikaan tulisi suosia nimenomaan vegeä. 

Foodoran suosituimmat annokset ovat Butter Chicken ja Chicken Tikka.
Foodoran suosituimmat annokset ovat Butter Chicken ja Chicken Tikka.

Mausteiset ja maukkaat ruoat kasvattavat suosiotaan ympäri maailmaa. Erityisesti intialaisten ruokien suosio on näkynyt vahvasti sosiaalisessa mediassa värikkyytensä vuoksi viimeisten vuosien aikana. Myös Suomessa Butter Chicken ja Tikka Masala (Chicken Tikka) ovat tilatuimpia ruokia heti pizzan ja hampurilaisten jälkeen.

Kasvisvaihtoehtojen sekä aitoja raaka-aineita suosivien kuluttajien joukko on vahva. Foodoran tekemän tutkimuksen* mukaan eniten intialaisia ja nepalilaisia vaihtoehtoja suosivat naiset. Naiset syövät lisäksi enemmän kasvisruokia, kuin miehet. Saman tutkimuksen mukaan intialainen maistuu etenkin ylemmille toimihenkilöille.

– Mausteinen ruoka trendaa maailmalla ja meillä Suomessa sillä on oma kuluttajakuntansa. Vaikka suosituimmat annokset ovat kanaa, kasvisannoksia myydään huikea määrä. Vuonna 2022 jopa 58 prosentissa tilauksia oli vähintään yksi kasvisannos ja vuonna 2023 kasvisannoksia löytyi 46 prosentissa tilauksia, kertoo Einar Toivonen, Head of Commercial.

Suurimpia intialaisen ruoan kuluttajakaupunkeja ovat pääkaupunkiseudun Helsinki, Espoo ja Vantaa, mutta myös Tampereella syödään paljon intialaista ja nepalilaista. Yllättäen viidenneksi eniten intialaista syödään Kouvolassa. 

Diwali on erilainen joulu – valon juhla kaamoksen keskellä

Hindut viettävät marraskuun alkupuolella suurinta juhlaansa diwalia eli valon juhlaa. Diwali on virallinen kalenterijuhla Intian ja Nepalin lisäksi myös esimerkiksi Fijillä, Pakistanissa, Sri Lankassa, Burmassa, Malesiassa ja Singaporessa. Diwali perustuu hyvän voittamiselle pahasta ja ajatellaan, että diwali muistuttaa hyvien päivien olevan edessäpäin. 

Valon juhlasta voi inspiroitua myös Suomessa ja muistuttaa itseään kaamoksen keskellä hyvään uskomisesta. Valon uskotaan nimittäin houkuttelevan vaurautta ja hyvää energiaa. Ruoalla on juhlalle iso merkitys. Ennen diwalia ja diwalin aikaan kaikkien tulisi noudattaa kasvisruokavaliota elokuusta alkaen, jolloin ei saisi syödä edes kananmunia. Maitotuotteet ovat kuitenkin sallittuja.

– Diwali on hyvin samankaltainen kuin joulu. Me siivoamme ja sisustamme kotimme valoilla ja kynttilöillä, annamme lahjoja, syömme hyvin ja vietämme aikaa läheistemme kanssa. Juhla perustuu antamisen ilolle, hyvälle mielelle ja toisten auttamiselle. Ruoka on hyvin merkittävä osa juhlallisuuksia, sanoo Intia-Suomi-Seuran puheenjohtaja Shefali Arora.

Diwalista saa erilaisen idean marraskuun alkavaan pikkujoulusesonkiin. Pääasia on, että sisustetaan monilla valoilla sekä kynttilöillä. Pöytään voidaan kattaa mausteisen värikkäitä intialaisia makuja parhaiten omaan makuun sopien.

***

Lisätietoja diwalista liitteenä.

Suomi-Intia-Seura viettää diwali-juhlaa 11.11. Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla klo 16 - 20. 

*Suuri suomalainen ruokabarometri on toteutettu yhteistyössä Milttonin tutkimustiimin kanssa. Vastaajia oli yhteensä 3152 ja vastaajat edustavat iältään ja sukupuoleltaan Suomen väestöä. Tutkimus tehtiin 7.12.2022 – 19.12.2022. Tutkimuksen kokonaisvirhemarginaali on 2 %.

Suomi-Intia-Seura:

info@suomiintiaseura.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Mämmi
PR & Communications Lead
press@foodora.fi
040 1645401

Kuvat

Foodoran suosituimmat annokset ovat Butter Chicken ja Chicken Tikka.
Foodoran suosituimmat annokset ovat Butter Chicken ja Chicken Tikka.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Liitteet

Tietoa julkaisijasta

Pohjoismaiden suurin ruoka- ja päivittäistavarakaupan alan alustatalousyhtiö Foodora on osa saksalaista Delivery Hero -konsernia, joka on yksi maailman johtavimmista ruoan ja päivittäistavarakaupan toimitusalustoista. Foodora toimii yli 70 maassa ympäri maailmaa. Euroopassa Foodora toimii kahdeksassa maassa - Suomessa, Itävallassa, Tšekissä, Tanskassa, Unkarissa, Norjassa, Ruotsissa ja Slovakiassa. Suomessa yli 100 paikkakunnalla toimiva Foodora aloitti toimintansa Helsingissä kesällä 2015. Foodora toimittaa ravintolaruoat, päivittäistavarat ja paljon muuta suoraan ovelle alle puolessa tunnissa. Foodoran tavoitteena on mahdollistaa asiakkailleen enemmän aikaa heille tärkeiden asioiden parissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Foodora

Foodoran ruokabarometri luo mielikuvia presidenttiehdokkaiden kannattajien elämäntyyleistä26.1.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Joulukuun 2023 alkupuolella toteutettu Foodoran ruokabarometri luo hauskat mielikuvat eri presidenttiehdokkaiden kannattajista. Aaltolan kannattajista piirtyy selkeä amerikkalainen elämäntyyli, kun taas Stubbin kannattajakunta nauttii kulinaristisemmin. Tuloksista selviää myös Halla-ahon ja Anderssonin äänestäjien olevan innokkaimpia ruokalähettipalveluiden käyttäjiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye