Expomark

Apuväline 2023 -tapahtuma onnistuneesti päätökseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Jaa

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.11.11. järjestetty Apuväline 2023 -tapahtuma viritti keskustelua apuvälinepalveluiden järjestämisestä hyvinvointialueilla. Tapahtuman yhteydessä järjestetyssä Päättäjäfoorumissa puhuttiin erityisesti apuvälineiden luovutusperusteista ja vastuunjaosta alueilla.

Kuva Apuvälineen messualueesta, otettu yläviistosta, mukavaa messupöhinää
Apuväline 2023 -tapahtuma 9.-11.11.Tampereella Alpertti Rieskjärvi

Kolmen päivän aikana tapahtumassa vieraili alustavan arvion mukaan noin 8000 kävijää. Expomark Oy:n toimitusjohtaja Tomi Niemi on tyytyväinen, että ihmiset edelleen innostuvat kasvokkain kohtaamisista.

– Apuvälinetapahtuma keräsi yhteen koko toimialan päättäjistä tuotantoon ja käyttäjistä asiantuntijoihin. Aidoissa kohtaamisissa on voimaa, sillä niissä verkostoidutaan ja kehitetään toimintaa, hän toteaa.

Myös ensimmäistä kertaa järjestetyn Päättäjäfoorumin fasilitaattorina toiminut apuvälinealan asiantuntija, myyntipäällikkö Pia Yli-Kankahila Berner Medicalista on iloinen.
 
– Päättäjäfoorumi kokosi yhteen niin julkisen sektorin, ministeriön, kolmannen sektorin kuin loppukäyttäjienkin edustajat. Foorumille myös toivottiin jatkoa, sillä rakentavaa keskustelua tarvitaan, ja hyvä kehitys on mahdollista vain kaikkien osapuolten yhteistyöllä, totesi Yli-Kankahila.

Uudet teknologiat kiinnostavat

Apuvälinetapahtuman tämän vuoden teemat vaikuttavuus, arjen ratkaisut ja uudet teknologiat kiinnostivat kävijöitä ja houkuttelivat tutustumaan tarjontaan. Kuntoutusteknologian laitteet tarjoavat uusia mahdollisuuksia sekä kuntoutujille että terapeuteille, ja varsinkin tapahtumassa vierailleet ammattilaiset hakivat uusia ideoita teknologian hyödyntämiseen.  

–  Kuntoutusteknologisia ratkaisuja on jo monissa sairaaloissa, senioritaloissa ja kuntoutuslaitoksissa, ja niitä toivotaan lisää. Esimerkiksi kävelyrobotti auttaa kävelyn harjoittelussa, ja jaksaa toistaa harjoitusta väsymättä, sanoo Fysioline Oy:n markkinointipäällikkö Katri Välimäki.

Palkintoja ja tunnustuksia

85-vuotisjuhlavuottaan viettävä Invalidiliitto jakoi tapahtumassa ensimmäisen Esteettömyyden edistäjä -palkinnon. Palkinnon sai Arctic Lakeland Kainuu -verkkosivuston esteettömyysosio, jonka ovat toteuttaneet Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Suomen Paralympiakomitea. 3000 euron suuruisen palkintosumman lahjoitti Suomen Messusäätiö, ja se ohjataan Kainuun esteettömän matkailun edistämiseen.


Vuoden 2023 kuntoutusyrittäjäksi valittiin toiminta- ja ratsastusterapeutti Johanna Pohjola. Hänen yrityksensä, Toiminta- ja ratsastusterapia J. Pohjola Oy, tuottaa Varsinais-Suomen alueella toiminta- ja ratsastusterapiaa kaiken ikäisille. Vuoden Kuntoutusyrittäjä -kunniamaininta jaetaan vuosittain Kuntoutusyrittäjien jäsenyrittäjälle.

Apuvälinetapahtuman järjestävät Expomark Oy ja Invalidiliitto yhteistyössä Näkövammaisten liiton, Sailab – MedTech Finland ry:n ja Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Seuraavan kerran tapahtuma pidetään 6.–8.11.2025 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Silloin mukana on myös Paralympiakomitean toteuttama Liikuntamaa-tapahtumaa, jonka tavoitteena on tarjota toimintakyvyiltään erilaisille ihmisille mahdollisuuksia löytää liikunnan ilo ja sopiva tapa harrastaa.

apuvaline.expomark.fi | #apuvälinemessut #apuväline2023

Kuvia tapahtumasta vapaasti median käyttöön >>>

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva Apuvälineen messualueesta, otettu yläviistosta, mukavaa messupöhinää
Apuväline 2023 -tapahtuma 9.-11.11.Tampereella
Lataa
Katri Välimäki, Fysioline Oy
Katri Välimäki, Fysioline Oy
Lataa
Invalidiliitto jakoi Esteettömyyden edistäjä -palkinnon Arctic Lakeland Kainuu -verkkosivustolle.
Invalidiliitto jakoi Esteettömyyden edistäjä -palkinnon Arctic Lakeland Kainuu -verkkosivustolle.
Lataa
Lataa

Linkit

Expomark Oy - messutapahtumien näkemyksellinen toteuttaja

Expomark järjestää eri alojen ammattitapahtumia tuoden yhteen alan osaajat, tiedon ja ratkaisut. Aidoissa kohtaamisissa osaajat verkostoituvat, inspiroituvat, tekevät bisnestä ja kehittävät alaa. Tulevaisuutta voi rakentaa vain yhdessä. Expomark kuuluu Suomen Messut -konserniin. 7 hengen tiimin kotipaikka on Jyväskylässä. expomark.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Vanhustyön huipputapahtumassa yhdistyvät tieto ja käytännön ratkaisut6.5.2024 09:53:28 EEST | Tiedote

Hyvä Ikä -tapahtuma on innostava foorumi päättäjille, vanhustyössä toimiville ammattilaisille ja ikääntyville. Tapahtuman teemoja ovat mm. asumisen, hyvinvoinnin ja teknologian ajankohtaiset kysymykset. Alan ammattilaisille suunnatussa Kuntouttava hoiva -seminaarissa vanhustyötä käsitellään geriatrisesta, oikeudellisesta ja sosiaalipoliittisesta näkökulmasta. Helsingin Messukeskuksessa 2.–3.10. pidettävä tapahtumakokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden tehokkaaseen koulutuspäivään, jossa ajankohtaiset aiheet ovat esillä sekä seminaarissa että näyttelyalueen ohjelmalavalla.

Kansainväliset Erämessut siirtymässä Suomen Messut Oyj:n järjestämisvastuulle16.11.2023 13:01:00 EET | Tiedote

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (RTOY) ja Suomen Messut Oyj ovat sopimassa Kansainvälisten Erämessujen siirtymisestä Suomen Messujen järjestämisvastuulle. Erämessut järjestetään jatkossakin Riihimäellä mutta käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Messujen tytäryhtiö Expomark Oy. Siirtyminen tukee tapahtuman kehittämistä ja kansainvälistymistä. Siirtymän on määrä tapahtua kesällä 2024 järjestettävien Erämessujen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye