Keskuskauppakamari mukana YK:n ilmastokokouksessa Dubaissa – Suomella oma paviljonki ensimmäistä kertaa

Jaa

Keskuskauppakamari osallistuu joulukuun alussa Dubaissa pidettävään YK:n ilmastokokoukseen COP28:aan. COP28 on vuoden suurin ilmastotapahtuma, johon Suomi osallistuu ensimmäisen kerran omalla paviljongillaan. Keskuskauppakamari on mukana vauhdittamassa yritysten ilmastotavoitteisiin sitoutumista.

Keskuskauppakamarin johtaja (kansainväliset asiat; maajohtaja, Kansainvälinen kauppakamari). Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamarin johtaja (kansainväliset asiat; maajohtaja, Kansainvälinen kauppakamari). Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari

Suomen kunnianhimoiset tavoitteet ja ratkaisut hiilineutraaliuden saavuttamisessa tulevat näkyviksi YK:n ilmastokokouksessa COP28:ssa Dubaissa joulukuussa. Paviljonkia isännöi Business Finland, mutta sen lavalla keskustelua vihreän siirtymän vauhdittamiseksi käyvät omissa tapahtumissaan eri sektoreita edustavat yritykset, organisaatiot, kansalaisjärjestöt sekä ministeriöiden edustajat. 

”Idea Suomen omasta paviljongista lähti viime vuonna, kun syntyi ihmettelyä, miksi Suomi ei ollut mukana Egyptissä pidetyssä ilmastokokouksessa toisin kuin muut pohjoismaat. Suomen ensimmäisen oman paviljongin toteutuminen on vahvan yhteistyön ansiota”, sanoo Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden ja ICC Finlandin maajohtaja Päivi Pohjanheimo.  

Suomi on yksi maailman johtavista päästöttömän energian innovaattoreista. Pohjanheimon mukaan Suomen kunnianhimoinen 2035 hiilineutraaliustavoite, tavoitteet päästöttömän sähköntuotannon kaksinkertaistamisesta sekä hiilidioksidipäästöjen talteenotosta herättävät maailmalla vahvaa kiinnostusta. 

”Kiristyvä kansainvälinen kilpailu ilmastoratkaisuista ja investoinneista korostaa Suomen läsnäolon tärkeyttä. Suomalaisilla yrityksillä on tuotteita ja palveluita, jotka voivat auttaa muita maita pääsemään ilmastotavoitteisiinsa. Ilmastokokous on maailman tärkein areena esitellä ratkaisuja päästövähennyksiin. Suomi on aiemmin loistanut poissaolollaan, mutta nyt muutamme sen”, sanoo Pohjanheimo. 

Suomen viesti neuvottelijoille on selkeä: kansainvälisen ilmastopolitiikan kunnianhimon ja toteutuksen tasoa tulee nostaa, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan pitää Pariisin sopimuksen tavoittelemalla tasolla. 

Keskuskauppakamarista kokoukseen osallistuvat kansainvälisten asioiden johtaja ja ICC Finlandin maajohtaja Päivi Pohjanheimo, johtava asiantuntija Teppo Säkkinen sekä ICC Finlandin projektipäällikkö Asta Kouri. 

Paviljongin toteuttaa Business Finland yhteistyössä Keskuskauppakamarin, EK:n ja Climate Leadership Coalition (CLC) ympäristö- ulko- sekä työ- ja elinkeinoministeriön tuella. Paviljonkiin osallistuu noin 20 yrityksen ja toimijan valtuuskunta. Hanke on pääosin yritysrahoitteinen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Yritykset odottavat YK:n ilmastokokouksesta suuntaa – Seuraa näitä kolmea asiaa kokouksessa28.11.2023 06:58:00 EET | Tiedote

Torstaina alkavalta YK:n ilmastokokoukselta odotetaan välitilinpäätöstä Pariisin ilmastosopimuksen onnistumisesta sekä päätöksiä puhtaan energian lisäämisestä ja fossiilisten polttoaineiden alasajosta. Suomella on kokouksessa ensimmäistä kertaa oma paviljonki. Kokoukseen osallistuva Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Teppo Säkkinen kehottaa seuraamaan erityisesti kolmea asiaa ilmastokokouksessa.

Keskuskauppakamari: Liikenteen tulevaisuuden linjanvedot tehdään EU:ssa - neljä teesiä parempaan liikennepolitiikkaan24.11.2023 06:57:00 EET | Tiedote

Suomen intressien varmistamisesta kansallisesti tärkeiden liikennekysymysten osalta on huolehdittava nyt, kun EU-komission uutta ohjelmaa valmistellaan. Kannat pitää olla valmiina jo yhteistä ohjelmaa muodostettaessa, jotta niillä olisi painoarvoa. Keskuskauppakamari on yhdessä ITS Finlandin kanssa valmistellut neljä teesiä, jotka vaikuttaisivat myönteisesti Suomen liikennepolitiikkaan seuraavan EU-komission kaudella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme