Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Henkilökuljetusten hankinnan strategiset periaatteet päätettiin

Jaa

Aluehallitus päätti henkilökuljetusten hankinnan strategisista periaatteista. Hyvinvointialue lähtee kilpailuttamaan henkilökuljetuksia kokonaisuutena. Kilpailutuksen tuloksena hyvinvointialueelle tulee tulevaisuudessa kaksi mallia sisältävä ratkaisu henkilökuljetusten toteutukseen: keskitetysti järjestettyihin kuljetuksiin perustuva toimintamalli sekä laajaan valinnanvapauteen perustuva kukkaromalli, jossa halutessaan asiakas käyttää kilometrejä tai euroja. Lohjan ja Raaseporin kotisairaalatoiminnot siirtyvät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2024 alkaen liikkeen luovutuksen periaattein. 

Aluehallitus päätti henkilökuljetusten hankinnan strategisista periaatteista seuraavasti: 

- kuljetuspalvelut järjestetään monituottajamallilla  

- hankinnassa huomioidaan alueelliset tarpeet 

- hankitaan sekä yksilö- että ryhmäkuljetukset yhdessä 

- vammaispalvelulain mukaisille kuljetuspalveluasiakkaille tarjotaan mahdollisuus valinnanvapauteen, asiakas voi valita joko kilometri- ja eurokukkaromallin tai keskitetyn kuljetuspalvelumallin 

- kilometri- ja eurokukkaromallissa asiakkaalla on vapaus valita palveluntuottaja eikä matkustusaluetta ole rajattu 

- palvelun käyttöä seurataan ja tarvittaessa kilometri tai euromäärää muokataan tai asiakas voi siirtyä keskitetyn kuljetuspalvelumallin käyttäjäksi. 

Aluehallitus päätti lisäksi, että keskitetyssä mallissa, jossa hyvinvointialueella itsellään on kokonaishallinta: 

- palvelu on turvallista, esteetöntä ja saavutettavaa 

- palvelua tarjotaan suomen ja ruotsin kielellä 

- kuljetuspalvelua järjestetään vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri 

- kuljetuksiin sisältyy myös ryhmäkuljetukset 

- kuljetuksia yhdistellään silloin, kun se on mahdollista ja matka-ajan ja kustannusten osalta järkevää, eikä asiakkaalla ole yksinmatkustusoikeutta. 

Aluehallitus päätti lisäksi myös, että hankinnan etenemisestä, uuden toimintamallin ja toimintaohjeen sisällöstä ja käyttöönotosta sekä siihen liittyen toimintaohjeen päivittämisestä raportoidaan aluehallitukselle säännöllisesti. Päätöksen mukaisesti myös palvelujen tuottajilta edellytetään palveluntuottajan oman palvelunsa laadunhallintaa. Palvelujen tuottajia edellytetään raportoimaan palautteista ja reklamaatioista. 

Henkilökuljetusten toimivuuden ja asiakaslähtöisyyden takaamiseksi hyvinvointialueen henkilökuljetusten toimintaohjetta päivitetään ja sitä arvioidaan osana hankintaan kuuluvaa markkinavuoropuhelua. Toimintaohjetyöryhmä, jossa on myös vammais- ja vanhusneuvostojen edustajat, käynnistyy 15.11.2023.  

Lohjan ja Raaseporin kotisairaalatoiminnot  

Aluehallitus hyväksyi HUS-yhtymän Lohjan ja Raaseporin kotisairaalatoimintojen siirtymisestä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2024 alkaen liikkeen luovutuksen periaatteita noudattaen. 

Lisäksi kokouksessa kuultiin ajankohtaiskatsaukset alueen koronarokotusten tilanteesta sekä käytiin läpi HUS-Yhtymän talouden sopeuttamistoimista sekä erikoissairaanhoitoon pääsyn tilanteesta. 

Esityslistan muut päätösasiat hyväksyttiin esitysten mukaisina. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Puh:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye