Pirkanmaan ELY-keskus

Kärmekallion tuulivoimahankkeen YVA-menettely käynnistyy

Jaa

Eurowind Energy Oy suunnittelee tuulivoimahankkeen rakentamista Sastamalan kaupungin alueelle. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta voi jättää mielipiteitä 15.12. asti.

Eurowind Energy Oy on toimittanut Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman (YVA-ohjelma) Kärmekallion tuulivoimahankkeesta. Arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan laatima suunnitelma hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin toteuttamisesta.

Eurowind Energy Oy suunnittelee Kärmekallion tuulivoimahanketta Sastamalan kaupungin alueelle Pirkanmaan maakuntaan. Hankealue sijoittuu kantatie 44 (Pohjanmaantie) ja yhdystie 2492 (Putajantie) väliselle metsäiselle alueelle, noin 5 km etäisyydelle Vammalan keskustaajamasta.

Tuulivoimahankealueen kokonaispinta-ala on noin 1400 ha. Hankealueelle suunnitellaan enimmillään 7 tuulivoimalan rakentamista. Suunniteltujen voimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 260 metriä ja yksikköteho 6-8 MW.

Hankkeen sähkönsiirron liityntä on alustavasti suunniteltu liitettäväksi joko Caruna Oy:n Kiikkoisten sähköaseman kautta, Fingrid Oyj:n Harjavalta-Melo 110 kV voimajohtoon, Fingrid Oyj:n Myllymaan 110 kV sähköaseman kautta tai Caruna Oy:n Myllymaa-Sastamala 110 kV voimajohtoon.

Hankkeessa ei suunnitella uuden voimajohdon rakentamista, vaan suunnitelmana on hyödyntää nykyistä sähkönsiirtoverkkoa ja voimajohtopylväitä.

Arvioitavat vaihtoehdot

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä tarkastellaan seuraavia hankkeen vaihtoehtoja:

  • Vaihtoehto 0 (VE0): Hanketta ei toteuteta
  • Vaihtoehto 1 (VE1): Hankealueelle rakennetaan enintään 7 tuulivoimalaa
  • Vaihtoehto 2 (VE2): Hankealueelle rakennetaan enintään 5 tuulivoimalaa


Kuulutus arviointiohjelmasta on nähtävillä 15.11.-15.12.2023 Pirkanmaan ELY-keskuksen verkkosivuilla www.ely-keskus.fi/kuulutukset/pirkanmaa, YVA-ohjelma sekä muut hankkeen asiakirjat ovat esillä ympäristöhallinnon verkkosivuilla www.ymparisto.fi/karmekalliontuulivoimahankeYVA

Arviointiohjelman painettu versio on luettavissa seuraavissa toimipaikoissa aukioloaikojen mukaan:

  • Pirkanmaan ELY-keskus, Yliopistonkatu 38, Tampere
  • Sastamalan kaupungintalo, Tampereentie 5, Sastamala
  • Sastamalan pääkirjasto, Sillankorvankatu, Sastamala

YVA-ohjelmasta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus 29.11. klo 17

Ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus keskiviikkona 29.11.2023 klo 17 Sylvään koulun auditoriossa (valtuustosali), Ojansuunkatu 8, Sastamala.

Mielipiteitä voi esittää 15.12.2023 asti

Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä kirjallisesti toimittamalla ne viimeistään 15.12.2023 Pirkanmaan ELY-keskukseen sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi tai postitse osoitteeseen Pirkanmaan ELY-keskus, PL 297, 33101 Tampere (viitteenä PIRELY/8232/2022). 

Yhteysviranomaisena toimivan Pirkanmaan ELY-keskuksen lausunto arviointiohjelmasta tulee myöhemmin nähtäville hankkeen verkkosivuille.

Lisätietoja:

Hankkeen verkkosivu: www.ymparisto.fi/karmekalliontuulivoimahankeYVA

Hankkeesta vastaava: Eurowind Energy Oy, Frans Duldin, fdu(at)eurowindenergy.com, p. 050 365 6545

YVA-konsultti: FCG Finnish Consulting Group Oy, Marjo Kirillow, marjo.kirillow(at)fcg.fi, p. 041 732 0391

YVA-yhteysviranomainen: Pirkanmaan ELY-keskus, Kirsi Nieminen, p. 0295 022 119, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi. 

Avainsanat

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Helmi-ohjelma: Vuonna 2023 Pirkanmaalla tehtiin lukuisia toimenpiteitä luonnon hyväksi26.2.2024 14:03:18 EET | Tiedote

Pirkanmaalla edistettiin luonnon monimuotoisuutta monin keinoin Helmi-elinympäristöohjelman avulla vuonna 2023. Pirkanmaan ELY-keskus muun muassa perusti uusia soidensuojelualueita, hoiti perinne- ja metsäisiä elinympäristöjä, kunnosti lintuvesien ympäristöjä, pienvesien tilaa ja ennallisti lettoja. Tänä vuonna työ jatkuu ja sitä vauhdittavat EU-rahoitteinen Priodiversity LIFE sekä edelleen jatkuva LIFE Revives -hanke.

Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 6115 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin20.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä tammikuussa laski hiukan edellisestä kuukaudesta, mutta oli huomattavasti korkeampi kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 27 908 henkilöä. Työttömyys laski joulukuusta 465 henkilöllä. Lomautettujen määrä oli 3327 henkilöä, kasvua oli vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 1715 henkilöä, eli 106 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye