Tampereen Energia Oy

Tampereen Energia nostaa kaukolämmön hintaa keskimäärin 2,4 %

Jaa

Tampereen Energia nostaa kaukolämmön tehomaksuja 1.1.2024 alkaen. Energiamaksut pysyvät ennallaan.

Kaukolämmön hinta nousee Tampereen Energian kaukolämpöverkon alueella Tampereella, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä vuodenvaihteessa. Korotettujen tehomaksujen myötä lämmityksen keskimääräinen kokonaiskustannus nousee kaukolämmittäjällä noin 2,4 %.

Korotuksen vaikutus

  • keskikokoiselle kerrostaloyhtiölle (80 asuntoa) on noin 0,8 euroa asuntoa kohti kuukaudessa,
  • keskikokoiselle rivitaloyhtiölle (15 asuntoa) noin 1,3 euroa asuntoa kohti kuukaudessa ja
  • kaukolämmitetylle pientalolle keskimäärin noin 2 euroa kuukaudessa.

Korotus johtuu yleisestä kustannustason noususta, joka on vaikuttanut myös kotimaisten uusiutuvien polttoaineiden hintoihin.

– Hinnan korottaminen on aina vaikea päätös. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että energiakriisin vaikutus hintoihimme on maltillinen. Tavoitteemme on pitää tamperelaisen kaukolämmön hinta mahdollisimman vakaana, ja viimeisen 10 vuoden ajan kaukolämmön hinta onkin kehittynyt hitaammin kuin inflaatio. Mielestäni se on pieni hinta ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä, toteaa Tampereen Energian Energiapalvelut-yksikön va. johtaja Paavo Pietikäinen.

– Muun muassa sähkökattilan hankinta on jo nyt osoittautunut hyväksi valinnaksi, sillä se auttaa hillitsemään nousevien kustannusten vaikutuksia. Sähkökattilan ansiosta pystymme hyödyntämään edulliset sähkön tuntihinnat sekä uusiutuvan tuulivoiman kaukolämmittäjien eduksi, hän sanoo.

Tehomaksu on kiinteä summa, joka laskutetaan tasaerin kuukausittain

Tampereen Energian lämpölasku koostuu tehomaksusta ja energiamaksusta. Tehomaksu perustuu kiinteistön tehon tarpeeseen. Se on kiinteä summa, joka laskutetaan tasaerin kuukausittain. Energiamaksu puolestaan vaihtelee kausittain. Kesäisin lämpöenergian tuottaminen on edullisempaa, minkä vuoksi myös maksu on pienempi. Energiamaksu laskutetaan kulutetun energian mukaan (€/MWh).

Yhteyshenkilöt

Myötävoimalla muutamme maailmaa

Tampereen Energia on monipuolinen energiatalo, jossa työskentelee lähes 400 uusiutuvan energian ammattilaista. Tehtävämme on etsiä ratkaisuja, joiden avulla lämpöä, jäähdytystä ja sähköä tuotetaan, jaellaan ja käytetään vastuullisesti. Visiomme mukaan tamperelaiset kodit ja kiinteistöt lämpiävät hiilinegatiivisesti viimeistään vuonna 2040.

Tampereen Energia on kaupungin omistama energiayhtiö. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Tampereen Energia Oy:n lisäksi Tampereen Energia Sähköverkko Oy, Tampereen Vera Oy sekä Tammervoima Oy, jonka toinen omistaja on Pirkanmaan Jätehuolto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen Energia Oy

Sähkön ennätyshinnat näkyvät energiaremonteissa – viime vuonna lämmitysjärjestelmiä vaihdettiin aiempaa vähemmän taloyhtiöissä25.1.2024 08:26:55 EET | Tiedote

Kaukolämmöstä maalämpöön vaihtaneiden taloyhtiöiden määrä tippui vuonna 2023 vuoteen 2022 verrattuna jopa 60 % Tampereella. Taustalla vaikuttavat muun muassa nousseet korot ja kallistunut sähkön hinta, jotka saavat kustannustietoiset taloyhtiöt valitsemaan vaihtoehtoisia keinoja energiakustannusten pienentämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye