Wapice Oy

Korjaus tiedotteeseemme 9.11.2023 klo 10:58 Tampereen kaupungin teknologiapalkinnosta

Jaa

Torstaina 9.11.2023 klo 10:58 julkaistussa tiedotteessamme oli virheitä. Tampere Smart Cityn sijaan palkittiin Tampereen kaupunki sen tavoista hyödyntää tekoälyä ja IoT-alustaa. Pahoittelemme virheitä. Ohessa koko tiedote korjattuna.

Palkinnon vastaanotti Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.
Palkinnon vastaanotti Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen. Kuva: Tampereen Kaupunki

Tampereen kaupunki palkittiin kansainvälisesti – Wapicen IoT-alusta mukana palkintoesityksessä

Tampereen kaupunki on voittanut suuren teknologiapalkinnon. Tampere sai keskiviikkona 8.11. Enabling Technologies Award -palkinnon maailman suurimmassa älykaupunkitapahtumassa Barcelona Smart City Expo World Congressissa (SCEWC). Kaupunki palkittiin sen tavoista hyödyntää tekoälyä ja IoT-alustaa.

Tampereen kumppanina IoT-alustan hyödyntämisessä ja kehittämisessä toimii Wapice Oy. Järjestelmä pohjautuu Wapicen kehittämään IoT-TICKET-alustaan.

World Smart City Awards jaettiin 13. kerran. Voittajat valittiin yhteensä 411 ehdotuksen  joukosta. Muut finalistit olivat Hongkongista ja Espanjasta.

Tampereen IoT-alusta on saanut kansainvälistä tunnustusta siitä, kuinka se mahdollistaa turvallisen ja laadukkaan datan hyödyntämisen. Alusta on tuonut aitoa lisäarvoa kansalaisten, elinkeinoelämän ja viranomaisten arkeen erilaisten sovellusten, ohjelmistojen ja palveluiden myötä.

Kilpailun arvioinnissa painotettiin sitä, miten Tampereen älykkäät ratkaisut eivät vastaa vain paikallisiin tarpeisiin tai ongelmiin. Esimerkiksi kaupungin monipuoliset tavat hyödyntää älykkäänä datakeskuksena toimivaa IoT-alustaa ovat monistettavissa myös muualle. Muun muassa kestävyyteen, turvallisuuteen ja yrityksille tarkoitettujen palvelujen oikeanlaiseen kohdentamiseen liittyvät haasteet ovat yhteisiä monille maailman kaupungeille. 

”Olemme todella ylpeitä tästä hetkestä. Tamperelaisen rohkeus uusimman teknologian käyttäjänä ja palveluiden kehittäjänä on saanut tunnustusta myös kansainvälisesti. Meillä on ollut kunnia esitellä uusinta IoT- ja tekoälyteknologiaa oppilaitosten, yritysten ja kaikkien kaupunkilaisten hyödyksi IoT-TICKETin kautta, kommentoi Wapice Oy:n älykkäiden kaupunkien IoT:n tuotepäällikkö Jari Kuusisto.

”Tampereen kaupunki on älykäs kaupunkiareenan todellinen edelläkävijä ja ykköspaikka tässä kilpailussa on ansaittu tunnustus pitkäjänteisestä työstä. On myös hienoa nähdä, kuinka IoT-alustan tuotekehitys kantaa hedelmää ja kuinka monipuolisesti IoT-dataa voidaan soveltaa käytännössä. Tämä mahdollistaa kaupungin toiminnan tehostamisen ja uusia palveluita kaupungin asiantuntijoille ja paikallisille asukkaille", kommentoi IoT-TICKETin tuotepäällikkö Jukka Niemi voittoa.

Muut palkinnon finalistit olivat Kaohsiung City, Taiwan, Tampere, Suomi ja Libelium, Zaragoza, Espanja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Palkinnon vastaanotti Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.
Palkinnon vastaanotti Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.
Lataa
Enabling Technologies Award
Enabling Technologies Award
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wapice on vuonna 1999 perustettu suomalainen täyden palvelun ohjelmistoyritys, jonka ratkaisut ovat alan johtavien teollisuus­yritysten käytössä ympäri maailmaa. Meidän tehtävämme on toimia asiakkaidemme teknologia­partnerina ja auttaa heitä hyödyntämään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Työllistämme Suomessa yli 360 ohjelmisto- ja elektroniikka-asiantuntijaa. Wapice luo älykkäämmän tulevaisuuden jo tänään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wapice Oy

Elinvoimaiseksi kaupungiksi Signifyn ja IoT-TICKETin avulla – älykkäät kaupunkiratkaisut pienentävät hiilijalanjälkeä ja parantavat kaupungin vetovoimaa5.4.2024 18:01:44 EEST | Tiedote

Helsinki, Suomi – Signify (Euronext: LIGHT), maailman johtava valaistuksen asiantuntija, ja IoT-TICKET, kansainvälisesti palkittu älykaupunkialusta, tarjoavat valmiita ratkaisuja kaupungeille, joiden tavoitteena on entistä elinvoimaisempi tulevaisuus. Signifyn BrightSitesilla voidaan kaupungeissa ottaa käyttöön langaton verkkoyhteys kustannustehokkaasti, ja IoT-TICKETillä voidaan muuntaa kaupungin sovelluksista kerätty datavirta vaikkapa tarkemmaksi liikennelaskennaksi, pysäköinnin optimoinniksi, ennakoivaksi valaistuksenhallinnaksi tai tehokkaammaksi kiinteistöjen ja ulkoalueiden ylläpidoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye