Keskon historiateos Rohkea kauppajätti ilmestyy 5.12. – Tervetuloa media-aamiaiselle K-Kampukselle!

Jaa

ROHKEA KAUPPAJÄTTI – KESKON HISTORIA 1940–2022 -kirja ilmestyy tiistaina 5. joulukuuta. Tervetuloa silloin media-aamiaiselle kello 9.30–11.00 K-Kampukselle Helsingin Kalasatamaan (Työpajankatu 12). 

Rohkea kauppajätti on tarina Pohjois-Euroopan johtavasta kauppakonsernista ja yhdestä Suomen suurimmasta yrityksestä. Kesko on ollut jo yli 80 vuotta mukana suomalaisten elämässä ja on sitä myös vahvasti tänä päivänä. Historioitsija Anitra Komulaisen kirjoittama teos on myös mielenkiintoinen kuvaus kaupan alan historiasta ja kaupan toiminnasta tämän päivän Suomessa.

Mediatilaisuudessa paikalla ja haastateltavissa ovat Keskon pääjohtaja Mikko Helander sekä kirjan kirjoittanut Anitra Komulainen.

(Aamupalaa tarjolla kello 9.30 alkaen, tilaisuuden puheosuus alkaa kello 10.)

***

Yst ilm tilaisuuteen: reetta@siltalapublishing.fi.

Kauppiaat perustivat Keskon välirauhan vuonna 1940. Alku­vuosia varjosti sota-­aika, mutta yhtiöstä varttui yksi maan suurimmista yrityksistä, todellinen kauppajätti. 

Suomalaisille tulivat tutuiksi K­-ruokakaupat, K­-Raudat, Pirkka-­tuotteet ja Intersportit. Kesko keksi monia suomalaiseen kulttuurihisto­riaan iskostuneita ilmiöitä, kuten Pirkka­niksit ja Mammutti­markkinat. Ikimuistettaviksi mainoshahmoiksi kohosivat Mustan Pörssin Topi, Vaatehuoneen Simo ja tietysti K­-kaupan Väiski.

Kotimaa kävi pieneksi jo 1990­-luvulla. Kauppajätti laajeni muun muassa Pohjoismaihin ja Baltiaan. Perinteinen ruokabisnes ei riittänyt, vahvoiksi toimialoiksi kohosivat myös rakentami­sen ja talotekniikan kauppa sekä autokauppa.

Miten kasvu kauppajätiksi tapahtui ja onnistui? Mistä kumpuaa yli 80 vuotta kestänyt menestys? Näihin kysymyksiin etsii vastauksia nyt ilmestyvä kirja.

***

Arvostettu historioitsija Anitra Komulainen (FT) on perehtynyt suomalaisten kauppa­jättien antimiin aiemmin muun muassa kirjoissa Kapinallinen kauppa (2015) ja Punapääoman linnake (2021).

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet tiedotuspäällikkö Reetta Ravi, reetta@siltalapublishing.fi, 0400 328 300.

Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Kustannusosakeyhtiöt Siltala ja Teos yhdistyvät27.2.2024 14:00:00 EET | Tiedote

Kustannusosakeyhtiö Siltala ostaa Kustannusosakeyhtiö Teoksen kustannusliiketoiminnan, ja Teoksen suurimmasta omistajasta Heikki Herlinistä tulee yksi Siltalan pääomistajista yhdessä Touko ja Aleksi Siltalan kanssa. Fuusiossa Teos myy liiketoimintansa Siltalalle. Samalla Teoksen enemmistöomistaja Heikki Herlin tekee sijoituksen Kustannusosakeyhtiö Siltalaan, ja hänestä tulee näin yksi Siltalan pääomistajista sen perustajien Touko ja Aleksi Siltalan rinnalle. Yhdistymisessä syntyy kahden itsenäisen laatukustantamon kulttuurisesti ja kirjallisesti kunnianhimoinen yhteenliittymä, jossa vahva kustannusalan osaaminen yhdistyy vakaaseen omistajapohjaan. Molempien kustantamoiden toiminta jatkuu ennallaan, eikä yhdistyminen vaikuta kustantamojen kirjailijoiden työhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye