Karisto

Maria Viljan Villikissarepulle Runeberg Junior -ehdokkuus

Jaa

Runeberg Junior -palkinto myönnetään suomen- tai ruotsinkieliselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Palkinto jaetaan Runebergin päivänä 5.2.2024.

Maria Viljan herkkyyttä ja ylikuormittumista käsittelevä Villikissareppu-kirja on Runeberg Junior -lastenkirjapalkintoehdokas.

Kirjan päähenkilöllä Rosalilla on näkymätön reppu, johon hän kerää kaiken, mitä näkee ja kokee. Nyt Rosali ja isä ovat muuttaneet uuteen asuntoon, ja hän on aloittamassa esikoulun. Reppu täyttyy yhtäkkiä jännittävistä muutoksista, ja siitä seuraa yllätyksiä. Eskarin ensimmäisenä päivänä reppu kasvattaa itselleen villikissan jalat. Rosali joutuu miettimään, miten hurja villikissa kesytetään.

Maria Viljan kekseliäät kuvat ja teksti selvittävät erityisherkän lapsen hienoa tapaa kohdata ja kokea maailmaa. Kirja tarjoaa heijastuspintoja niin lapsi- kuin aikuislukijoille.

Esiraadin perustelut:

”Reppu höllensi otettaan. Se esitti viatonta. Isä jäi pihalle lähettämään lentosuukkoja. Villikissareppu nappasi ne kiinni ja rutisti palloiksi.” 

"Tärkeä teema: aistiyliherkkyys, sen kohtaaminen ja avun pyytäminen. Kuvitus apuna. Teema voi toki olla raskaskin, eikä kirja ole pelkästään leppoisaa luettavaa. Kuvitus on erinomaista – sopivasti yksityiskohtia viemättä kuitenkaan tilaa kieleltä ja sanoilta. Kirjan salaisuus on sen syvyys: kuvat ja sanat muodostavat tunnelman ja tarinan, joka imaisee mukaansa. Kirjasta tulee kokoaan suurempi, kun sitä katsoo sisältä päin." 

Runeberg Junior -palkinto myönnetään suomen- tai ruotsinkieliselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Palkinnolla halutaan edistää lasten lukuintoa.

Ehdokkaat valinneeseen esiraatiin kuuluivat sosionomi ja lastenkirjabloggaaja Isabella Fält, elintarviketieteiden maisteri ja paljon lukeva perheenisä Olli Ilander sekä kasvatustieteiden maisteri ja Uusimaa-lehden toimittaja Mika Laurila.

Voittajan valitsee lapsiraadit porvoolaisista päiväkodeista ja kouluista. 10 000 euron suuruinen palkinto jaetaan Runebergin päivänä 5.2.2024.

Runeberg Junior -palkintoa on jaettu vuodesta 2017.

Haastattelu- ja vedospyynnöt sekä lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maria Vilja
Maria Vilja
Lataa
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Kariston hyvän mielen kesäkirjat20.5.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Kirsi Pehkonen: Hiukan hukassa – Siru Valpas, Matkalla Jylhäsalmelle Siru Valpas -sarja on Kirsi Pehkosen vauhdikas ja ronski viihdesarja, jossa Siru pyörittää omalaatuista etsintätoimisto Vitosta. Nyt ilmestyy sarjan toinen osa, Hiukan hukassa, jossa railakas meno jatkuu. Petollinen ex-mies suututtaa, ja ympärillä pyörii monenlaisia ihailijoita. Nyt Sirun pitäisikin päättää, kumpi houkuttelee enemmän: rosvo vai poliisi? Juhannukselle Kirsi Pehkoselta ilmestyy myös arkistojen kätköistä löytynyt todellinen aarre, Jylhäsalmi-sarjaa edeltävä lyhytkertomus Matkalla Jylhäsalmelle. Hiukan hukassa ilmestyy painettuna (14.6.), e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Anni Kajos. Matkalla Jylhäsalmelle -teos ilmestyy e- ja äänikirjana (20.6.). Emily Henry: Lempipaikka Booktok-ilmiöksi nousseen suosikkikirjailijan romaanissa rakkaus ja yhteiset muistot marinoidaan viinissä ja jätetään hautumaan lomaviikon lämpöön. Harriet ja Wyn ovat täydellinen pari. Paitsi että he erosivat jo puoli vuotta sitten ei

Hyväntuulista romantiikkaa ja menneisyyden arvoitus Jylhäsalmen maisemissa26.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Kirsi Pehkonen: Hiekkalinnoja Jylhäsalmella Ilmestyy 22.4. Missä olisi parempi hoitaa särkynyttä sydäntä kuin lapsuuskesien maisemissa? Avioerosta toipuva Selma on majoittunut sukulaisten luo Jylhäsalmelle pohtimaan seuraavaa siirtoaan. Jylhäsalmi järjestääkin hänelle roppakaupalla muuta mietittävää; hurja kesämyrsky kaataa mäntyjä tientukkeeksi ja metsän takaisella autiolla leirintäalueella liikuskelee joku ulkopuolinen. Pian Selma huomaa tulleensa tempaistuksi puolivahingossa syntyneen retro-camping-tapahtuman valmisteluihin. Toinen tarinalinja sinkoaa lukijan Jylhäsalmen leirintäalueen kulta-aikoihin 1970-luvulle. 17-vuotias Taina on kesätöissä leirintäalueen kioskilla. Romanttinen kohtaaminen ja pelottava pako myöhemmin hengen hädässä jäävät askarruttamaan Tainan mieltä vuosikymmeniksi. Tuoko retroleireilijöiden kokoontuminen lopulta vastauksia vuosikymmenten takaisiin kysymyksiin? Suosittu maalaisromanttinen sarja tuo kutkuttavien käänteiden ja aitojen henkilöhahmojen kautta esiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye