Sponda Real Estate Oy

Spondan Tikkurilaan rakennuttama energiatehokas toimitilarakennus harjakorkeudessa

Jaa

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda rakennuttaa Tikkurilan juna-aseman läheisyyteen toimisto- ja liiketilakiinteistöä, joka tarjoaa noin 16 000 kerrosneliömetriä korkealaatuista ja vastuullista toimitilaa erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä. Lauri Korpisen katu 9:ssä kesällä 2022 käynnistynyt hanke etenee suunnitelmien mukaisesti, ja tänään työmaalla juhlitaan harjannostajaisia. Vuodenvaihteessa 2024–2025 valmistuvan talon päävuokralaiseksi tulee Valmet.

Korkealaatuisen toimitalon suunnittelussa on panostettu tilojen muuntojoustavuuteen ja rakennuksen energiatehokkuuteen. Suunnittelua on edistetty tiiviissä yhteistyössä Valmetin kanssa, jolle toteutetaan muunneltavat tilat, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla yrityksen liiketoimintaa.

”Valmet on hyvä esimerkki globaaleista edelläkävijäyrityksistä, jotka haluavat nyt panostaa vastuullisiin toimitiloihin ja henkilökuntansa hyvinvointiin. Keskeisillä paikoilla sijaitseville, korkealaatuisille ja muunneltaville toimitiloille on vahvaa kysyntää yritysten panostaessa tiloihin, jotka houkuttavat henkilökuntaa toimistoille. Toimistoympäristössä tapahtuu luontevia kohtaamisia ja yhteistyön tekeminen on sujuvaa, mikä ruokkii yrityskulttuurin vahvistamista, työhyvinvointia sekä innovointia”, kertoo Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal.

Talon päävuokralaiseksi muuttava Valmet siirtää Lauri Korpisen kadun toimistoon toimintansa kahdesta eri sijainnista, ja noin 800 henkilöä tulee työskentelemään rakennuksessa sen valmistuttua.

”Rakenteilla on nyt tiloja, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla toimintaamme ja henkilöstömme työhyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen. Uusi toimistotalo on merkittävä sijoitus henkilöstöömme Suomessa. Meidät valittiin syyskuussa tekniikan alan ammattilaisten keskuudessa ihanteellisimmaksi työnantajaksi Suomessa. Uskomme, että tämä uusi toimistomme Tikkurilassa on vahva vetovoimatekijä seuraavina vuosina ja vuosikymmeninä”, toteaa Kimmo Kohtamäki, Valmetin kiinteistöjohtaja.

Sujuvat kulkuyhteydet ja monipuoliset palvelut

Uudisrakennuksessa työskentelevien arkea tukevat talon monipuoliset palvelut, kuten lounasravintola, Lidl-myymälä, iso pyöräparkki ja sen yhteydessä olevat sosiaalitilat sekä parkkihalli sähköautojen latauspisteineen. Talon omia, arkea helpottavia palveluja täydentää alueen monipuolinen palvelutarjonta. Kiinteistö sijaitsee aivan Tikkurilan juna-aseman ja kauppakeskus Dixin välittömässä läheisyydessä.

”Olemme iloisia, että pääsemme vihdoin avaamaan myymälän Tikkurilan juna-aseman läheisyyteen, jossa meitä on kaivattu jo pitkään. Tavallisesta Lidl-konseptista poikkeava myymälä avautuu toimisto- ja liiketilojen yhteyteen ja tulee vastaamaan alueen asukkaiden päivittäistavarakaupan tarpeisiin. Uskomme, että tikkurilalaiset ottavat uuden Lidlin hyvin vastaan”, sanoo Lidlin kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala.

Tikkurila, joka on alueena kehittynyt yhdeksi Vantaan suosituimmista toimitilasijainneista, tarjoaa erinomaiset yhteydet Helsingin keskustaan, Helsinki-Vantaan lentokentälle ja muualle pääkaupunkiseudulle. Liikenneyhteydet paranevat suunnitellun Tikkurilan raitiotien valmistuessa, kun taas Jokiniemen tuleva kampusalue tuo alueelle lisää kävijöitä ja elämää.

Kiinteistö tavoittelee energiatehokkuusluokka A:ta sekä platinatason LEED-ympäristösertifikaattia. Energiatehokkuutta parantaa osaltaan ympäristöystävällisen maalämpöjärjestelmän käyttö. Talon katolle asennetaan uusiutuvaa energiaa tuottavat aurinkopaneelit. Rakentamisesta aiheutuva hiilijalanjälki pyritään minimoimaan, ja tavoitteena on myös täyttää EU-taksonomian vaatimukset.

Rakennuksessa on yhä vapaana 3 600 m2 toimistotilaa, joka voidaan vuokrata joko yhdelle tai useammalle yritykselle 800 neliömetrin kerrostiloina.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan.
sponda.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sponda Real Estate Oy

Vincit muuttaa pääkonttorinsa Tampereen keskustaan, Spondan omistaman kauppakeskus Ratinan yhteyteen28.2.2024 09:30:00 EET | Tiedote

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on allekirjoittanut sopimuksen digitaalisen liiketoiminnan huippuasiantuntijayhtiö Vincitin kanssa toimitilojen vuokrauksesta. Vincit investoi laadukkaisiin toimitiloihin ja muuttaa pääkonttorinsa Tampereen keskustaan, kauppakeskus Ratinan yhteyteen ottaen käyttöönsä nykyisin coworking-hubina palvelevan Supernovan tilat. Samassa yhteydessä Sponda päättää coworking-liiketoimintansa Tampereella.

Vincit moves its office to the centre of Tampere, adjacent to Sponda’s Ratina shopping centre28.2.2024 09:30:00 EET | Press release

Sponda, one of Finland’s leading real estate asset management companies, has signed an agreement with Vincit, a top-class digital business specialist. Vincit is investing in high-quality facilities and will relocate its headquarters to Ratinankuja 1 in the centre of Tampere, adjacent to the Ratina shopping centre. The premises is currently occupied by the Supernova co-working hub. As part of the change, Sponda will cease its co-working hub activities in Tampere.

Mehiläinen siirtää pääkonttoritoimintonsa Helsingin ydinkeskustaan, Spondan kiinteistöön12.12.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Terveys- ja sosiaalipalveluja tarjoava Mehiläinen muuttaa konsernitoimintonsa ja liiketoimintojensa johdon alkuvuodesta 2024 Töölöstä Helsingin ydinkeskustaan, kiinteistösijoitusyhtiö Spondan omistamaan toimitaloon Arkadiankatu 6:een. Muuton yhteydessä noin 600 Mehiläisen työntekijää siirtyy uuteen ydinkeskustan toimistoon, jossa on toimitilaa noin 2 500 neliömetriä. Mehiläinen painotti toimitilavalinnassaan toimiston helppoa saavutettavuutta sekä tilojen merkittävää vastuullisuutta ja korkeaa laatua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye