Skills Finland ry

Taitaja-kilpailut innostavat ammattiin opiskelevia ennätyksellisen paljon

Jaa

Ilmoittautuminen Taitaja2024-semifinaaleihin on päättynyt ja Taitaja2024-kilpailun finaalipaikkaa tavoittelee yhteensä 1903 opiskelijaa ympäri Suomen. Semifinaaleihin ilmoittautui suurin joukko kilpailijoita sitten vuoden 2014. 

Ihminen levittää tapettiliisteriä pensselin avulla ja tapetoi seinää.
Taitaja2023 Espoo -kilpailun maalaus ja tapetointi -lajin kultamitalisti Camilla Laukkanen tapetoi seinää. Kuva: Shurygina Ksenia, Omnia / Skills Finland

Semifinaaleissa nähdään uusia ennätyksiä kilpailijoiden määrässä

Taitaja2024 Kuopio -kilpailussa nähdään yhteensä 50 kilpailulajia. Semifinaaleihin ilmoittautui kaiken kaikkiaan 1903 opiskelijaa. Eniten ilmoittautumisia keräsivät mm. yrittäjyys, lähihoitaja, asiakaspalvelu ja myynti, kuljetuslogistiikka, hiusmuotoilu ja hitsaus.

– Tällä hetkellä mietin, että mihinkähän olen lähtenyt mukaan. Innolla odotan kokemusta, naurahtaa pintakäsittelyn opiskelija Heidi Huttunen.

Maalaus ja tapetointi-lajiin Taitaja-semifinaaleissa osallistuva opiskelijakaveri Noora Tuomainen odottaa tulevaa semifinaalia Heidin kanssa samanlaisilla ajatuksilla.

– Ilolla ja jännityksellä odotan, että pääsen omalla ammattitaidollani kilpailemaan muita vastaan.

Taitaja2024-semifinaalit

Taitaja2024-semifinaalit kilpaillaan ympäri Suomen tammikuun 2024 viimeisellä viikolla, 29.1.–2.2.2024. Semifinaaleja järjestetään kymmenillä eri paikkakunnilla ympäri Suomen.

Semifinaaleissa parhaiten menestyneet opiskelijat jatkavat matkaansa Taitaja-finaaleihin, joissa he kilpailevat oman lajinsa SM-mitaleista Taitaja2024-suurtapahtumassa Kuopiossa 20.–23.5.2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taitaja2024-tapahtuma järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Tapahtuma kerää yhteen maan huippuosaajat kisaamaan Suomen mestaruuksista. Kuopio-hallissa ja Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella järjestettävä tapahtuma on yleisölle maksuton.

Ammattitaidon SM-kilpailun finaalissa kilpailee noin 350 opiskelijaa eri ammattialoilta. Semifinaaleihin osallistui 1903 kilpailijaa. Lajeja on 49, ja niistä viisi on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. Taitaja2024-tapahtuman yhteydessä kilpaillaan yläkoululaisten Taitaja9-kilpailun finaali.

Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Savon ammattiopisto. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla järjestämällä yhteistyökumppaniensa kanssa vuosittain ammatillisen koulutuksen suurtapahtuman Taitajan ja lähettämällä Suomen virallisen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye